Skocz do zawartości
Gość Adamuss13

Artefakty Geforce 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adamuss13

Otóż dziś dostałem GeForce 6600GT GIGABYTE GV-N66T128D. Zamieniłem ją za mojego starego GF 5200FX.

Gdy podłączyłem kartę i uruchomiłem Windows (już podczas ładowania BIOS'u i Windowsa były białe paski ,kropki itp.) gdy pulpit się uruchomił ,działał w trybie 8bit i miał rozdziałke 640x480.

Po 10 sekundach pokazywał sie Blue Screen i musiałem resetować.

Włączyłem w trybie awaryjnym z obsługą sieci i sciagnąłem sterowniki.

Gdy teraz włączam (w trybie normalnym) nie pokazuje sie nawet ,,Zapraszamy" i odrazu B Scrn.

Czy można jeszcze coś poradzić ? Czy już mogę zgaszać problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Adamuss13

Tak myślałem ,że będzie to pięta Achillesowa mojego zestawu , więc jutro sprawdzę u kolegi , na którym bezproblemowo chodzi GeForce 7300GS , jeśli pójdzie ,to jaki zasilacz polecacie ?(Jak najtaniej ,ale wystarczający).

Edytowane przez Adamuss13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to nie wina zasilacza tylko karty. Zanim kupisz nowy zasilacz sprawdź na innym, mocniejszym czy będzie to samo. Ten Modek w zupełności wystarczy do zestawu jaki masz w sigu, ja mocniejsze konfiguracje na ATX-235W stawiałem i lata chodziły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Adamuss13

więc jutro sprawdzę u kolegi , na którym bezproblemowo chodzi GeForce 7300GS

Tak więc zanim coś zakupie to przetestuje u innych. Dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja się pytam po co mu chiefteck, czy mc?

http://allegro.pl/item545935766_delta_350w...ss_wroclaw.html

skoro wystarczy bezkonkurencyjna (cena/jakość) delta ;) Teraz będzie się nudzić, a w razie zmiany sprzętu i tak sobie poradzi.

ps. Z tym konfigiem nawet taka będzie się nudzić http://allegro.pl/item540871946_nowy_atx_d...at_paragon.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Adamuss13

A dodatkowe zasilanie podłączyłeś?

Za 1-ym razem zapomniałem :oops: (nigdy nie miałem styczności z kartami wymagajacymi dod. zasilania) , lecz gdy podłączyłem dalej to samo :damage_wall: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi