Skocz do zawartości
OscarPL

Radiator Na Niskoprofilowy Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam oto takie pamięci:

http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/King...pelny,id,50373/

tylko, że nisko profilowe.

Jaki radiator mogę na nich zainstalować , co byście proponowali ??

Myślałem o takim:

http://www.aac.com.pl/arctic-cooling-arcti...xset-p-407.html

Będzie on pasował??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do czego beda Ci potrzebne podkrecone kosci? Czekam na razie na sensowny argument typu 'blokuja moje OC procesora' albo 'scigam sie z kumplem w HWBOT'. Ale do tego drugiego raczej wystarczy 32M superPI + mocny nawiew a nie kawalek zelastwa na pamieciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ale czy bez tych radiatorów da się je podkręcić tak jak z tymi radiatorami czy jednak nie będą pasowały te radiatory?

Bo jak będę je kręcił to procka też wiec lepiej jak będą szybsze ;]

Edytowane przez OscarPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy widzisz zebym nalezal do grupy "Wrozki.PL" abym byl w stanie odpowiedziec na Twoje pytanie co do mozliwosci Twoich kosci i Twojej plyty? Nie? Oh...

Radiatory beda pasowac ale powiedz mi po co chcesz wydawac zbedny hajs na ciach!lke od AC jesli w cenie tych Kingow i radiatorow mozesz miec 800 CL4?

Zwroc uwage ze w tym dziale jest duzy temat o DDR2 i gdzies moglo sie przewinac info ile ciagna Kingstony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby ladniej wygladaly. I 'chlodzily' troche mniej sprawnie niz standardowe radiatory na plytach glownych. Smutna prawda jest taka ze przynajmniej jedna kosc pod firmowym aluminium jest ledwo chlodzona. Albo wrecz wcale. No i kwestia samego odprowadzania ciepla - moje 2 kity duali pracuja sprawnie w zastepstwie grzejnika. A to jest LLK na Elpidzie. Co sie dzieje na calkiem gladkich blaszkach GoodRam Pro, Mushkinow, G.Skilli czy Geili? Strach sie bac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, to w takim razie po co są radiatory na pamięci?

Po to, żeby ładnie wyglądały i ludzie płacili za nie więcej pieniędzy.

Na ciemne masy to działa i łykają to jak koń dropsy.

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi