Piwor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam. Nie orientuje się w systemach. I mam pytanie. Kupuje komputer do prywatnej szkoły, załatwiam wszystko na własną rękę. Wole się upewnić teraz niż po jakimś nieprzyjemnym fakcie. Którą wersję Visty mogę zainstalować. "Biznes", "Hołm" "Altimejt" ? Wiadomo oryginalny tylko, którą wersję, żeby nie było problemów w przypadku jakiejkolwiek kontroli. 2. sprawa "Ofisa" wiadomo musi być tylko z kolei jaki ? strasznie mi się wszystko namieszało w głowie więc byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś odpisał i pomogł. P.S: czy komputer musi być z jakimś certyfikatem ? Dziękufka wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damaioshin Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 laptop czy dektop? kup to co najtansze skoro tylko do szkoly. home i do tego office kiedys byl za 200pln teraz nie mam pojecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Wersja Office za 200zl jest do uzytku domowego, nie jestem pewien, czy da sie tego legalnie uzywac w szkole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) sa specjalne wersje dla szkol, sa tansze niz wzykle ale to co innego od wydania home... co do visty - wersja biznes Edytowane 26 Stycznia 2009 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Którą wersję Visty mogę zainstalować. "Biznes", "Hołm" "Altimejt" ?Każdą. W przypadku Windows nie ma zadnych ograniczeń. 2. sprawa "Ofisa" wiadomo musi być tylko z kolei jaki ?Odpada wersja domowa. Licencja nie umozliwia takiego wykorzystania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Kto będzie użytał tego komputera? Może można by zainstalować Open Office? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L!z@rD Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Obojętnie jaka Vista oprócz Ultimate ofc + Open Office Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Dziękówka. Office dowiadywałem się musi być taki firmowy czyli sporo droższy. Do visty tak nie byłem pewien. Co do open office. Tak mi powiedziano: czyta excela Microsoftu i resztę, ale jeżeli utworzymy plik w excel open office to cudny excel microsoftu nie odczyta tego. Tutaj jest ból ponieważ wykresy, spisy uczniów, wyniki matur itp trzeba w excelu wysłać i jak będzie problem, że będzie to open office i jakiś ciućwok nie będzie umiał tego otworzyć ? :/ P.S= to jest PC nie lapek Edytowane 27 Stycznia 2009 przez Piwor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Excel pliki robione w OOo otworzy (tak samo Word), ale nie ma gwarancji, ze dokument bedzie wygladal dokladnie tak samo. To samo zreszta w druga strone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 mozliwe ze chodzilo ci o to ze OO zapisuje pliki w swoim domyslnym natywnym formacie ( ODT dla worda ) ... wystarczy ze zmienisz przy zapisie format zapisu pasujacy do exela,worda z MS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) ja bym to zrobił tylko z tego komputera będą korzystać mniej sprytne panie sekretarki ;) Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Piwor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...