_Borys Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) W grudniu koncze skole na kierunku Aviation Administration z tytulem Bachelor. Chcialbym przeniesc sie na stale do Polski i znalesc prace w "tgzw" zawodzie jak rowniez kontunulowac studia w zakresie lotnictwa. Posiadam bardzo duze doswadczenie w najwiekszych na swiecie regionalnych liniach lotniczych na stanowisku kierowniczym w zakresie zarzadzania obsluga naziemna oraz ukonczonych kilka szkolen/kursow w zakresie prawa i procedur lotniczych. Posiadam licencje "prywatna" (prawdopodobnie "turystyczna" wedlug polskich standardow) na samoloty jednosilnikowe. Mozecie mi powiedziec czy z tymi kwalifikacjami bede mogl znales prace w polsce? Jezeli chodzi o studia to czy moglbym kontynulowac edukacje na ktorejs uczelni w polsce??? Z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam. Edytowane 6 Listopada 2008 przez _Borys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 nie uwazasz, ze forum komputerowe jest kiepskim miejscem do zadawania tego typu pytan? tu predzej dostaniesz odpowiedz: http://groups.google.pl/group/pl.rec.lotnictwo/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Swoiscie poruszalem sie niedawno temu w temacie ale naprawde ciezko cos odpowiedziec. Szukaj informacji w okolicach zaglebi lotniczych w polsce, czyli Mielec/Swidnik/Rzeszow i pare innych miejsc w polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 goldenline.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Kolega studiuje lotnictwo czy coś z lotnictwem związanego na Politechnice Rzeszowskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 W grudniu koncze skole na kierunku Aviation Administration z tytulem Bachelor. Chcialbym przeniesc sie na stale do Polski i znalesc prace w "tgzw" zawodzie jak rowniez kontunulowac studia w zakresie lotnictwa. Posiadam bardzo duze doswadczenie w najwiekszych na swiecie regionalnych liniach lotniczych na stanowisku kierowniczym w zakresie zarzadzania obsluga naziemna oraz ukonczonych kilka szkolen/kursow w zakresie prawa i procedur lotniczych. Posiadam licencje "prywatna" (prawdopodobnie "turystyczna" wedlug polskich standardow) na samoloty jednosilnikowe. Mozecie mi powiedziec czy z tymi kwalifikacjami bede mogl znales prace w polsce? Jezeli chodzi o studia to czy moglbym kontynulowac edukacje na ktorejs uczelni w polsce??? Z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam. Jak nie zapomne to poprosze brata aby cos napisal tobie na temat lotnictwa i mozliwosci pracy/studiowania./ Jest na 3cim roku MEIL w Wawie. Mozliwosci jakies sa to na pewno. Z tego co pamietam to chyba silniki albo ich czesci u nas robie, moze jakie elementy platowca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 (edytowane) To ja moge podac chociaz informacje co sie robi i gdzie w/g mojej wiedzy. PZL-wawa do niedawna robil kabiny i siedzenia do airbusa bodajze. ECT(albo ETC) w siedzibie PZL-wawa symulatory ew. symulacje nie pamietam. W Mielcu smigla/lopaty silnikow + augusta heliktoptery ale nie mam pojecia dokladnie co produkuja i na pewno cos jeszcze gdyz to jest 1 z niewielu firm majacych tam siedzibe. PZL-sedziszow filtry do wszystkiego co sie porusza :lol2: PZL-rzeszow nie mam pojecia. PZL-swidnik, robili wczesniej czesci do helikopterow bodajze. Na pewno brakuje wykwalifikowanej kadry w Mielcu to Tobie gwarantuje, ale juz dokladnie o jakie kwalifikacje chodzi to bede cicho. Jest na tyle zle z kadra w mielcu iz czlowiek na linii produkcyjnej moze liczyc na 12zl na reke za godzine i to bylo rok temu. Edytowane 7 Listopada 2008 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 To dawaj do Dęblina, tutaj jest szkoła lotnicza (studia wyższe) tzw. WSOSP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...