Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! zakupiłem nowa dzwiekowke creativa xtreme music i sluchaweczki razer piranha =) Gdy odtwarzam jakas mp3ke to nawet jezeli sie jeszcze nie zaczne tzn: leci juz ale nie ma zadnego rytmu to slychac delikatniutki szum w sluchawkach i tak na poczatku kazdej mp3ki :/ w opcjach dzwiekowki mam cos takiego Master Sampling Rate i mam do wyboru: 44.1 khz 48 khz i 96 khz.Gdy wezme na 96 ustawie to ostro szumi w sluchawkach nawet jak kompletnie nic nie robie tylko patrze sie na pulpit :/

POMOCY !!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam podobny problem tylko, ze na słuchawkach SteelSound 3H oraz zintegrowanej karcie dźwiękowej. Jest to dźwiękówka na płycie Ga-MA770 DS3. Gdy w sterownikach mam ustawione, że podłączone są słuchawki:

Dołączona grafika

szumy, piski itp. są dosłownie nie do wytrzymania - są po prostu słyszalne natychmiast po założeniu słuchawek i nie są wcale ciche.

Jeżeli natomiast ustawię, że podłączone zostało wyjście liniowe:

Dołączona grafika

szumy są cichsze o około połowę ale nadal trochę irytują.

Czy to wina słuchawek? Dodam, że model ten nie ma ręcznej regulacji głośności. Przyciszanie i pogłaśnianie jest możliwe tylko przez Windowsa. A zatem słuchawki te są tak jakby domyślnie pogłośnione na maxa.

Z góry dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi