Skocz do zawartości
Rabbi

Czy Się Grzeje?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem sobie taki procesorek na Asusie P5E i przy odpaleniu maszyny wirtualnej i kilku programów, temperatura procesora nie schodzi poniżej 72 stopni. Gdy zrobiłem test na stres :D Everestem to doszła do 80 stopni. Pobuszowałem po Internecie i na forach nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Jedyne co to informacja Intela, że max to 71,2 C. Czy złożyłem układ źle, czy wymienić cooler? Jak tak to na jaki?

Pozdrawiam.

Rabbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a mógłbym prosić o odpowiedź w tym wątku, bo cały jestem umaziany pastą i ciężko mi szukać na forum: jak założyć ten wentylator? Bo nie mogą mi wejść te wszystkie bolce. Męczę się i męczę... Proszę o link do instrukcji. Myślę, że dałem wcześniej za dużo pasty i źle go zamontowałem.

Edit:

Nie słyszałem wyraźnego trzasknięcia, ale zdaje mi się, że zaskoczyło. Tak odpaliłem i teraz w stresie 3 minutowym mam 57 stopni. Czy taka temperatura może być?

Edytowane przez Rabbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a mógłbym prosić o odpowiedź w tym wątku, bo cały jestem umaziany pastą i ciężko mi szukać na forum: jak założyć ten wentylator? Bo nie mogą mi wejść te wszystkie bolce. Męczę się i męczę... Proszę o link do instrukcji. Myślę, że dałem wcześniej za dużo pasty i źle go zamontowałem.

Edit:

Nie słyszałem wyraźnego trzasknięcia, ale zdaje mi się, że zaskoczyło. Tak odpaliłem i teraz w stresie 3 minutowym mam 57 stopni. Czy taka temperatura może być?

:blink:

Smarowales pasta box, ktory juz w fabryce ma rozprowadzona odpowiednia ilosc spoiwa?

A obecna temperatarua - czemu nie? Jak puscisz na 30min obciazenia orthosem na 9 prorytecie i nie bedzie dobijac 80*C... To na krotka mete moze byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

01 bil zarem na wszystkie strony? Nie obawiasz sie ze pozniej dla 4GHz bedziesz musial zwiekszyc napiecie na aktywnym chlodzeniu zeby bylo stabilnie? :P

Dotknac go (hr-01) bym sie nie odwazyl. Wynik osiagnalem w pasuknie goracy, bezwietrzny dzien. Teraz temperatura nie przekacza 80C - wazne, ze nic nie smierdzi ;)

Jak narazie nie stracil mozliwosc OC ale tez nie sprawdzalem jego maksymalnych mozliwosci. Zadowolilem sie stabilnymi 4 gigahercami przy napieciu 1,3v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi