Skocz do zawartości
Gość drapi13

Zestaw Do 3700zł

Rekomendowane odpowiedzi

Taśmą to się podpina dyski ATA a to są dyski SATA(nowsze, szybsze; podpinane kabelkiem do płyty). Ja do swojego musiałem dokupić tylko przejściówke do zasilania HDD a tak to wszystko jest odrazu.

Edytowane przez goru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tylko możesz to poczekaj z zakupami do stycznia lutego. Dolar już tanieje i mało prawdopodobne aby znowu zdrożał. Do tego na razie nakłada się okres przedświątecznych zakupów. W sumie to wszystko podnosi ceny nawet o 30%. Rekomendacja czekać na nowy rok a przy okazji starsze części mogą potanieć po premierze i7, x58 i popularyzacji ddr3 (choć co tanienia pamięci ddr2 to tylko do pewnego momentu, potem jak kiedyś ddr zaczną znów drożeć bo produkcja zostanie wstrzymana.

Teraz wracając do zestawu:

E8500 i P35 dobrej jakości na przykład abit pro + dobry cooler

grafika ATI 4870 - do 1680*1050 zdecydowanie wystarczy a o wiele tańsza od 280

Pamięć AData Ex Edition 2*2gb 1066

dysk samsung F1 albo seagate baracuda 7200.11 może byc 500'tka

Buda Chieftec

Zasilacz BeQuite

W tej cenie zmieścił by się też monitor 22" IIyama jeżeli byś poczekał na spadki cen do stycznia.

Może być?

Kupiłem ale mam prośbę żebyście mi jeszcze odpowiedzieli na te pytanka na procesorze piszę box czyli z zamontowanym chłodzeniem więc jak założę na niego inny cooler?

A drugie pytanko czy jakieś kable taśmy są mi jeszcze potrzebne by to poskładać i czy do zasilania karty trzeba mi jeszcze jakieś przejściówki czy to wszystko będzie w zestawie???

Co nagle to po diable ;) ale niech ci dobrze służy :) Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam sobie forum i wyczytałem że trzeba aktualizować bios płyty głównej żeby procesor poprawnie,pracował czy ja też będe musiał aktualizować bios???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi