Rabbi Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Witam, zakupiłem sobie taki procesorek na Asusie P5E i przy odpaleniu maszyny wirtualnej i kilku programów, temperatura procesora nie schodzi poniżej 72 stopni. Gdy zrobiłem test na stres :D Everestem to doszła do 80 stopni. Pobuszowałem po Internecie i na forach nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Jedyne co to informacja Intela, że max to 71,2 C. Czy złożyłem układ źle, czy wymienić cooler? Jak tak to na jaki? Pozdrawiam. Rabbi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Jaki masz cooler, jak wentylowana obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Sporawo jak na Quada ale mozesz upewnic sie czy docisnales wszystkie kolki prawidlowo. Oczywiscie masz boxa, tak? Jesli temp sie nie poprawi i bedzie Cie denerwowac halas wentylatora to zacznij rozgladac sie za czyms wydajniejszym ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Chłodzenie mam Box'owe, a obudowa to Mode com Platium (bardzo stara, jeszcze ze starego komputerka). A jak coś wydajniejszego to co byście polecili? Dziękuję za szybką odpowiedź. Edytowane 12 Września 2008 przez Rabbi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...-lepsze/268092/ I podobne tematy z tamtego dzialu. Bedziesz miec swoich faworytow po kilku tematach - zalozysz watek. Ew. przejzysz w dziale LGA775 co siedzi na innych quadach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Panowie, a mógłbym prosić o odpowiedź w tym wątku, bo cały jestem umaziany pastą i ciężko mi szukać na forum: jak założyć ten wentylator? Bo nie mogą mi wejść te wszystkie bolce. Męczę się i męczę... Proszę o link do instrukcji. Myślę, że dałem wcześniej za dużo pasty i źle go zamontowałem. Edit: Nie słyszałem wyraźnego trzasknięcia, ale zdaje mi się, że zaskoczyło. Tak odpaliłem i teraz w stresie 3 minutowym mam 57 stopni. Czy taka temperatura może być? Edytowane 12 Września 2008 przez Rabbi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Panowie, a mógłbym prosić o odpowiedź w tym wątku, bo cały jestem umaziany pastą i ciężko mi szukać na forum: jak założyć ten wentylator? Bo nie mogą mi wejść te wszystkie bolce. Męczę się i męczę... Proszę o link do instrukcji. Myślę, że dałem wcześniej za dużo pasty i źle go zamontowałem. Edit: Nie słyszałem wyraźnego trzasknięcia, ale zdaje mi się, że zaskoczyło. Tak odpaliłem i teraz w stresie 3 minutowym mam 57 stopni. Czy taka temperatura może być? :blink: Smarowales pasta box, ktory juz w fabryce ma rozprowadzona odpowiednia ilosc spoiwa? A obecna temperatarua - czemu nie? Jak puscisz na 30min obciazenia orthosem na 9 prorytecie i nie bedzie dobijac 80*C... To na krotka mete moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Smarowałem pastą, po ówczesnym pozbyciu się poprzedniej :) Zakupiłem Slivera pastę, zdaje mi się, że zapewnia ona lepsze chłodzenie niż te razem z boxem. Czyli mówisz, żeby tak czy siak rozejrzeć się za czymś lepszym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Podczas gry w Stalkiera - procesor (e8400@4GHz) nie protestowal. Uleglem ze wzgledu na specyficzny zapach przy takich temperaturach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 01 bil zarem na wszystkie strony? Nie obawiasz sie ze pozniej dla 4GHz bedziesz musial zwiekszyc napiecie na aktywnym chlodzeniu zeby bylo stabilnie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 01 bil zarem na wszystkie strony? Nie obawiasz sie ze pozniej dla 4GHz bedziesz musial zwiekszyc napiecie na aktywnym chlodzeniu zeby bylo stabilnie? :P Dotknac go (hr-01) bym sie nie odwazyl. Wynik osiagnalem w pasuknie goracy, bezwietrzny dzien. Teraz temperatura nie przekacza 80C - wazne, ze nic nie smierdzi ;) Jak narazie nie stracil mozliwosc OC ale tez nie sprawdzalem jego maksymalnych mozliwosci. Zadowolilem sie stabilnymi 4 gigahercami przy napieciu 1,3v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...