mothman Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Najpierw niezbyt mi się podobał pomysł jak i wykonanie, szczególnie z napędem na górnej ściance. Jednak teraz jak patrzę na te zdjęcia myślę, że nawet spoko to wygląda. IMO zdecydowanie lepiej bez napędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) @Arni Hmmm ;D dość ciekawe, powiedz gdzie dokladnie zamontować napęd... i w ogóle... "co i jak"... ;D . Musze stwierdzić, że zainteresowałes mnie teraz. Edytowane 10 Lutego 2009 przez nodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Zamontuj tam gdzie chciałeś mieć na początku ale go całkowicie ukryj ...gdy będziesz chciał go ukryć otwierasz zamek i kieszeń wyjeżdża ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Zamek calkiem fajniasty pomysl, tylko musialbys dorwac naprawde sazny kawal takowego, bo tacuszka od dvd do malutkich nie nalezy, a wiadomo ze musi byc luz po rozpieciu zeby wyjechala bez problemu. JUZ mi sie podoba, projekty byly fuj, po drodze bylo fuj, ale teraz ladnie wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Jak na razie kibicuje z zapałem Twojej twórczości, i muszę przyznać że zacnie się zapowiada. Co do napędu, to może warto byłoby zainwestować w jakiegoś slot-ina, nie koniecznie w wersji slim, i spróbować go na ten przykład właśnie zza zamek zapakować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Jak będziesz miał taki napęd to na pewno będzie dobry każdy zamek TAKIE (wiadomo może być normalna wielkość ale nie chciało mi się szukać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Fajna pufa...poważnie jakos nie widze tam zasilki, napedow, kabli czy tylnego grila razem z tacka na mobo...a moze brak mi wyobrazni:)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 @HeatheN Zasilacz na dole, tacka na płytę główna, będzie przytwierdzona do ścianki zrobionej z drewna, tackę będe musiał trochę przyciąć by mogł zmieścić 120 mm wentylator, z napędem trzeba pokminić... Ogólnie: Spokojnie! damy radę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Chyba nie muszę dodawać że jeżeli zdecydujesz się na zamek obowiązkowo musi być przytwierdzony brelok cherry ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 @Arni No, Arni... Jeżeli się zdecyduje na zamek to na pewno będzie breloczek ;D pod warunkiem, że uda mi się go zrobić co będzie niebiańsko trudne ;D zobaczymy co czas pokaże ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Ponieważ nie jestem zwolennikiem obudów z drewna, skóry, skaju, kamienia, gumowych lalek czy gipsu, nie podoba mi się. Wygląda jak pufa i obawiam się, że niejeden ci na tym usiądzie :> Podziwiam wkład pracy i staranność ... hmm ... tapicerowania, ale nadal mi się nie podoba. Niebanalny kształt i on mi się podoba. I przynajmniej coś się dzieje, a nie tylko "nju prodżekt started" i cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 PKP mod? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Skończyłem dziś tylną ściankę... uhhhh, nareszcie. Skóra w otworze na wentyl zostanie jeszcze poprawiona: Zasilacz montowany do blaszki: Edytowane 11 Lutego 2009 przez nodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Musisz zrobić jakiś tutorial odnośnie tapicerki, może się komuś przyda ;) Jestem pod wrażeniem tempa i co z tego projektu wyciągnąłeś, na początku podchodziłem do niego dość sceptycznie głównie jeśli idzie o materiały, ale teraz wygląda to całkiem fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 PKP mod? :wink:Hehehe dokładnie :D Wygląda jak ta cerata na siedzeniach w niektórych pociągach :) Choć nadal mi się pomysł deseczkowego stelażu nie podoba, to buda jakoś nawet zaczyna wyglądać. Oryginalnie bym rzekł :roll: Nabiera to jakiejś płci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Ja bym pomalował tackę pod kolor :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Nadal ciekawy kształt, no i bez tego pudełka na napęd o wiele lepiej. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Tacka na mobo będzie malowana? IMHO powinna, na kolor zbliżony do tapicerki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) @nodek - nie zaglądam do działu często, bo nie przepadam za udziwnieniami w obudowach, ale Twoja zapowiada się ciekawie. Co do napędu, to idealnie by było, gdybyś z przodu wyciął szczelinę na wysuwaną tackę (samą tackę można przyciąć na wysokość, żeby nie wyjeżdżał taki wysoki klocek). Albo jak w Lian Li PC-X2000 - napęd w bocznej ściance, nie będzie szpecił frontu. Trzymam kciuki i podziwiam za samozaparcie i ogrom włożonej pracy :gitarzysta2: EDIT: tacka obowiązkowo do pomalowania. Edytowane 12 Lutego 2009 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 EE teraz to wyglada jak obudowa;) ciekawe ciekawe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Tackę pomaluję ;), co do napędu, postanowiłem, że zakupię napęd slim i zrobię tak jak mówił Arni, czyli będzie schowany za zamkiem blyskawicznym, ale to poczeka... niestety brak funduszy :( Na chwilę obecną chyba już nic nie zrobię oprócz pomalowania tacki i zamontowaniu szyby a nastepnie włożenie bebeszków do środka. W między czasie, będe kminił nad logiem, tak więc najprawdopodobniej przez najbliższy czas nie będe robił update'ów bo nie będzie czego update'ować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zamek błyskawiczny? Mało praktyczne, przed wysunięciem tacki będziesz rozpinał zamek, kiepsko mi się to widzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swizz Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 To jest obleśne, wygląda jak jakiś mebel. Współczuje ludziom którzy chcieli by do tego włożyć kompa ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) sam jestes oblesny. mi tam sie bardzo podoba. podziwiam autora za wytrwalosc. jak narazie wyglada bardzo fajnie. tylko prosze cie nie podswietlaj tej budy na mialiard kolorow. @swizz tobie nie musi sie podobac, wazne zeby autor byl zadowolony ze swojej pracy i tyle. a co do napedu. to moze tak uzyc napedu typu 'slot' tylko jakas szpare zrobic i gra muzyka. xD Edytowane 12 Lutego 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 @Sobota Ja jestem człowiekiem, który bardzo mało używa napędu, szczerze mówiąc, potrzebny jest tylko w razie formata, teraz wszystko na pen drive'ach albo z neta ściągam (oczywiście same legalne rzeczy ;p ), napęd slot-in to fajna sprawa, lecz troche droga, jeżeli opierac sie o ceny na allegro... no chyba, że coś źle szukam... @swizz Uznam to za komplement ;) lubię się wyróżniać, wiekszość ludzi ma coś fajnego... ja chce mieć coś "obleśnego" @mobot Dzieki, za obrone przed złym swizzem xD Co do oświetlenia, mam dylemat, białe katody czy czerwone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 jeszcze się pytasz ? :D red ale ja bym zainwestował w listwę diodową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 lubię się wyróżniać, wiekszość ludzi ma coś fajnego... ja chce mieć coś "obleśnego"+1 :D ja bym dał białe.. za 4,50 można zanabyć zestawy diodowe 3x flux white (np w avt), świeci to wystarczająco aby podświetlić i nie razić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 tez bym dal biale, przy czerwonym nie bedzie widac skory w srodku zbytnio, a przy bialym bedzie po prostu jasno i bedzie widac ladny srodeczek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) tez bym dal biale, przy czerwonym nie bedzie widac skory w srodku zbytnio, a przy bialym bedzie po prostu jasno i bedzie widac ladny srodeczek :) jarzeniówkę do środka! Koniecznie różowo - pomarańczową. A na boczek klamkę od ursusa i będzie jak przedział pośpiesznego "Szczecin - Kraków" tyle, że wywinięty na lewą stronę! :joke: Spokojnie, nie wróciłem, pojawiam się jako zjawa (dla coponiektórych zmora ;) ). PelzaK, jonas, HeatheN - jak zdrówko? :D Edytowane 13 Lutego 2009 przez Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Gdyby dobic do tego troche futra Cherry zmieniloby sie w PIMP. ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...