kucyk Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Witam Rozglądam się za dyskiem twardym, przeglądam testy i co jeden to inne wyniki. Potrzbuję najszybciejszego dysku w swojej klasie spełniającego następujące warunki: 3,5 cala SATA II przedział pomiędzy 500GB-1TB dowolny producent dowolna cena odpada velociraptor - halas + grzejnik odpada raptor - haslas + dyski 7200 mu juz dorownały SSD nie wchodzi w gre ze względu na to, ze wspolczynnik cena/wydajnosc jest tragiczny, na te dyski przyjdzie jeszcze czas, za rok, za dwa Prosze o pomoc B-) Edytowane 12 Września 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Samsung 1TB 32MB Cache F1. Ew. jak taniej, to wersja 640GB 16MB Cache. Edytowane 12 Września 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 SSD nie wchodzi w gre ze względu na to, ze wspolczynnik cena/wydajnosc jest tragiczny, na te dyski przyjdzie jeszcze czas, za rok, za dwa Prosze o pomoc B-) wspolczynnik cena / pojemnosc w stosunku do desktopowych dyskow mechanicznych jest tragiczny ale wspolczynnik cena / wydajnosc nie jest taki zly.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 wspolczynnik cena / pojemnosc w stosunku do desktopowych dyskow mechanicznych jest tragiczny ale wspolczynnik cena / wydajnosc nie jest taki zly..tak jak mowilem SSD odpada, te dyski sie wykladaja na dzien dzisiejszy na niektorych operacjach i dopiero nastepna generacja, albo dwie pokaza pazury, gdyby byly idealne to dalbym za nie kupe kasy, ale nie dam bo nie sa :) Miguel707 - rozumiem, ze to F1 to nie bez powodu tak :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Starsze są wolniejsze na pewno. I chyba głośniejsze i na mniejszych talerzach (ale tego nie jestem pewien). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Witam Rozglądam się za dyskiem twardym, przeglądam testy i co jeden to inne wyniki. Potrzbuję najszybciejszego dysku w swojej klasie spełniającego następujące warunki: 3,5 cala SATA II przedział pomiędzy 500GB-1TB dowolny producent dowolna cena odpada velociraptor - halas + grzejnik odpada raptor - haslas + dyski 7200 mu juz dorownały SSD nie wchodzi w gre ze względu na to, ze wspolczynnik cena/wydajnosc jest tragiczny, na te dyski przyjdzie jeszcze czas, za rok, za dwa Prosze o pomoc B-) kup sobie jakies 3x500gb i zrob raid0 bedziesz mial szybko i w miare tanio :) Edytowane 12 Września 2008 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 ... odpada velociraptor - halas + grzejnik ... Ogrzać to się nim nie ogrzejesz :) http://www.storagereview.com/WD3000BLFS.sr?page=0%2C5 http://www.silentpcreview.com/article29-page2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Wcale nie jest aż tak źle z tym VelociRaptorem, http://pclab.pl/art32921-11.html Ja bym w niego celował, fajny jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Zlozylem zamowinie na F1 1TB, ale ... ... poczytalem troche o SSD i OCZ wypuszcza po tragicznej wg mnie serii V1 fajna serie V2 w dosc rozsadnych cenach (279e za 60GB) z fajnymi transferami (170/98MB's read/write) i skasowalem zamowienie na HDD i bede sledzil testy nowych zabawek od OCZ :) Edytowane 13 Września 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Zlozylem zamowinie na F1 1TB, ale ... ... poczytalem troche o SSD i OCZ wypuszcza po tragicznej wg mnie serii V1 fajna serie V2 w dosc rozsadnych cenach (279e za 60GB) z fajnymi transferami (170/98MB's read/write) i skasowalem zamowienie na HDD i bede sledzil testy nowych zabawek od OCZ :) 279 euro za 60gb? troszke bedziesz musial ich kupic lol :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 279 euro za 60gb? troszke bedziesz musial ich kupic lol :Dale ja chce jednego, tylko na system, po za tym wiecej ich do iMac'a nie wsadze, teraz mam 320gb z czego 290 wolne, wszystko lezy na dysku zewnetrznym podpietym przez firewire :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Zlozylem zamowinie na F1 1TB, ale ... ... poczytalem troche o SSD i OCZ wypuszcza po tragicznej wg mnie serii V1 fajna serie V2 w dosc rozsadnych cenach (279e za 60GB) z fajnymi transferami (170/98MB's read/write) i skasowalem zamowienie na HDD i bede sledzil testy nowych zabawek od OCZ :) ..a nie mowilem - kup 2 i sprawdz jak spisuja sie w RAID0 ;) W USA mozna je dostac juz za $239 (po mail-in-rabate). O polskiej cenie lepiej nawet nie wspominac.. W komentarzu ktos napisal, iz realne transfery sa nizsze anizeli podaje producent.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) ale ja nie moge wsadzic dwoch dyskow do iMaca :) jak ten V2 od OCZ wypadnie srednio to wezme wreszcie tego VelociRaptora i sie skonczy :) Slow - wysla mi tego OCZ'a z newegg do EU? Edytowane 13 Września 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Przepraszam ze dopiero teraz. Niestety wyslylaja jedynie w obrebie US.. i Puerto Rico ;) Newegg.com does not currently ship internationally; we only deliver to locations within the United States and to Puerto Rico. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...