Skocz do zawartości
Wajcha

KOMPIUTER MULTIMEDIALNY

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co to jest. To sie nazywa. "Tata kupił mi dobry kompiuter" a dlaczego jest dobry "bo jest multimedialny". Tak to jest jak pozwala sie rodzicnom kupować komputer w TESCO albo w HICIE!!! Jaki z tego moral. Lpiej wydac 50 zl wiecej i poradzic sie specjalisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt kompy z hipermarketow to jedno wielkie nieporozumienie wciskanie komus kitu ze ten komp jest jednym z najszybszych maszyn obecnie na rynku z GF4mx i sdramem monca tylko szaremu klientowi w glowie a on sobie mysli niewiadomo co i pozniej lazi i sie chwali ze ma najlepszego kompa pod sloncem za 2500zł :)

koniec tematu :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest w tym, że tak na prawdę nie wiele jest osób, które wiedzą co chcą. Zdecydowana większość nie ma zielonego pojęcia co kupuje. Poradzi się jakiegoś barana i jest O.K. Wielu znajomych kupiło jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>a, a nikt się nie zapyta co kupić. Potem stękają, że coś jest nie tak. Każdy orze jak może i nic na to nie poradzimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla poczatkujacego uzytkownika miara wydajnosci komputera sa tylko i wylacznie megaherce procesora, dlatego takie kompy maja racje bytu. Konfig jednego kompa z lokalnego sklepu:

A xp 2200+

esc k7s5al

128ddr

30gb hdd

RIVA M64 32 MB !!!!!!!!!!!11

cd-rom 25x lite on

fdd

sound on-board

midi atx codegen

klawa i mysz

cena 2030

i co wy na taki konfig??

Taka sytuacja nie jest smieszna jest tragiczna, bo taki kolo najpierw chodzi i sie chwali, ze ma super, hiper kompa a potem placze, ze mu gry nie chodza, a przecierz on ma dwa razy szybszy "komputer".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co to jest. To sie nazywa. "Tata kupił mi dobry kompiuter" a dlaczego jest dobry "bo jest multimedialny". Tak to jest jak pozwala sie rodzicnom kupować komputer w TESCO albo w HICIE!!! Jaki z tego moral. Lpiej wydac 50 zl wiecej i poradzic sie specjalisty.

Rok temu w CHIPie był artyku na ten temat. Dołączony był do tego powalający rysunek.

Kasa fiskalna a z niej wychodzący rachunek:

Ziemniaki 2kg -2zł

Masło -2,5zł

Chleb -1zł

skarpetki 5szy -3zł

Komputer multimedialny -2300zł

Cebula 0,5kg -1zł

T-shirt -10zł

A obok był zdięcie komputera z "Makro" który był sprzedawany nie z Windozą tylko z Linuksami. Na obudowie było naklejane info: Nr i adres serwisu (..).

A do zdięcia dołączony komentarz "Do tego komputera który sprzedaję się z zainstalowanym Linuxem dodawany jest odrazu adres i numer tel. serwisu. Czy będzie często potrzebny??"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj bedzie ... :-(

Widzialem kompa z Mediamarku ze sladami po odrywanych 3x plombach po naklejce licencji od innego sys i rysa na budzie hehe do pudla i nikt sie nie zczaji ... a kasy klientowi oddac nie chcieli

o konfigu nie wspomne mial 2GHz heheheh ;) ;) ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jak kiedys bylem w media to zrobilem maly walek, byl ze mna kumpel kompletna lama i zaczal gadac z gosciem o kompach, a ja w tym czasie wlaczylem jednego takiego z wystawy, wlazlem we wlasciwosci i ustawilem fajny wygaszacz ekranu o nazwie tekst 3W, w ktorym byl napisane texcik pt: "Media markt to złodzieje" no i na to zapodalem zabezpiecz haslem :twisted: :twisted: :twisted:

Buhahhaaha ale mi sie smiac hcialo jak przez pietnascie minut na kilku monitorach fruwal sobie taki napis, az w koncu wpadli na to ze mozna kompa wylaczyc. :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jak kiedys bylem w media to zrobilem maly walek, byl ze mna kumpel kompletna lama i zaczal gadac z gosciem o kompach, a ja w tym czasie wlaczylem jednego takiego z wystawy, wlazlem we wlasciwosci i ustawilem fajny wygaszacz ekranu o nazwie tekst 3W, w ktorym byl napisane texcik pt: "Media markt to złodzieje" no i na to zapodalem zabezpiecz haslem :twisted:  :twisted:  :twisted:  

Buhahhaaha ale mi sie smiac hcialo jak przez pietnascie minut na kilku monitorach fruwal sobie taki napis, az w koncu wpadli na to ze mozna kompa wylaczyc. :)  :)  :)

Boskie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys w Auchanie pod nieobecnosc sprzedawcy stestowalem kompa 3DMarkiem. Byl to jak na tamte czasy zestaw marzen, Athlon 1000, 128 MB i... MX200 ;). Ceny nie pomne, jednak pamietam ze powalala. No i jakiez bylo moje zdziwienie czy raczej rozbawienie kiedy ten komp otrzymal cos kolo 1200 pkt (w porownaniu z 1750 na moim Durku 650 z MX DDR).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może tak. Nie wiedziałem, że ten temat był poruszany bo dopiero odkryłem tweak, a właściwie forum na tweak.pl. Ktoś tam napisałe, że każdy koputer jest multimedialny (pod warunkiem ze ma dzwiek albo graf). Ale wlasnie o to chodzilo w tym dowciepie. To jest cos co sie nazywa ironia. A co do kompiuterów to hipermarkety powinny byc karane za cos takiego. Przecież to jest perfidne oszukiwanie klineta. Niby jest promocja i cena jest nizsza. Ale to ze wpakuja tam

PROCESOR: 2 GHz (tego nie piszą: CELERON)

PŁYTA GŁÓWNA: INTEL BX (PC-CHIPS)

GRAFIKA: GeForce 4 (NONAME MX 440)

DŹWIĘK: 6 kanałowy (......)

DYSK: 40 GB (54000 obr)

TO JEST OSZUSTWO. Za to powinno sie karac. Ja tego nie moge przeżyć. Ludzie dają się tak złapać. A nawet gdyby cena była dobra to i tak wiadomo, że jak coś się stanie to o serwisie możęmy zapomnieć. NIe rozumiem ludzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może tak. Nie wiedziałem, że ten temat był poruszany bo dopiero odkryłem tweak, a właściwie forum na tweak.pl. Ktoś tam napisałe, że każdy koputer jest multimedialny (pod warunkiem ze ma dzwiek albo graf). Ale wlasnie o to chodzilo w tym dowciepie. To jest cos co sie nazywa ironia. A co do kompiuterów to hipermarkety powinny byc karane za cos takiego. Przecież to jest perfidne oszukiwanie klineta. Niby jest promocja i cena jest nizsza. Ale to ze wpakuja tam  

PROCESOR: 2 GHz              (tego nie piszą: CELERON)

PŁYTA GŁÓWNA:  INTEL BX  (PC-CHIPS)

GRAFIKA: GeForce 4           (NONAME MX 440)

DŹWIĘK: 6 kanałowy          (......)

DYSK:     40 GB                  (54000 obr)

TO JEST OSZUSTWO. Za to powinno sie karac. Ja tego nie moge przeżyć. Ludzie dają się tak złapać. A nawet gdyby cena była dobra to i tak wiadomo, że jak coś się stanie to o serwisie możęmy zapomnieć. NIe rozumiem ludzi

BX i Celeron 2GHz :)

:lol:

3majcie mnie bo z fotela spadne :lol:

Jaki to byl market?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PROCESOR: 2 GHz              (tego nie piszą: CELERON)

Jaki to byl market?

polski, polski....... :wink: :lol: czy to wazny ktory skoro kazdy sprzedaje taki sam zlom :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PROCESOR: 2 GHz             (tego nie piszą: CELERON)

Jaki to byl market?

I do tego super szybki dysk (szybszy niż SCSI) :lol: , z kolegi Wajcha niezły spec a na hipermarkety narzeka :wink: :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...