Gość Adamuss13 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Otóż dziś dostałem GeForce 6600GT GIGABYTE GV-N66T128D. Zamieniłem ją za mojego starego GF 5200FX. Gdy podłączyłem kartę i uruchomiłem Windows (już podczas ładowania BIOS'u i Windowsa były białe paski ,kropki itp.) gdy pulpit się uruchomił ,działał w trybie 8bit i miał rozdziałke 640x480. Po 10 sekundach pokazywał sie Blue Screen i musiałem resetować. Włączyłem w trybie awaryjnym z obsługą sieci i sciagnąłem sterowniki. Gdy teraz włączam (w trybie normalnym) nie pokazuje sie nawet ,,Zapraszamy" i odrazu B Scrn. Czy można jeszcze coś poradzić ? Czy już mogę zgaszać problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zasilacz nie daje rady, codegen 300w mówi samo za siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) Tak myślałem ,że będzie to pięta Achillesowa mojego zestawu , więc jutro sprawdzę u kolegi , na którym bezproblemowo chodzi GeForce 7300GS , jeśli pójdzie ,to jaki zasilacz polecacie ?(Jak najtaniej ,ale wystarczający). Edytowane 5 Lutego 2009 przez Adamuss13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 modecom mc ewentualnie do takiego zestawu feel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Ale ile W wystarczy ? I jaką firmę polecacie (z tych dwóch?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Taki Chieftec w zupełności wystarczy. Na karcie można by jeszcze wyczyścić chłodzenie z kurzu i dać nową paste termoprzewodzącą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Raczej z jednej :P. Wystarczy spokojnie markowe 300W ewentualnie możesz i dać 350. Feel i MC to są produkty Modecoma z tym, że Feel to zasiłki gorsze od MC mimo, iż są w podobnej cenie. Z Modecoma polecam MC ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Według mnie to nie wina zasilacza tylko karty. Zanim kupisz nowy zasilacz sprawdź na innym, mocniejszym czy będzie to samo. Ten Modek w zupełności wystarczy do zestawu jaki masz w sigu, ja mocniejsze konfiguracje na ATX-235W stawiałem i lata chodziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 więc jutro sprawdzę u kolegi , na którym bezproblemowo chodzi GeForce 7300GS Tak więc zanim coś zakupie to przetestuje u innych. Dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Markowe 300W pociągnęłoby ten zestaw ale polecam kupić ModeCom MC 350 ATX 2.0. Wystarczy nawet na przyszłą modernizacje sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 a ja się pytam po co mu chiefteck, czy mc? http://allegro.pl/item545935766_delta_350w...ss_wroclaw.html skoro wystarczy bezkonkurencyjna (cena/jakość) delta ;) Teraz będzie się nudzić, a w razie zmiany sprzętu i tak sobie poradzi. ps. Z tym konfigiem nawet taka będzie się nudzić http://allegro.pl/item540871946_nowy_atx_d...at_paragon.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) A dodatkowe zasilanie podłączyłeś? Edytowane 5 Lutego 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Do takiego zestawu Fortron 350W + fan swap s-flex 1200 powiedzmy na 600rpm i będzie śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 A dodatkowe zasilanie podłączyłeś? Za 1-ym razem zapomniałem :oops: (nigdy nie miałem styczności z kartami wymagajacymi dod. zasilania) , lecz gdy podłączyłem dalej to samo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 No to albo karta albo zasilacz, pozostaje ci przetestowanie karty w innym kompie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Niestaty karta , czy da radę jeszcze jakoś naprawić ,czy już tylko pisanie na allegro.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Nie ma się co bawić tylko reklamować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...