twec Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Witam serdecznie, Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem pamięci z serii Black Dragon od GeIL-a. Memki co prawda nie posiadają radiatorów - dla niektórych okazuje się to dużą wadą, dla niektórych nie - aczkolwiek wyglądają olśniewająco. Mnie osobiście bardzo przypadł do gustu ich niecodzienny design. Szczególnie, biorąc pod uwagę fakt, że moduły posiadają dwie niewielkie diody, które są (tak jakby) oczami smoka ;). Przechodząc jednak do właściwej części, czyli osiągów, bo to najbardziej nas interesuje, muszę przyznać, że byłem dość sceptycznie nastawiony... Okazało się jednak, że szybkie przestawienie timingów na 5-5-5-15 oraz niewielkie podbicie napięcie zasilającego do 2,25V daje... Stabilne 541MHz, przy których bez większych przeszkód przeliczyłem próbkę 16M programu SuperPI. Myślę sobie zatem, a co tam... I mamy to samo 541MHz, przy przeliczaniu próbki 32M! Wynik całkiem niezły ;). Ze standardowych 800MHz udało się wykrzesać 1082MHz. Powyżej tej wartości, niestety brakuje już trochę stabilności, aczkolwiek będę jeszcze próbował z wyższymi napięciami niż wspomniane 2,25V. Może ktoś z Was pochwali się swoimi wynikami, uzyskanymi na Black Dragonach? Zapraszam! :) Edytowane 4 Listopada 2008 przez twec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Co tam za kostki są wpakowane? :). Zapodaj jakiegoś foto Tomku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4toku Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Czy to są 2x1GB czy 2X2GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Czy to są 2x1GB czy 2X2GB ?"Geil Black Dragon Pc2-6400 (800mhz) 2x 2gb 4-4-4-12 - Mini Test" /Poza tym na screenie widać pojemność pamięci w pojednyńczym slocie. Edytowane 4 Listopada 2008 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 jaka płyta główna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 jaka płyta główna ?I ponownie warto zajrzeć do screena gdzie widać, że to Abit IX38-QuadGT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...