Gość dwaIP Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Lepiej jodzic bugatti raz w miesiącu na grzyby niż jeździć rowerem codziennie po "mieście", po drugie ciekawy jestem bardzo jaki procesor jest najwydajniejszy obecnie do gier/programow wg. Ciebie na pewno Core Duo :D ... Kup sobie w końcu to Bugatti na grzyby (którym nie wrócisz z lasu bo niskie zawieszenie nie pozwoli wyjechać) :) zamiast marudzić. Rozsądni ludzie kupują terenówki do tego celu nawet jak mają na 10*bugatti miesięcznie. Na dzisiaj najwydajniejsze w grach są Q9770 jeśli gra potrafi wykorzystać więcej niż dwa rdzenie w pozostałych E8600. Zastanowiłeś się chociaż przez moment dlaczego nie masz dostępu do testów z podkręconym E8600 tylko z budżetowym E8400. I7 jest dla graczy z małymi tanimi monitorami i budżetową kartą graficzną :) oraz i nie potrafiących rozróżnić testów od marketingu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) Czyli wg Ciebie najlepszym procesorem do gier, programów whatever do czasów premiery SandyBridge (32nm) będzie Q9770 oraz E8600.... Powodzenia :D Edytowane 19 Listopada 2008 przez czullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Czyli wg Ciebie najlepszym procesorem do gier, programów whatever do czasów premiery SandyBridge (32nm) będzie Q9770 oraz E8600.... Powodzenia :DCo będzie najwydajniejsze w przyszłości to dzisiaj nie da się stwierdzić, może to być poprawione i7 które będzie można podkręcić tak jak Q9770 lub E8600, na dzisiaj i7 to padaka przy podkręcaniu i może się okazać że Deneb będzie wydajniejszy w grach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 faktycznie i7 to padaka przy podkręcaniu gdzie mu tam do quadów i c2 :D:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal102 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Ja moge sobie ustawić i 6GHz na phenomie. Co z tego, że nie stabilne? BTW: Phenom jest 3x tańszy, a 2.5x wolniejszy, nie wymaga ddr3 ani drogich płyt, a podstawka nadaje się też do Phenoma II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 faktycznie i7 to padaka przy podkręcaniu gdzie mu tam do quadów i c2 :D:D:D:D ... Skoro nie udało się wejść do systemu to z pewnością padaka :) Patrz tu jest troszkę więcej i zweryfikowane nawet: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=438491 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 mam nadzieje ze nigdy u was nie zagości ta straszna padaka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) tak, tak wiemy, już nam mówiłeś - nie będziemy mieli na to kasy... Edytowane 19 Listopada 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Lepiej jodzic bugatti raz w miesiącu na grzyby niż jeździć rowerem codziennie po "mieście", po drugie ciekawy jestem bardzo jaki procesor jest najwydajniejszy obecnie do gier/programow wg. Ciebie na pewno Core DuoTaaa zwazywszy ze tym bugatti po miescie nie pojezdzisz, a rowerem i owszem. przynajmniej nie stoisz w korku, bo nie masz wystarczajaco dobrej drogi zeby tym bugatti sie wozic. A co do samego testu. No zgadza się i7 wymiata - ALE jego najdrozsze wersje, zwlaszcza te podchodzące pod 4ghz, przy czym C2D 8400 na defaultowych ustawieniach, swobodnie mija i7-920. Z tym ze i7 stoi kolo 1300PLN wzwyz, A 8400 600. Z tym ze nie bronie C2D dlatego ze sam go uzywam. jesli juz do brałbym QUADA który nawet TERAZ jest nie w pelni wykorzystywany w aplikacjach. I nie mow ze nagle w przeciagu kilku miesiecy powstana meeega zaawansowane programy z obsluga wielordzeniowa. Czyli wg Ciebie najlepszym procesorem do gier, programów whatever do czasów premiery SandyBridge (32nm) będzie Q9770 oraz E8600.... Powodzenianie zawsze to co najdrozsze jest najlepsze w danej chwili, lepiej pomyslec zanim wydawac pieniadze w bloto. A bogaci ludzie ktorych stac na takie rzeczy lepiej wychodza na tym myslac racjonalnie, a nie "Se kupie bo sram kasą" (i nie mowie tego w stosunku do autora topiku :) ) Kolega czullo chyba straszny fan nanjowszych technologii jest. Czyz nie? :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 czy tylko mi się wydaje, że nazwy nowych i7 przypominają bardzo te z Pentiumów D ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Widzę że kolejna jazda się zaczyna (jak zawsze przy zestawach prawie-top-end). Więc tak, kolega chce sobie kupić zestaw na Ci7, więc ja sugeruję zmianę mobo na ASUS'a P6T (ale i tak już kupił) - po prostu wydaje się lepsza. U nas w overclockers (fizycznie składam tylko, ew. doradzam części podkreślam) Ci7 920 mimo wszystko schodzą niczym ciepłe bułeczki (jak na nowość). Prawie wszystkim klientom sugeruje się Q66 SCLAR albo Q9450/9550 i jakąś ciekawą płytę, ale oni wolą mieć coś nowiutkiego. Powiem tak - czekać można w nieskończoność, bo w końcu ceny sprzętu ciągle spadają (jeśli AMD da coś ciekawego to spadną jeszcze szybciej). Sam mam ochotę i poluję na okazję z takim Ci7 (nigdy nie miałem quada), a zupełnie nowy socket i ogólnie schemat wymiany danych powodują (słuszne OFC) odczucie że platforma będzie wspierana przez długi czas (o ile się nie mylę to 1366 to jest lepsza wersja, więc dodatkowo lokujemy się w top-end'zie). Orygano - dobry zestaw wziąłeś. Pograsz na nim co najmniej ze dwa lata no i nie będzie trudno go rozbudować. Tylko pamiętaj że pierwsze modele Eclipse obsługiwały tylko Ci7X 965 (Core i7 Extreme 965), więc warto zrobić update, nawet jeśli wszystko wydaje się OK. Jeśli czujesz się na siłach to spróbuj coś podkręcić, bo ciekaw jestem jak się podkręcają wersje nie-inżynieryjne (w OcUK jeszcze nie sprzedają podkręconych Ci7, bo nie mogą zagwarantować pełnej stabilności, jak na razie) Na koniec (wybaczcie, nie mogłem se darować) ...wezmye chociaz GTA4 ktore wykorzustuje wpleni 4 rdzenie, i zalecany konfig to procek 4 rdzeniowy. A dla wszystkich anty-fanow ( a moze raczej tych ktorych na niego nie stac ) i7 maly wykres ( a takich tytulow bedzie coraz wiecej, nie coraz mniej :P )Dobra rada - weź te wymagania, wydrukuj i wywal przez okno, ewentualnie spróbuj zaspamować ich źródło. TO NIE JEST PRAWDA. Wersja na PC będzie konwersją z x0, więc wykorzysta nie mniej, ni więcej, a równo 3 rdzenie. Xenos w xboxie jest właśnie 3-rdzeniowy. Xbox ma 512mb + 32mb graficznych. Zakładając że R* tworząc konwersje, będzie miało na uwadze kompatybilność, to IMHO do komfortowej gry przy zoptymizowanym systemie wystarczy z powodzeniem 2GB. Poza tym mam i xboxa i PS3 i powiem, że engine gry jest stricte PeCetowy, ponieważ nie gwarantuje stałego framerate'u. Wszelkie wymagania to bujda. Najpewniejszym źródłem jest własna inteligencja i logika myślenia. Pamiętacie Carbona? Ponoć miał WYMAGAĆ 2GB ramu i proca 3Ghz+ lub 2Ghz dwurdzeniowego. Było tak, że na Full szło na kompie z 512mb, AXP 2500+ i GF 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Widzę że kolejna jazda się zaczyna (jak zawsze przy zestawach prawie-top-end). Więc tak, kolega chce sobie kupić zestaw na Ci7, więc ja sugeruję zmianę mobo na ASUS'a P6T (ale i tak już kupił) - po prostu wydaje się lepsza. U nas w overclockers (fizycznie składam tylko, ew. doradzam części podkreślam) Ci7 920 mimo wszystko schodzą niczym ciepłe bułeczki (jak na nowość). Prawie wszystkim klientom sugeruje się Q66 SCLAR albo Q9450/9550 i jakąś ciekawą płytę, ale oni wolą mieć coś nowiutkiego. Powiem tak - czekać można w nieskończoność, bo w końcu ceny sprzętu ciągle spadają (jeśli AMD da coś ciekawego to spadną jeszcze szybciej). Sam mam ochotę i poluję na okazję z takim Ci7 (nigdy nie miałem quada), a zupełnie nowy socket i ogólnie schemat wymiany danych powodują (słuszne OFC) odczucie że platforma będzie wspierana przez długi czas (o ile się nie mylę to 1366 to jest lepsza wersja, więc dodatkowo lokujemy się w top-end'zie). Orygano - dobry zestaw wziąłeś. Pograsz na nim co najmniej ze dwa lata no i nie będzie trudno go rozbudować. Tylko pamiętaj że pierwsze modele Eclipse obsługiwały tylko Ci7X 965 (Core i7 Extreme 965), więc warto zrobić update, nawet jeśli wszystko wydaje się OK. Jeśli czujesz się na siłach to spróbuj coś podkręcić, bo ciekaw jestem jak się podkręcają wersje nie-inżynieryjne (w OcUK jeszcze nie sprzedają podkręconych Ci7, bo nie mogą zagwarantować pełnej stabilności, jak na razie) Na koniec (wybaczcie, nie mogłem se darować) Dobra rada - weź te wymagania, wydrukuj i wywal przez okno, ewentualnie spróbuj zaspamować ich źródło. TO NIE JEST PRAWDA. Wersja na PC będzie konwersją z x0, więc wykorzysta nie mniej, ni więcej, a równo 3 rdzenie. Xenos w xboxie jest właśnie 3-rdzeniowy. Xbox ma 512mb + 32mb graficznych. Zakładając że R* tworząc konwersje, będzie miało na uwadze kompatybilność, to IMHO do komfortowej gry przy zoptymizowanym systemie wystarczy z powodzeniem 2GB. Poza tym mam i xboxa i PS3 i powiem, że engine gry jest stricte PeCetowy, ponieważ nie gwarantuje stałego framerate'u. Wszelkie wymagania to bujda. Najpewniejszym źródłem jest własna inteligencja i logika myślenia. Pamiętacie Carbona? Ponoć miał WYMAGAĆ 2GB ramu i proca 3Ghz+ lub 2Ghz dwurdzeniowego. Było tak, że na Full szło na kompie z 512mb, AXP 2500+ i GF 6600GT. W pełni się zgadzam choć samemu myślę jeszcze gigabyte UD5 X58 (widziałem u człowieka i trochę się pobawiłem robi wrażenie) przy dobrym procu i dobrym chłodzeniu na codzień 3,8ghz na 920 do zrobienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orygano Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) A mnie wydaje się MSI Eclipse lepsza od ASUS P6T A jeśli bym się zdecydował na chłodzenie procesora, to jaką firmę byście wybrali: Noctua NH-U12P SE1366 czy Thermalright Ultra-120 eXtreme 1366 RT ? Edytowane 23 Listopada 2008 przez Orygano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Na Noctuę, bo TR jest bez wentyla. A czemu niby MSI jest lepsza od Asus P6T? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orygano Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Wybrałem Noctua NH-U12P SE1366 Dziękuję za pomoc w wyborze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...