Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Elo

Tak się błąkałem po allegro i znalazłem OCZ Actuator NIA

Opis

OCZ Neural Impulse Actuator lub w skrócie NIA umożliwia kontrole np. postacią w grze FPS za pomocą fal mózgowych i ruchu mięśni naszej twarzy, odczytując tak zwane biopotencjały, by za ich pomocą poznać intencje użytkownika. Według OCZ po kilku minutach, urządzenie nauczy się naszych zachowań i będziemy mogli przejść podnoszenia naszych umiejętności posługiwania się tym gadżetem. Actuator komunikuje się z komputerem przy pomocy portu USB 2.0 i niestety obliczenia związane z odczytywaniem i przetwarzaniem sygnałów spadają na procesor, co może mieć wpływ na wydajność całego zestawu. Nie mniej jednak przedstawiciele OCZ twierdzą, że po opanowaniu Actuatora, szybkość reakcji w grze w porównaniu do obsługi myszką zwiększy się nawet o 60%. :blink:

Fajna sprawa np do GTA4 ale np: do NFS to się raczej nie nada choć czy ja wiem :lol2:

Hmm cena jedyne 599zł z Vat :lol:

Foto

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Napiszcie co wy o tym sądzicie

Link z allegro

http://sklepy.allegro.pl/item517732077_ocz...ych_nowosc.html

Jeśli nie ten dział proszę o przeniesienie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gryzipiórki pracujące w tajnych labolatoriach na pewno mają podobny sprzęt ale znacznie bardziej rozwinięty. Można się śmiać ale to tylko kwestia czasu aż będzie można kontrolować swobodę myśli - po prostu czytać w myślach. Czy może być coś gorszego ? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi