Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 A czy na konsoli jest mozliwosc gadania z ludzmi? Chodzi mi o sytuacje kiedy mamy wbudowany voip i gry tego nie ma (no chyba ze wszystkie gry to maja). Pozdrawiam Tak. Na konsoli masz headset i sobie gadasz z ludźmi ze squadu, ale najlepiej założyć własne "party" i zaprosić znajomych. Kilka osób (przynajmniej 6) może być w jednej party i mogą rozmawiać cały czas, nie ważne czy gra włączona czy nie, czy jest sie w menu czy w grze, a nawet można grać w zupełnie różne gry i rozmawiać. Do tego wystarczy jedno polecenie i całe party można zaprosić do gry. Multiplayer na konsolach (szczególnie na X360) jest na prawde porządnie rozwiązany, jedyna wada to że nie ma żadnej kontroli nad parametrami serwerów bo jest matchmaking. Można tylko wybrać mape i tryb HC, ale można tez rozpocząć prywatny mecz jeśli sie ma na tyle ludzi. @ath - jeśli ktoś latami gra w shootery na myszce to może faktycznie przestawienie sie zajeło by dużo czasu. Ja nigdy w FPS-y za dużo nie grałem (zwłaszcza MP) więc nie było trudno. Pamiętam pare lat temu pożyczyłem jakiegoś pada na testy w NFS U2, i szło mi tragicznie, zupełnie sobie nie radziłem, przez to też tak długo zwlekałem z konsolą. Teraz sobie nie wyobrażam gry na klawie, nie raz próbowałem testując jakąś gre i jest masakra, tak jak i w multi BC2 na kompie. Pewnie można by sie znowu przyzwyczaić, ale nie widze potrzeby. Dlatego też jak przechodze jakiegoś singlowego FPS-a na kompie to też robie to na padzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 (edytowane) Powiem tak, w życiu nie przypuszczałem ze nawet bede bral kiedys pod uwage gre na konsoli na mp w fpp. Co prawda realizacja pomyslu jest bardzo odlegla ($$$) ale coraz wicej przemawia argumentow za chociaz sprobowaniem sil na padzie. 1. Na ta chwile glownym powodem bylaby kwestia braku czitow (na prawde 0% szansy na wspomaganie gry jakims zenetrznym softem?). Jesli to prawda to ogromny plus. Zreszta wystarczy popatrzec na FFA kiedy to polowa smamu to wyzwiska od czitow. Nie lepiej czasem jest na klanowych meczach ligowych, do ktorych przylacza sie support odpowiedzialny za roztrzyganie sporow. 2. Druga kwestia to jednak zapewnie OGROMNA satysfakcja z kazdego fraga. Nie bede ukrywal ze dla mnie wziecie pada do reki do fpp to jak zbieranie wody z brzegu basenu grabiami. Co wiecej szkoda ze rozgrywka jest mniej dynamiczna (bo na pewno jest) ale z drugiej strony patrzac pod katem, ze przeciwnik tez musi sie nagimnastykowac zeby cos ubic, wyglada to juz inaczej, a na pewno fun z wygranego pojedynku 1v1 nie moze byc mniejszy niz na PC (jesli wezmiemy mozliwosci kontrolera, ktory w obu przypadkach na wyzszych poziomach 'skilla' jest wykorzystywany pewnie w 200%). 3. Trzecia to jednak odczucie, ze gry sa robione pod konsole. W glupim BC2 nie uswiadczylem wsparcia dla VOIP w grze przez 8 miesiecy gry i milionach patchy. Pewnie jeszcze znalazloby sie pare plusow i minusow. Ja jednak jako zatwardzialy zwolennik myszek w zyciu internetowym i intymnym, musze powiedziec glosno, ze sprobowalbym gry na padzie. :). Uwazam ze to w sumie zdrowe podejscie mimo przyzwyczajenia do gier PC/FPP, do ktorego sklonily mnie stety/badz niestety realia rynku gier FPP. Pozdrawiam Edytowane 1 Listopada 2010 przez yooguruto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Spróbować na pewno warto, tylko trzeba troche czasu poświęcić. Na początku po premierze szło mi ładnie, po jakichś dwóch miesiącach była lipa, pełno ludzi rank 30-40 a mój skill był jeszcze słaby, jednak grałem i po jakimś czasie było już coraz lepiej. Wiadomo są też różne mecze, czasami gine co chwile, czasami mam piękne streaki i banana na twarzy, zależy na kogo sie trafi. Jedynie kamperów jest dość dużo, ale na PC chyba to samo. Co ciekawe bardziej na normal niż na hardcore, a tam przeciez sto razy lepiej kampić. @1 - nawet jeśli ktoś coś zhakuje (co chyba na konsolach łatwe nie jest), to tacy ludzie są szybko blokowani. Nikt też sobie nie będzie ryzykował blokady konta LIVE (które zresztą jest płatne), czy nawet konsoli. Nigdy nie widziałem aby ktoś miał kosmiczną ilość punktów czy killi w meczu, a jak jakieś cuda związane z walką się zdarzają to raczej to po prostu wady gry. @2 - satysfakcja w istocie jest ogromna, szczególnie jak sie wbija piękne streaki. Ostatnio właśnie miałem rekord 14 killi bez śmierci (wcześniej 13 dawno temu), to dopiero była przyjemność. A jaka przyjemność gdy z M60 ubijesz kampera, który w tym samym momencie do ciebie celuje. Zależy co rozumiesz przez dynamiczna. Postacie troche wolniej sie ruszają, no i oczywiscie celownik, ale to co sie nie raz dzieje w Conquest to na prawde jest piękne. Walka pojazdami, dookoła biega piechota z bazookami i wiertarkami, ktoś napierdziela z UAV/heli a nad uszami latają pociski ze snajperek. @3 - i to właśnie jest to. Fakt konsole spowolniły strasznie rozwój gier, ale skoro jest taka sytuacja to trzeba z tego skorzystać. Bez konsoli obecnie sobie nie wyobrażam grania, bo po pierwsze są gry których na PC nie ma, a po drugie w wiele gier lepiej i przyjemniej gra się właśnie na konsoli, przede wszystkim jeśli mają multiplayer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 @yooguruto kup sobie po prostu pada od klocka i przestan pajacowac ;D naprawde warto bo wiekszosc gier jest multi platformowa. 99% gier ktore sa na klocku po podlaczeniu pada bez problemu go wykrywa, przypisuje klawisze itp. Granie w takie fps'y raczej mija sie z celem, bo bedziesz mial poczucie uczestniczenia w paraolimpiadzie ;) I nie zapominajcie, ze konsolowy battlefield jest na maksymalnie 16 osob. Normalnie kiedy 16 osob zostaje na serwerze to sie szuka innego, ale tam to jest maksimum... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 ja kiedys gralem na pierwszym Xie w halo. grywalismy 2v2, na dwoch podzielonych ekranach. pykanie na konsoli ma swoje wady i zalety, kazdy ma ten sam sprzet i ten sam kontroler. jedyna roznica pomiedzy mysza a padem jest taka, ze na myszy szybciej zrobi sie 180tke. poziom aima jest podobny, generalnie zalezy on od umiejetnosci plejerow :) rozgrywka na pc jest bardziej dynamiczna ale szczerze, to wolalbym sie uwalic na lozku niz siedziec przed kompem i machac ta mycha ;) btw dzis zrobilem killstreak 63 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 (edytowane) @kkNd, a tam <span style='color: red;'>[ciach!]</span>szysz, na tydzien zamykam sie w bunkrze 500m pod ziemia i jestem postrachem padow ;>, leze na sofie, pije piwko, sluchawki i mikrofon na glowie i pykam z kumplami w BC2 ... tak w ogole sa jakis ligi na konsolach? W sensie jakies bardziej rozwojowe turnieje, tryby competetive, nagrody, czirliderki, kariera, prasa, pieniadze? PS. Kiedy mi zniknie ten status nooba z profilu? ;] Edytowane 1 Listopada 2010 przez yooguruto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 @yooguruto kup sobie po prostu pada od klocka i przestan pajacowac ;D naprawde warto bo wiekszosc gier jest multi platformowa. 99% gier ktore sa na klocku po podlaczeniu pada bez problemu go wykrywa, przypisuje klawisze itp. Granie w takie fps'y raczej mija sie z celem, bo bedziesz mial poczucie uczestniczenia w paraolimpiadzie ;) I nie zapominajcie, ze konsolowy battlefield jest na maksymalnie 16 osob. Normalnie kiedy 16 osob zostaje na serwerze to sie szuka innego, ale tam to jest maksimum... Jak już głosisz info o konsolach, to głoś prawdziwe. W BC2 może być maksymalnie 24 graczy (16 w squad dm), a o ile wiem tutaj większośc mówiła że właśnie tyle jest optymalnie, bo przy 32 za duży kocioł na tych mapach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Eee to nie jest tak zle jak myslalem :) bo na 16 juz bylaby bida :P aczkolwiek dla mnie im wiecej tym lepiej. Ciagle brakuje mi tych wielkich map z battlefielda 2 i rozgrywki na 64 graczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Bo siedzisz w krzaczorach i kampisz stat'ciarzu! ;>. Dla mnie tez 24 optymalne, chociaz i tak wszystko zalezy od tego jaki sie team trafi, moge grac nawet 8v8 jesli kazdy pagorek nie bedzie oblezony przez armie snajperow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 (edytowane) Jeśli chodzi o konsole... Zagralem raz w CoD:MW. Cale zycie gram na PC'e w fpsy, zaczalem od Q3, dalej przez CS'a, wszystkie serie CoD'a oprocz 3-jki, i dwa lata temu zagralem w cod4 na xbox'e. po 5 minutach musiałem odkupić pad'a ;) Rozwaliłem ze złości całego... Tak mnie to drażniło, że nie mogłem opanować prostych ruchów, że połamałem całego pad'a... I jak dla mnie nigdy się chyba nie dosiade po raz drugi do konsolii... Za długo na PC'etach ;) Co do BF'a skonczyl sie dla mnie po tych aferach teraz z patch;em... czekam na BO i mam nadzieje na cos miodnego, nie tak slabego jak cod5... czy tez mw2... Edytowane 1 Listopada 2010 przez ChS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Czy jest jakiś patch, który poprawia dźwięk w grze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Poza tymi patchami, które się automatycznie ssają to innych nie ma. U mnie dźwięk jest ok, mam audigy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Mam do Was pytanie. Moje preferencje dot. specyfikacji serwerow wygladaja nastepujaco: - Friendly fire ON - 3D spotting OFF - Killcam OFF - Hardcore OFF Z praktyki szukam serverow w nast sposob. Filtruje servery dla hardcore, po czym wybieram te z szara czaszka (modyfikacje dotycza parametrow wszystkich procz hardcore). Potem sprawdzam ustawienia serwera z poziomu przegladarki i dziwie sie ze praktycznie z Europy jestem w stanie znalezc ok 2-6 zapelnionych serwerow spelniajace moje wymagania. Z czego polowa to najczesciej serwery rosyjskie na ktorych lag jest powszechny. Czy ja moze zle szukam, czy moze mam udziwnione wymagania co do rozgrywki? No ale ciezko mi uwierzyc ze tylko mnie irytuje killcam, 3dspotting i to ze na HC przy odrobinie celnosci kolesie klada sie jak kukly (w sensie za szybko). Dla mnie wieksza satysfakcja jest przymus trafienia paru czerepow, zanim koles sie zlozy na glebe. Pozdrawiam Edytowane 5 Listopada 2010 przez yooguruto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) <object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=HgMip96ugvI?fs=1&hl=pl_PL"></param><param'>http://www.youtube.com/watch?v=HgMip96ugvI?fs=1&hl=pl_PL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=HgMip96ugvI?fs=1&hl=pl_PL" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object> Edytowane 5 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Już widzę, te tematy "Flamethrower OP!!!111!" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Przypomina to flama z WaW... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 W SP ta gra jest denerwująca. Dźwięk jest przestrzenny :P Dosłownie. Nie ma orientacji skąd do mnie strzelają bo słyszę wszędzie. Rozgrywka wydaje się jakby zabawą. W porównaniu do MOH jedynie grafą go bije. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Czy to bezpieczne kupić grę z takiej aukcji: BATTLEFIELD BAD COMPANY 2 I SKAN I PROMOCJA I LE (1273358510) - Aukcje internetowe Allegro ? Pu upgradzie sprzętu pograł bym chętnie w nowego BFa, jak na razie miałem do czynienia tylko z wersją x360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Tak bezpiecznie, ja kupowalem od tego uzytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Battlefield.pl - Kolejny mappack z prawdziwie nowymi mapami do Bad Company 2 realny? Battlefield.pl - Battlefield: Bad Company 2 Vietnam - kolejne informacje + trailer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 ja mam pytanie - ten preorder Vietnam to tak samo jak z 1943? 2 lata czekania i [gluteus maximus]? Czy wiadomo może cos nt daty premiery tego dodatku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Nie wiem czemu, ale jakos wole wersje pudelkowe ;] Z reszta ostatnio z "pre orderami" mam zwiazane zle wspomnienia. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Battlefield.pl - Kolejny mappack z prawdziwie nowymi mapami do Bad Company 2 realny? W Harvest Day to bym grał w kółko, jedna z moich czterech ulubionych map z BC1, choć są dwie jeszcze fajniejsze i dużo większe. Oasis tez zła nie jest, dość duża i przypomina Arica Harbor ze Squad DM, bo jest multum budynków. Oby to była prawda. A Vietnam będzie też w retailu? Bo w końcu to dodatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 tak btw kupujecie vietnam czy raczej dolozycie do coda ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Chyba sobie kpisz, cod jak dla mnie skonczyl sie na WAW. Oczywiscie planuje kupic Vietnam. :wink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Vietnam obowiazkowo!! CoD tylko dlatego ze zonka mi zakupi ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=SIi3YZEg2mw?fs=1&hl=pl_PL"></param><param'>http://www.youtube.com/watch?v=SIi3YZEg2mw?fs=1&hl=pl_PL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=SIi3YZEg2mw?fs=1&hl=pl_PL" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=1pvYSYvmNn4?fs=1&hl=pl_PL"></param><param'>http://www.youtube.com/watch?v=1pvYSYvmNn4?fs=1&hl=pl_PL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=1pvYSYvmNn4?fs=1&hl=pl_PL" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 http://blogs.battlefield.ea.com/battlefield_bad_company/archive/2010/11/08/oasis-and-harvest-day-heading-for-battlefield-bad-company-2.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 A może ktoś chce się zrzucić na wersję pudełkową BC2 z Amazona (~£13.50)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 z dnia na dzien stwierdzam, ze ta gra to ciezkie gooowno, i cos mi sie wydaje, ze wkrotce sie z nia pozegnam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...