kotos Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam forumowiczow. Mam takie zapytanie. Chce zlozyc sprzet do grania. Glownie WoW i Flight Simulator. Karte grafiki juz mam - Geforce 8800GT. dalsze zalozenia to: AMD Athlon X2 4gb ramu 800mhz system: win xp sp3 Jaka plyte glowna i jak chipset do tego byscie polecili, a co omijac z daleka Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 A masz już tego Athlona? No i napisz ile możesz wydać. Do gier lepszy będzie Intel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotos Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Nie mam nic oprucz grafiki (gf 8800gt). Myslalem o AMD Athlon X2 5000+ ( dobry stosunek mocy do ceny) Wydaje sie ze AMD bylby tanszy, ale moze jednak w tej cenie czy troche wiekszej warto jednak zainwestowac w INTELA Na plyte, procesor, ram i dysk moge przeznaczyc 1200 zl. Z czego powiedzmy wiadomo ze procesor i plyta glowna to podstawa. Aha zapomnialem dodac ze musze kupic cichy wentylator bo nie ma dla mnie nic gorszego niz wyjacy pecet (tez moglby ktos polecic jakis) Edytowane 16 Stycznia 2009 przez kotos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) E5200 P5Ql-E 2x2GB Goodram 800MHz CL5 WD 640GB AAKS Auras Wave Tylko do 4GB ramu przydałby się system x64. Jak jeszcze nie masz systemu to bierz Viste, wszystkie negatywne opinie wzięły się z wersji beta i osób, które w życiu systemu na oczy nie widziały. Posiadam Visę i powiem, że jest stabilniejsza niż XP. Pod względem szybkości też nie zauważyłem różnic w porównaniu dp XP SP3. Edytowane 16 Stycznia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 racja bierz viste, jest dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotos Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Tylko do 4GB ramu przydałby się system x64. Jak jeszcze nie masz systemu to bierz Viste, wszystkie negatywne opinie wzięły się z wersji beta i osób, które w życiu systemu na oczy nie widziały. Posiadam Visę i powiem, że jest stabilniejsza niż XP. Pod względem szybkości też nie zauważyłem różnic w porównaniu dp XP SP3. No tak siezastanawiam czy warto Viste czy jednak zostac przy win xp 32 Czy na viscie x64 bedzie smigal Adobe collection? (Photoshop, Illustrator, Indesign) oraz inne przydatne programy? A jaka opcje bys polecili na AMD? (z tego co widze amd bylby sporo tanszy) Czy rzeczywiscie bedzie tak widoczna roznica miedzy AMD a Intelem ze warto wiecej placic za intela? Edytowane 16 Stycznia 2009 przez kotos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 E5200 P5Ql-E 2x2GB Goodram 800MHz CL5 WD 640GB AAKS Auras Wave Tylko do 4GB ramu przydałby się system x64. Jak jeszcze nie masz systemu to bierz Viste, wszystkie negatywne opinie wzięły się z wersji beta i osób, które w życiu systemu na oczy nie widziały. Posiadam Visę i powiem, że jest stabilniejsza niż XP. Pod względem szybkości też nie zauważyłem różnic w porównaniu dp XP SP3. Negatywne opinie o Viście pochodzą od ludzi 1. którzy próbują ją puszczać na p4 1,8 i 512ram ;) 2. którzy nie potrafią w ciągu jednego dnia ogarnąć system jako tako a do nauczenia się jako takiej obsługi nowego OS potrzebują minimum 1 roku 3. którzy nie widzieli Visty na oczy ale znają osoby z pkt 1,2 i od nich słyszeli, że to gó*no i dlatego wolą zdecydować się maksymalnie na nakładkę Visty na Xp. Bierz Vistę HP x64 mam wymiata ten system i nie tylko jest stabilny ale szybki a wyłączenie wymuszania podpisu sterów to chwila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 AMD wyszłoby taniej ale max 100zł, ale pobierałoby więcej prądu i by się bardziej grzało. Zestaw, który podałem ledwo przekracza 1000, a masz 1200 przecież. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotos Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Czy plyta p5ql-e, bedzie pasowala do procesora e7300, bo mam okazje taniej kupic wlasnie e7300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) E5200 P5Ql-E 2x2GB Goodram 800MHz CL5 WD 640GB AAKS Auras Wave A gdzie zasilacz...? Czy plyta p5ql-e, bedzie pasowala do procesora e7300, bo mam okazje taniej kupic wlasnie e7300 Będzie pasować. Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotos Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 A gdzie zasilacz...? Zasilacz mam, jakis dosc dobry Chiefteca 450 watt. kk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotos Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 @ NEoMAGNET Dziekuje za odpowiedz,ale Placa ci za zmiane zdania na temat chlodzenia? "Przykro mi bardzo, ale na pewno nikomu tego nie polecę, zawiodłem się strasznie. " http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj...91#entry3199591 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Tamto pisałem wcześniej jakbyś nie zauważył i wzorowałem się na opiniach w temacie i na podstawie testów. Niestety się zawiodłem. Więc teraz to tutaj napiszę: Nie bierz tego Aurasa chyba, że lubisz jak komputer słychac w promieniu 10-15 metrów!! No chyba, że już kupiłeś to Cie za to przepraszam, bo sam o nim napisałem. Mój błąd. Edytowane 19 Stycznia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Spokojnie. Przecież NeoMagNet napisał tego posta z zestawem z Aurasem przed zamieszczeniem swojej negatywnej opinii o swojej sztuce, także spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotos Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ah. Faktycznie nie spojrzalem na date posta Neo.. Takze tez przepraszam. Widac sie zasugerowal opiniami innych zanim sprzet sam przetestowal. :)) peace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 No i się naciąłem... Chłodzenie jest wydajne, nie można zaprzeczyć, ale głośne. Wykonanie radiatora stoi na wysokim poziomie, ale wentylator..... to już inna bajka (a raczej horror) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotos Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jestem uczulony na glosna prace. A niestety zamowilem juz Wave'a wiec bede musial sie sam przekonac jak jest glosny. Najwyzej jakis inny wiatrak sie kupi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...