tomasir Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 NIE pamiętam by ktoś zadawał takowe pytanie. A będe miał niedługo ati mach64 na pci (na wszelki wypadek :wink: ) i ciekaw jestem ile wytrzyma. O dysk się nie martwię. A z tego co pamiętam rekordy magistrali (i reszty kręcenia) bito głównie właśnie na grafach na pci (np. s3), więc winny spokojnie jakieś 42-45 wytrzymywać. Ja będę skromny, bo potrzebuję by wytrzymałą chociaż 41-42 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 NIE pamiętam by ktoś zadawał takowe pytanie. A będe miał niedługo ati mach64 na pci (na wszelki wypadek :wink: ) i ciekaw jestem ile wytrzyma. O dysk się nie martwię. A z tego co pamiętam rekordy magistrali (i reszty kręcenia) i to głównie właśnie na grafach na pci (np. s3), więc winny spokojnie jakieś 42-45 wytrzymywać. Ja będę skromny, bo potrzebuję by wytrzymałą chociaż 41-42 :wink: Mam u kumpla Vantę 16MB AGP wytrzymowała FSB 125 (przy dzielniku 3 - 41,66 MHz), przy 130 wysypywał się dysio (płytka miała regulację co 5 MHz) ... Powodzonka ... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Co do tych 41-42 to powinna kazda karta wytrzymac, a co do karty na PCI to polecam Matrox Millennium PCI Wg kolesia, ktory cuda wyczynial z asusem p2b-b (bx): "So I recommend an older PCI video board from Matrox called the Matrox Millennium PCI. This video board is tough enough to be able to handle the 70+MHz PCI bus speeds that I reach during my tests." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Co do tych 41-42 to powinna kazda karta wytrzymac, a co do karty na PCI to polecam Matrox Millennium PCI Wg kolesia, ktory cuda wyczynial z asusem p2b-b (bx): "So I recommend an older PCI video board from Matrox called the Matrox Millennium PCI. This video board is tough enough to be able to handle the 70+MHz PCI bus speeds that I reach during my tests." Wiesz u mnie max. magistral to 250. Więc więcej niż 50 nie potrzebuję :P No chyba że bym chciał poniszczyć sprzęt i ręcznie zaniżał dzielniki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubby Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 NIE pamiętam by ktoś zadawał takowe pytanie. A będe miał niedługo ati mach64 na pci (na wszelki wypadek :wink: ) i ciekaw jestem ile wytrzyma. O dysk się nie martwię. hy hy. Też mam tego staruszka, ale porzyczyłem go Makakus`owi -który też gdzieś się tu na forum szfęda. Niestety nie bawiłem się w kręcenie kompa na tej karcie ale myślę że te 38-40MHz to spokojnie wytrzyma. Powiem Makakusowi o tym poscie. Może będzie wiedział więcej o tej karcie i kręceniu kompa na niej. BTW świetna karta jak na czasy w których została wydana. BTW2 to mój pierwszy i jak do tychczas ostatni ATI. Potem kupiłem sobie do niej VooDoo2 8MB, następnie VooDoo3 na PCI a później kupiłem kompa w zestawie Vobisa i tam był GF2MX400. Teraz tak jakoś wyszło że mam w domu dwa GF4 jeden 4200AGP8 a drugi 4400. Pierwszy MSI drugi CREATIVE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 To ati wytrzymywało mi z palcem w d.... 44Mhz na starym BX. Wyżej nie miałem jak pojechać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 w jakiejs recenzji Abita KT7A koles uzywal Virge i napisal ze wytrzymywal tylko 37MHz ,to jakos wyjatkowo malo przetestuje swojego Virge DX na Epoxsie to bede mial wyniki do 50MHz i zobaczymy kiedy sie wysypie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...