Sobota Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Zasilacz ma być firmowy i cichy i mieć stabilne napięcia nawet pod dużym obciążeniem. Jego moc to min 350W i musi zachowywać pełną kompatybilność z P4. Mogą być Fortrony z allegro byle nie używane i nie leżaki magazynowe. Budżet to ok. 200zł.Na oku mam paru kandydatów ale czekam również na inne propozycje. Co do wtyczek to nic specjalnego dobrze by było gdyby miał kompaktowe kable min 4x moleks,m reszta wedle woli kartę mam na AGP ale wtyczka PCI-E nie zaszkodzi. Antec EarthWatts 380W Topower SilentEZ 350W Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Mam Fortrona 450W nóweczka (mam go jakieś 1,5 miesiąca), kable okazały się za krótkie do Dominatora więc teraz leży i czeka. Oczywiście na gwarancji. Jakby Cię zainteresował daj znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Ja mam tego Amacrox'a co w sigu i powiem Ci, że jest cichy ;) (duuużo cichszy od Chieftec'a), jak odpiąłem wszystkie wentyle w budzie, to był "ledwie słyszalny", jedynie lekki szum powietrza, także osobiście polecam. Do tego stabilny jak skała, ciągnie to co mam bez zająknięcia, nawet się nadmiernie nie grzeje, uruchamiałem na nim kiedyś 8800GTS 512mb i też hulał :] Ed.. Aaa, wbrew oznaczeniu to jest zasilacz 400w, linie 12v po 18A :) Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Kudl4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) A jak jeśli chodzi o Fortron THA-P.. To dobry zasilacz? Proszę o szybką odpowiedź! Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 bierz modecom 2.0 jak trafisz!!!! to fortron - pamietaj modecom 2.0 a nie premium czy feel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 bierz modecom 2.0 jak trafisz!!!! to fortron - pamietaj modecom 2.0 a nie premium czy feelNie jest to jakiś rewelacyjny zasilacz ale prezentuje przyzwoitość ( wyraźnie niższa klasa od np. Seasonic S12 II ). Co do modecom 2.0 miałem model 350 W ... średnia sprawność (pewnie z 75%) , średnia głośność (powiedzmy przyzwoicie cichy przy małym obciążeniu), średnia stabilność napięć (powiedzmy jest dobrze), średnia skuteczność zabezpieczeń np. przeciw przegrzaniu (zatarł mi się wentyl po ~2 latach i pomimo że czułem smród zasilacz się nie wyłączył ... gdybym ja tego nie zrobił to by się pewnie spalił). Modecom 2.0 to najtańsze zasilacze które jest sens wkładać do PC (prezentują ten minimalny dobry poziom) ... ale jak mamy więcej pieniędzy to są Seasonic, Enermax (o sprawności ~85%, bardziej stabilne, cichsze/chłodniejsze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Sobota Za 120 zł masz Feel ]|[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 leżak 40 nówka 80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 leżak 40 nówka 80 Skoro go stać na zakup lepszego zasilacza to czemu proponujecie takie budżetówki o niskiej sprawności (pewnie niewiele ponad 70%). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Przy tej gotowce-Seasonic/Enermax/Antec-jak chcesz wydac mniej, to nawet ten Modecom MC-350 sie nada-ale jak Kyle juz napisal-szalu nie ma ;) jest "przyzwoicie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Tak by po prostu pasowało. Fortron ma minimalnie 70 - drobna różnica. Edit: Heh - przeszukałem neta i nie znalazłem nic na temat sprawności tego PNR'a. No poza jakimś gostkiem, który rzucał się na rekord w spi na e5200 i z 4850 na pokładzie. Po czym wpisałem w wyszukiwarce forum pnr i wyskoczyły głównie posty Svende, z których jasno wynika, iż stawia On go wyżej niż mc350, cieftec gps, czy hk 350 ap - i to już IMO coś znaczy ;p Edytowane 9 Stycznia 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Najprawdopodobniej wezmę Topower TOP-420P7, nie ma gwarancji ok. 2 lata. Ma on wymieniony wentyl na Scythe Slip Stream 1200 RPM, oraz kondensatory na linii 12V. Pracował on na E8400 1,25V i na CF 4870, powód wymiany brakło przejściówek. Co na temat tej zasiłki myślicie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Najprawdopodobniej wezmę Topower TOP-420P7, nie ma gwarancji ok. 2 lata. Ma on wymieniony wentyl na Scythe Slip Stream 1200 RPM, oraz kondensatory na linii 12V. Pracował on na E8400 1,25V i na CF 4870, powód wymiany brakło przejściówek. Co na temat tej zasiłki myślicie :?:Osobiście wolałym jakiegoś leżaka niż tak przekopany zasilacz. Delta 300W poradzi sobie napewno i kosztuje 30 zeta. Chyba, że masz szczególne parcie na podwojenie wartości kompa tym zasilaczem. Nie pisz tylko, że w pierwszym poście wykluczyłeś lezaki, widzę to. Widzę też, że miał być nowy a wymyślasz zasilacz o całkowicie niepewnej historii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Nowy by był najlepszy. Leżaki nie bo kondzioły są często napuchnięte a więc zasiłka nie ma stabilnego napięcia. Ok skoro grzebany nie to jaki inny. Zasilacz musi mieć jakieś 350W minimum. Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Dostales juz cala liste propozycji-nie wiem jakich odpowiedzi jeszcze oczekujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Nowy by był najlepszy. Leżaki nie bo kondzioły są często napuchnięte a więc zasiłka nie ma stabilnego napięcia. Ok skoro grzebany nie to jaki inny. Zasilacz musi mieć jakieś 350W minimum.Gdzie to wyczytałeś? W komentarzach na onecie? W aukcjach sprzedawców nowych codegenów i megabajtów? Idż ich zapytać jaki masz kuić zasilacz. Raczej użtkownicy tych leżaków nie skarżą się na napuchniete koondziory i niestabilne napięcia. Moja delta 300MB-B pracuje stabilnie, komp ma uptime po 2-3 tygodnie (wielu userów robi częściej reinstalacje os :lol2: ). Sybciej skończą się kontensatory w tej mobo z P4. W leżaku kondensatory mogą jak już to wyschnąć a nie napuchnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Też mam Deltę 300MB-B (leżaka), co prawda nie mierzyłem napięć, ale zdjąłem obudowę wg. oceny "optycznej" wszystko wygląda jak nowe. O żadnych spuchnięciach mowy nie ma. Oczywiście stabilność również bez zarzutu. Zmierzę jeszcze napięcia (tylko muszę kupić nowy miernik :P ) i moja ocena tego PSU będzie mogła być w pełni pozytywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Gdzie to wyczytałeś? W komentarzach na onecie? W aukcjach sprzedawców nowych codegenów i megabajtów? Idż ich zapytać jaki masz kuić zasilacz. Raczej użtkownicy tych leżaków nie skarżą się na napuchniete koondziory i niestabilne napięcia. Moja delta 300MB-B pracuje stabilnie, komp ma uptime po 2-3 tygodnie (wielu userów robi częściej reinstalacje os :lol2: ). Sybciej skończą się kontensatory w tej mobo z P4. W leżaku kondensatory mogą jak już to wyschnąć a nie napuchnąć. Aukcji jako źródła wiedzy nigdy nie używam, szczególnie tych gdzie są zasiłki klasy Megabajt. Na Onet nie wchodzę bo to syf. Gdzie? Chyba nie na PPC, ale głowy sobie nie dam uciąć. ;-) Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...