nukens Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Elo Tak się błąkałem po allegro i znalazłem OCZ Actuator NIA Opis OCZ Neural Impulse Actuator lub w skrócie NIA umożliwia kontrole np. postacią w grze FPS za pomocą fal mózgowych i ruchu mięśni naszej twarzy, odczytując tak zwane biopotencjały, by za ich pomocą poznać intencje użytkownika. Według OCZ po kilku minutach, urządzenie nauczy się naszych zachowań i będziemy mogli przejść podnoszenia naszych umiejętności posługiwania się tym gadżetem. Actuator komunikuje się z komputerem przy pomocy portu USB 2.0 i niestety obliczenia związane z odczytywaniem i przetwarzaniem sygnałów spadają na procesor, co może mieć wpływ na wydajność całego zestawu. Nie mniej jednak przedstawiciele OCZ twierdzą, że po opanowaniu Actuatora, szybkość reakcji w grze w porównaniu do obsługi myszką zwiększy się nawet o 60%. :blink: Fajna sprawa np do GTA4 ale np: do NFS to się raczej nie nada choć czy ja wiem :lol2: Hmm cena jedyne 599zł z Vat :lol: Foto Napiszcie co wy o tym sądzicie Link z allegro http://sklepy.allegro.pl/item517732077_ocz...ych_nowosc.html Jeśli nie ten dział proszę o przeniesienie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Natępnym razem użyj wyszukiwarki zanim założysz kolejny temat o tym samym ! http://forum.purepc.pl/Klawiatury-myszki-j...25#entry2960525 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Oj musiałem coś źle wpisać w wyszukiwarce :oops: Proszę o usunięcie albo wcielenie tego tematu w tamten pierwszy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Gryzipiórki pracujące w tajnych labolatoriach na pewno mają podobny sprzęt ale znacznie bardziej rozwinięty. Można się śmiać ale to tylko kwestia czasu aż będzie można kontrolować swobodę myśli - po prostu czytać w myślach. Czy może być coś gorszego ? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...