Skocz do zawartości
lewy

Mam już dość.................VOLCANO7+ SUX

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam coolerka kupionego za 35zł :D procek wykręcony na to co w podpisie i max temp 40*C 1.6V obudowa zamkniete nie wietrzona. Po co V7 po co WC :lol: :lol: :wink:

Dołączona grafika dokładnie. I jeszcze ArcticSilver 3 i wypas, chociaż i tak trochę słychać ale za tą cene spoko . Ja na swoim athlonXP 1600+ palomino nie kręconym mam 35-39oC Dołączona grafika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wiatrak Ci stanie (bez skojarzeń :D) to procek (Athlon) Ci się spali i poczujesz smrodek i jako normalny odruch bierzesz i wyłanczasz wszystko z prądu. I wten sposób ratujesz kompa, a przy WC to jak Ci rurka kopnie w kalendarz to niema co ratować.

Akurat w temacie WC to ty sie moze nie wypowiadaj. Bo tak to by mial, jakby wode z kranu mial w ukladzie :lol:

Wiesz w ogole co to jest woda destylowana?

Nie mówie, że jestem znawcą na temat WC itp. OK nie mam go, ale z doświadczeń innych ludzi widze co czasem może się zdarzyć z takim WC i ludzie któży wydali sporo $$$ na kompa, montują WC i nagle ciach ok. 3-4tyś idzie się kochać. Jest to nawet udowodnione, ze chłodzenie WC częściej siada niż AC.

- to wie nawet dzieciak z 1 kl. podstawówy. Prawdziwa woda destylowana nie przepuszcza prądy, ale obecne wody destylowane są jednym wielkim przekłamaniem, bo nieraz zdarzyło mi się, że niby woda destylowana i nieprzewodzi prądu, a jednak :(. BTW: urządzenia elektroniczne słabo znoszą wilgoś ba wogóle jej nieznoszą :D i jak Ci się takie "coś" skropli wew. proca to kaplica niemusze mówić co jeszcze idzie z dymem. Niby tweakerzy kręcą procy i nietylko na WC, ale nie jestem do nich przekonany :( - prędzej uwieżyłbym w FC :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wiatrak Ci stanie (bez skojarzeń :D) to procek (Athlon) Ci się spali i poczujesz smrodek i jako normalny odruch bierzesz i wyłanczasz wszystko z prądu. I wten sposób ratujesz kompa, a przy WC to jak Ci rurka kopnie w kalendarz to niema co ratować.

Akurat w temacie WC to ty sie moze nie wypowiadaj. Bo tak to by mial, jakby wode z kranu mial w ukladzie :lol:

Nie mówie, że jestem znawcą na temat WC itp. OK nie mam go, ale z doświadczeń innych ludzi widze co czasem może się zdarzyć z takim WC i ludzie któży wydali sporo $$$ na kompa, montują WC i nagle ciach ok. 3-4tyś idzie się kochać. Jest to nawet udowodnione, ze chłodzenie WC częściej siada niż AC.

- to wie nawet dzieciak z 1 kl. podstawówy. Prawdziwa woda destylowana nie przepuszcza prądy, ale obecne wody destylowane są jednym wielkim przekłamaniem, bo nieraz zdarzyło mi się, że niby woda destylowana i nieprzewodzi prądu, a jednak :(. BTW: urządzenia elektroniczne słabo znoszą wilgoś ba wogóle jej nieznoszą :D i jak Ci się takie "coś" skropli wew. proca to kaplica niemusze mówić co jeszcze idzie z dymem. Niby tweakerzy kręcą procy i nietylko na WC, ale nie jestem do nich przekonany :( - prędzej uwieżyłbym w FC :P
Z takim pojeciem tematu to ja Ci kurna zycze powodzenia. Z tego co widze jestes LAIKIEM - skoro nie masz zdolnosci, ani umiejetnosci manualnych aby cala instalacja byla w 100% szczelna, to sie nie baw w WC, ale nie wypisuje na ten temat <span style="color:red;">[ciach!]</span>l, bo nie masz racji. Skoro Ci sie nie chce to nie. Mnie to delikatnie mowiac nie interesuje.

Z tego co wiem w pierwsze klasie podstawowki nie ma chemii :lol:

Wiec skad niby dzieciaki wiedza co to jest woda destylowana.

Skoro wody sie boisz to moze cos innego: nie jestem pewnien, ale chyba denaturat nie przewodzi pradu - wada to szybkie parowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega kupuje V7+ (ja tez zreszta mam) i powiedział ze będzie cały czas chodził u niego na HIGH :lol: Ale nieważne.

Ja kożsytam z Volcano tak za dnia na median a w nocy na low. I jest gitara mam 2000+ @ 1,86 GHz i chodzi w nocy max. 55°C (na zwykłej białej paście) a za dnia max 47°C w stresie. Aha i jak kompa sie położy na ziemi to moim zdaniem jest cichszy torche :-). Jak jeszcze ktoś tego nie zrobił to polecam zdjąc grill z wentylatora :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez jaj panowie... nie od razu zalanie znaczy smierc kompa... raz sam takie cos przezylem.

Wschodz do windy i widze, ze zgubil stery do grafy, no nic wgralem nowe, i dalej to samo... nagle wykrzaczyl sie live... siedze i kombinuje chyba z 20 min. co to moze byc... no nic zajrze pod maske... TAKIE galy zrobilem jak widze, ze mi wezyk popuscil i kapie sobie spokojnie na plyte... woda plynela od AGP do ISA, a pod kompem mialem pol szklanki wody :). Woda w AGP chlupala, ale Radek8500 trzymal sie mocno i komp sobie spoko chodzil, tylko ze sterami krzaczyl. Wylaczylem kompa. Suszarka w lape... 20min. i komp jak nowo narodzony: ) Hhehe, a na plycie zostal taki fajny bialy zaciek :) (ofkors wyczyscilem to pozniej)

Woda nie byla destylowana, ale z filtra osmotycznego - zwykla kranowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC wcale nie musi byc drogie, by bylo wydaje i bezpieczne. Ja moje zmontowalem łacznie za niecale 40 zł. pompke, chlodnice i weze znalazlem w piwnicy u dziadka bloki zrobil mi ojciec w pracy a koszty to jedynie miedz i kika kolanek.

Chlodzony bedzie CPU i GPU na chlodnicy 4x wiatraki 80x80 na 5V (sprawdzalem i sa niesluszalne)

co do wody, to kolega moze mi przyniesc z specjalnej stacji uzdatniania wody, na bazie ktorej robia leki wiec jest ona raczej dosc czysta.

z tego co pamietam to jej czystosc mierzy sie w kilo ohmach / cm

a z tamtej stacji to cos okolo 12 do 14 Kohma/cm (dziwnie to wyglada :|)

czyli woda tak jest naprawde dobrym izolatorem i raczej nie ma sie co bac ze moze cos zrobic.

rozumiem ze tak oczyszczona wode trudno zdobyc, ale zwykla destylowana, zwlaszcza jesli samemu sie ja jeszcze kilka razy odparuje i skropli w czystych warunkach rowniez jest badzo dobra.

zrobilem test z zwykla woda destylowana, do pojemniczka wlałem wody i wsadzilem kabelki od transformatora 12 V ktory sie wylancza gdy nastapi zwarcie. Wylaczyl sie dopiero gdy zwarlem dwa kabelki :)

tak wiec w kompie rowniez nie powinno sie nic wstac.

no i jeszcze jedna sprawa, jesli sie dobrzea zrobi uklad przewidzi wszystkie zagrozenia to jest male prawdopodobienstwo awarii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi