Skocz do zawartości
toms83

Cleartype A Pivot.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy znacie jakieś inne programy do antyaliasingu czcionek? Chodzi mi zwłaszcza o coś, co radziłoby sobie dobrze z czcionkami w portretowym ułożeniu monitora. Systemowy cleartype nie za dobrze sobie radzi w pivocie. Ci co używali wiedzą o co chodzi.

Czy w ogóle są jakieś alternatywne programy?

Edit:

I co nikt nic nie wie? Hmm, ciężka sprawa. :sad:

Edytowane przez toms83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, nie ma żadnego programu, który byłby w stanie wygładzać czcionki własną metodą w obrębie całego systemu.

Gdzieś czytałem, że pod Windows Vista nie ma problemu z ClearType i pivotem - którego systemy używasz?

Wczoraj sporo grzebałem w necie na temat cleartype i tak jak napisałeś, nie ma softu który by sobie z tym radził.

No niestety siedzę jeszcze na xp, ale w wątku o panoramach 24" widziałem że kilka osób ma vistę i tam zadałem pytanie.

Może rzucą jakieś światło na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma programu który by sobie z tym poradził bo fizycznie się nie da zrobić ClearType na monitorach LCD w pivocie (a przynajmniej taką metodą ja to się w tej chwili robie dla monitorów LCD. Przeczytajcie na czym polega ClearType i si e dowiecie dlaczego tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma programu który by sobie z tym poradził bo fizycznie się nie da zrobić ClearType na monitorach LCD w pivocie (a przynajmniej taką metodą ja to się w tej chwili robie dla monitorów LCD. Przeczytajcie na czym polega ClearType i si e dowiecie dlaczego tak jest.

Przeczytaj jeszcze raz a dowiesz się że może ... w pionie bez wprowadzania błędów w poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi