Skocz do zawartości
racegrid

Colin Mcrae Dirt 2

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie wiedziałem, że idzie się wrócić do jakiegoś momentu, gdy walniemy np. w drzewo. Jeżeli gdziekolwiek coś zaliczyłem to całkiem od nowa zaczynałem :D

Buggy tak nienawidzę, że szok. Na poziomie Savage co zakręt to trzeba pilnować tyłu, za dużo gazu i bączek.

Edytowane przez Zieger69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Na poziomie Savage co zakręt to trzeba pilnować tyłu, za dużo gazu i bączek.

To też źle? Brakuje realizmu w modelu jazdy, ale jak trzeba uważać z gazem w autach RWD to już za trudne się robi. Zdecydujcie się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buggy tak nienawidzę, że szok. Na poziomie Savage co zakręt to trzeba pilnować tyłu, za dużo gazu i bączek.

Zależy jaki autem jedziemy, ja śmigam jakimś dodge'em w tych zawodach i jeździ się całkiem ok, co do buggy to czasami potrafi zarzucić na zakręcie ale to zależy jak w niego wjedziemy i z jaką prędkością. Ja nie narzekam na model jazdy, mógłby by być trochę lepszy ale nie ma bardzo źle.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod paroma wzgledami to krok wstecz w porownaniu do dirta. zeby 2tonowe auto przy predkosci ponad 100km/h mialo problem z przejechaniem przez drzewko o srednicy ramienia o_O i nie bylo to ramie pudziana ;]

oponenci gdy juz staja sie naszymi buddy najwidoczniej traca na formie. bo nie sa juz tak dobrzy jak byli zanim stali sie naszymi waflami. coz to samo bylo w gridzie :/

a teraz quest. czy sa auta ciezarowe jak w poprzedniej czesci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki myślę nad kierownicą Logitech Driving Force GT, duża różnica w prowadzeniu? np: na zakrętach mniej się ślizgam ?(użycie mniejsze gazu). Akurat są na stanie w takim jednym sklepie i jest okazja kupić :) Niestety nie mam jak sprawdzić u kogoś jak się jeździ :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

W "arkadowki" za wyjatkiem Toca Race Driver jezdzi sie wg. mnie slabo, ale juz simy, czy wspomniana Toca, to inna bajka - dodatkowo DFGT, o ktorym mowisz, ma inna predkosc niz poprzedniczka DFP - jesli za 300 to bym sie raczej nie zastanawial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki myślę nad kierownicą Logitech Driving Force GT, duża różnica w prowadzeniu? np: na zakrętach mniej się ślizgam ?(użycie mniejsze gazu). Akurat są na stanie w takim jednym sklepie i jest okazja kupić :) Niestety nie mam jak sprawdzić u kogoś jak się jeździ :/

Miałem okazje jeździć taką kierownicą ale jeszcze nie w Dirta 2 tylko w: Dirt 1, GRID, Shift i taka jazda to jest zupełnie inna bajka. Auto prowadzi się idealnie jak się nabierze wprawy, a to trochę trwa. Dodatkowo kierownica stawia opór podczas jazdy wraz z wibracjami i po takiej jeździe wrażenia są jak w prawdziwym aucie i trzeba się nieźle 'namęczyć'. Ogólnie polecam jak się ma $$ to jest inwestycja na lata i kolejne tytuły gier. Jak spróbujesz to już nigdy nie zagrasz w samochodówkę na klawiaturze.

Edytowane przez marcin.mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też źle? Brakuje realizmu w modelu jazdy, ale jak trzeba uważać z gazem w autach RWD to już za trudne się robi. Zdecydujcie się.

A czy ja osobiście gdzieś pisałem, że grze brakuje realizmu ?? Nie.

Nie napisałem też, że jest to złe, tylko trudne i ja tego nie lubię. Proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie efekciarska grafa (i ładna!), efekciarska rozgrywka dopasowana pod najszersze grono graczy, miłe udźwiękowanie (ost też ok).

Do tego śmiesznie niskie wymagania (komp z syg'a, xp sp3, 1920x1200, bez v-sync, 4x msaa, większość opcji na high, driver na ultra, 3-4 na medium i bench w grze mówi min 31fps, średnio 38fps - a obecnie mam kompa wartego... 450-500zł? (proc/mobo/gpu) - choć do szczęścia te 50-60fps by się przydało no ale...)

Ludzie chcący się pomęczyć zostaną przy RBR, miłośnicy symulacji mają rFactor itd.

Ktoś kto będzie chciał mieć licencję WRC będzie musiał się zaopatrzyć w PS3 i GT5 (mające licencję WRC, zresztą seria gier WRC na PS2 też całkiem sympatyczna była).

Menu może przebajerowane ale imo problemów z nawigacją nie ma.

Na chwilę obecną i tak (dla mnie) produkt napewno bardziej warty od zakupu od Shifta... i na tym konkurencja ewentualna tegoroczna się kończy... (Race On nie wliczam, bo to raz nie nowość, dwa trochę inna grupa odbiorców).

A do gry stricte WRC/WRC-Like to chyba zostaje mieć nadzieję na jakąś nową serię/pod-serię od Codemaster... Nie widzi mi się po Dirt2 część, która zaoferuje mnóstwo grzebania w aucie, auta stricte rajdowe, i os'y po 20-40km i ew. więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś już o to pytał ale nikt nie odpowiedział. mam straszny problem z szybkościa działania ... menu, intra itp. Sama gra chodzi super. Ale Intro którego nie mozna wyłączyć chodzi z predkościa 2-3 klatki na sekundę. To samo w menu, dobrnięcie do wyścigu jest koszmarem. Wiecie jak to rozwiązać?

Mój config:

E2140@3,2GHz

Sapphire RADEON 4850 512 MB DDR3

2 GB RAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konfig nie ma tu nic do rzeczy. to wina softu. czego dokladnie nie mam pojecia. ale za instra jest odpowiedzialny jakis player. blink video? z autopsji wiem, ze taki problem raz jest raz go nie ma. w zaleznosci od formatu i instalacji softu.

obilo mi sie o oczy, ze ludziki juz cos kombinowali z plynnoscia menu, ale dokladnie nie wiem ocb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś już o to pytał ale nikt nie odpowiedział. mam straszny problem z szybkościa działania ... menu, intra itp. Sama gra chodzi super. Ale Intro którego nie mozna wyłączyć chodzi z predkościa 2-3 klatki na sekundę. To samo w menu, dobrnięcie do wyścigu jest koszmarem. Wiecie jak to rozwiązać?

Mój config:

E2140@3,2GHz

2 GB RAM

sterowniki najnowsze?, na jakim systemie grasz?. Kumpel gra na Windows 7 64bit i radku 4770 z najnowszymi sterownikami i problemu nie ma.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sterowniki najnowsze?, na jakim systemie grasz?. Kumpel gra na Windows 7 64bit i radku 4770 z najnowszymi sterownikami i problemu nie ma.

Tak, system instalowany 3 tygodnie temu, win7 32-bit, sterowniki najnowsze jakie wtedy były. Sama gra chodzi idealnie, pierwszy raz widze cos takiego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odpaliłem - bez rewelacji. Ta gra zupełnie nie wykorzystuje potencjału kierownicy, do takiego gran turismo ma bardzo daleko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój config:

E2140@3,2GHz

2 GB RAM

Pisałem o tym wcześniej i nikt mi tu nie pomógł,ściągnij ze strony ati hotfix do tej gry wraz z catalyst 9,11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zaliczyłem niezłą wtope, straciłem system a przegralem tylko save bez pliczków od konta :/ Miałem przegrane 22% gry, czy mogłby ktoś zapodać mi całe katalogi:

z Moich dokumentów "My games/DiRT2"

z Program Files "Microsoft Games for Windows - LIVE"

oraz XLive z:

"C:\Documents and Settings\(nazwa użytkownika)\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\XLive" <- dla XP

"C:\(nazwa użytkownika)\AppData\Local\Microsoft\XLive" <- dla Visty

Mile widziane save w okolicach 20%. U siebie miałem już Duzo autek i ponad 2 mln $

Bardzo prosze o pomoc !! Walić na PM albo gg 5298664

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy CCC 9.11 wystarczy, bo właśnie instaluje tę grę i nie wiem, czy jeszcze coś szukać?

Ja mam 9.11 zainstalowane zaraz jak tylko się ukazały czyli przed premierą DiRT 2 bez żadnych hotfix-ów i gra, menu, intro działa bez problemu.

PS.

DZIAŁA JAK NALEŻY NA ATi 4850, ze specjalną dedykacją dla tych co już chcieli napisać, że ATi to kupa, itd :razz:

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o wydajność na radku 4850 to również złego słowa nie powiem... nie wiem tylko czy problem z przekłamaniami przy cieniach ustawionych wyżej niż 'ultra niskie' występuje tylko u mnie? jeśli jakość cieni zmieni się na wyższe co jakiś czas pojawiają się na moment artefakty - najlepiej można to zaobserwować wchodząc do menu w trakcie gry, kiedy pojazd znajduje się w pobliżu zacienionego miejsca (można wtedy swobodnie pozmieniać jakość cieni i obserwować skutki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Witam, zaliczyłem niezłą wtope, straciłem system a przegralem tylko save bez pliczków od konta :/ Miałem przegrane 22% gry, czy mogłby ktoś zapodać mi całe katalogi:

z Moich dokumentów "My games/DiRT2"

z Program Files "Microsoft Games for Windows - LIVE"

oraz XLive z:

"C:\Documents and Settings\(nazwa użytkownika)\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\XLive" <- dla XP

"C:\(nazwa użytkownika)\AppData\Local\Microsoft\XLive" <- dla Visty

Mile widziane save w okolicach 20%. U siebie miałem już Duzo autek i ponad 2 mln $

Bardzo prosze o pomoc !! Walić na PM albo gg 5298664

A konto miałeś offline czy online? Bo online można pobrać z serwerów.

I jakby ktoś koledze dawał folder XLive to uważajcie co w nim zostawiacie. Dajcie mu conajwyżej podfolder Content z jakimś profilem offline.

Natomiast "Microsoft Games for Windows - LIVE" z Program Files nie jest potrzebny. Tam znajduje się tylko klient GfWL, ten z marketplace, nie nakładka z gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki przyszła kierownica force gt ale za chiny nie wiem jak wrzucić ją do dirta2, kombinuje i tylko w opcjach mam klawiature. Wgrałem oprogramowanie w logitecha, teraz instaluje grida i zobacze jak to wogole działa. Ktoś pomoze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A konto miałeś offline czy online? Bo online można pobrać z serwerów.

I jakby ktoś koledze dawał folder XLive to uważajcie co w nim zostawiacie. Dajcie mu conajwyżej podfolder Content z jakimś profilem offline.

Natomiast "Microsoft Games for Windows - LIVE" z Program Files nie jest potrzebny. Tam znajduje się tylko klient GfWL, ten z marketplace, nie nakładka z gry.

Tak tak zgadza sie, folder z program files jest nie potrzebny !!

Konto mialem offline i faktycznie wystarczy sam podfolder Content

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki przyszła kierownica force gt ale za chiny nie wiem jak wrzucić ją do dirta2, kombinuje i tylko w opcjach mam klawiature. Wgrałem oprogramowanie w logitecha, teraz instaluje grida i zobacze jak to wogole działa. Ktoś pomoze ?

W opcjach wybierz np. skręt w lewo i zamiast naciskać jakiś przycisk, przekręć kierownicą w lewo. Podobnie z resztą opcji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi