Tigro Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam, wczoraj zmieniłem sobie wielkość partycji D ze 150GB na 192GB. Vista wtedy zażądała formatu partycji, a typ partycji zmienił się z NTFS na RAW. Prawy i właściwości - i okazało się, że na dysku jest 0 danych - co dziwne, bo jeszcze kilka minut wcześniej (przed powiększeniem) partycja była NTFS i było tam 5GB danych (nowy laptop, więc jeszcze nie zacząłem zapełniać na porządnie ;)). Podporządkowałem się więc i włączyłem Vistowe formatowanie - trwało to chyba ze 2 godziny i mam teraz czystą, 192-gigabajtową partycję. Jest w ogóle możliwe, żeby coś z niej odzyskać? Wczoraj próbowałem Ontracka (tryb odzyskiwania po formacie) i odzyskał jakieś 7 w ogóle mi nie znanych plików. Teraz leci GetDataBack (też tryb poformatowy) i niestety także nie zanosi się na lepszy wynik. Czy jest więc jakaś szansa na odzyskanie tego? Na partycji nic nie zapisywałem, jest czysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Skoro oba programy słabo sobie radzą, to pozostaje próbować innymi, ale skutki zapewne będą równie marne. Możesz jeszcze oddać dysk do laboratorium Ontrack, ale szczerze wątpię, aby dane były warte kosztów takiej operacji. Cennik na stronie Ontracka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Możesz jeszcze oddać dysk do laboratorium Ontrack, ale szczerze wątpię, aby dane były warte kosztów takiej operacji. Cennik na stronie Ontracka. Ychm 5K zł... za sama ekspertyze tez nie mało a jak klient sie nie zgodzi na odzyskanie to potrafia np. podmienic ROM w dysku i pozamiatane...... a wtedy odzysk danych jest baardzo ciezki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...