ryba Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Rodzina procesorów Wolfdale wykonanych w procesie 45nm otrzymała kolejnego członka. E5200, nowy Pentium Dual Core, zamyka pewien rozdział, mianowicie zastępuje ostatnie już procesory 65nm z serii E2xxx. W dzisiejszym teście przyjrzymy się właśnie temu procesorowi, który ma być tanią i energooszczędną alternatywą dla mas, o możliwościach wyższych modeli jak E7300 czy E8400. Czy to mu się udało? Zobaczymy, zapraszamy do leORT: ORT: ktury. Czytaj całość. Edytowane 23 Grudnia 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) Kool xD Nie dało się w okresie premiery? :P edit. Da się wyróżnić wykresy dla E5200, żeby szybko porównać wydajność co do innych? Edytowane 23 Grudnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 hmm w tescie jest napisane ze e7200 ma virtualizacje. Od kiedy on ma virtualizacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Artykuł fajnie zrobiony, widać, że nie opłaca się dokładać do E7200 ;) PS. Strasznie słaba sztuka się wam trafiła :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Bardzo niskie wyniki w teście pamięci Everestu. I teraz pytanie, czy montaż wyżej taktowanego ramu poprawia wydajność w tym teście?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Artykuł ok. Szkoda tylko że już nie jest sprzedawany C2D E4300. Jak dobrze szło to 3 Ghz były. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaczan Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 szkoda ze niema porownania do starych E2xxx, ktorych ten proc jest bezposrednim spadkobierca cenowo/wydajnosciowo/kastracyjnym ;) sam posiadam e2160 na 3.2ghz i ciekawi mnie jak duzy zysk wydajnosci dala by mi przesiadka na e5200 choc w wydajnosci mysle ze bylo by dosc podobnie, bo pomijajac inny proces technologiczny i 2x wiecej cache, te procki sie duzo nie roznia do tego 45nm vs 65nm daje zysk na energii i temperaturze, a te 3.9ghz to w sumie spokojnie wystarcza. baa, moje e2160 na 3.2 mi spokojnie wystarcza jeszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...