Skocz do zawartości
twec

Geil Black Dragon Pc2-6400 (800mhz) 2x 2gb 4-4-4-12 - Mini Test

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem pamięci z serii Black Dragon od GeIL-a.

Dołączona grafika

Memki co prawda nie posiadają radiatorów - dla niektórych okazuje się to dużą wadą, dla niektórych nie - aczkolwiek wyglądają olśniewająco.

Mnie osobiście bardzo przypadł do gustu ich niecodzienny design. Szczególnie, biorąc pod uwagę fakt, że moduły posiadają dwie niewielkie diody, które są (tak jakby) oczami smoka ;).

Przechodząc jednak do właściwej części, czyli osiągów, bo to najbardziej nas interesuje, muszę przyznać, że byłem dość sceptycznie nastawiony...

Okazało się jednak, że szybkie przestawienie timingów na 5-5-5-15 oraz niewielkie podbicie napięcie zasilającego do 2,25V daje...

Dołączona grafikaDołączona grafika

Stabilne 541MHz, przy których bez większych przeszkód przeliczyłem próbkę 16M programu SuperPI.

Myślę sobie zatem, a co tam...

Dołączona grafikaDołączona grafika

I mamy to samo 541MHz, przy przeliczaniu próbki 32M!

Wynik całkiem niezły ;). Ze standardowych 800MHz udało się wykrzesać 1082MHz. Powyżej tej wartości, niestety brakuje już trochę stabilności, aczkolwiek będę jeszcze próbował z wyższymi napięciami niż wspomniane 2,25V.

Może ktoś z Was pochwali się swoimi wynikami, uzyskanymi na Black Dragonach? Zapraszam! :)

Edytowane przez twec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi