toms83 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Witam. Czy znacie jakieś inne programy do antyaliasingu czcionek? Chodzi mi zwłaszcza o coś, co radziłoby sobie dobrze z czcionkami w portretowym ułożeniu monitora. Systemowy cleartype nie za dobrze sobie radzi w pivocie. Ci co używali wiedzą o co chodzi. Czy w ogóle są jakieś alternatywne programy? Edit: I co nikt nic nie wie? Hmm, ciężka sprawa. :sad: Edytowane 29 Września 2008 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Niestety, nie ma żadnego programu, który byłby w stanie wygładzać czcionki własną metodą w obrębie całego systemu. Gdzieś czytałem, że pod Windows Vista nie ma problemu z ClearType i pivotem - którego systemy używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Niestety, nie ma żadnego programu, który byłby w stanie wygładzać czcionki własną metodą w obrębie całego systemu. Gdzieś czytałem, że pod Windows Vista nie ma problemu z ClearType i pivotem - którego systemy używasz? Wczoraj sporo grzebałem w necie na temat cleartype i tak jak napisałeś, nie ma softu który by sobie z tym radził. No niestety siedzę jeszcze na xp, ale w wątku o panoramach 24" widziałem że kilka osób ma vistę i tam zadałem pytanie. Może rzucą jakieś światło na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Nie ma programu który by sobie z tym poradził bo fizycznie się nie da zrobić ClearType na monitorach LCD w pivocie (a przynajmniej taką metodą ja to się w tej chwili robie dla monitorów LCD. Przeczytajcie na czym polega ClearType i si e dowiecie dlaczego tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Nie ma programu który by sobie z tym poradził bo fizycznie się nie da zrobić ClearType na monitorach LCD w pivocie (a przynajmniej taką metodą ja to się w tej chwili robie dla monitorów LCD. Przeczytajcie na czym polega ClearType i si e dowiecie dlaczego tak jest.Przeczytaj jeszcze raz a dowiesz się że może ... w pionie bez wprowadzania błędów w poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...