aldam Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Trochę mnie zaskoczyliście. Czytałem gdzieś, że nie ma limitów ilości ściągania i instalacji na PC bezpośrednio z EA :blink: Jeżeli rzeczywiście tak jest jak piszecie to również proszę o instrukcję jak przenieść folder z grą na nowo zainstalowany system bez konieczności ponownej aktywacji. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Przy instalacji pokazało mi, że uwierzytelnianie internetowe można wykonać na 10 komputerach, ale to przy instalacji z płytki. No i do tego oczywiście oprócz uwierzytelniania internetowego jest uwierzytelnianie za pomocą płytki na które nie ma limitów. Musiałem w sieci szukać sposobu na zmianę klasy.... Tego co projektował gui do tej gry powinni powiesić za absolutny brak intuicyjności. Edytowane 18 Maja 2011 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Ta gra nie ma instalki, ściągają się od razu pliki gry, instalacja to dodanie wpisów do rejestru i może inne ciach!ły. Wystaczy przenieść folder i ustawić w EADM odpowiednie ścieżki. Wybieramy Download i wtedy tylko chwilke pomyśli i można grać. Przy deinstalacji jest automatyczna deaktywacja, więc to nie problem jakiś straszny. Zapewne chodzi o 10 jednoczesnych aktywacji. Jak pisałem można skopiować/zrarować folder, odinstalować i przywrócić, po formacie sie zaktywuje od nowa. Dodam też że sama instalacja nie aktywuje gry, musi sie to robić dopiero przy logowaniu/podawaniu klucza. Jak odinstalowywałem gre z HTPC (nie uruchomiłem jej tam wcale), to pisało że gra nie jest aktywowana na tym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Możesz napisać dokładniej jakie ścieżki co i jak. Przenoszę u siebie ale i tak pobiera od nowa mimo zmiany ścieżki w eadm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Na HTPC Downloaded Games ustawiłem na D:\Games, tam się ściągnęło, przeniosłem do tego samego folderu na drugim kompie, tak tez ustawiłem w EADM, klikając Download Now czy jakoś tak chwile pomyslało i było gotowe do gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Dzięki u siebie musiałem dodatkowo po ustawieniu ścieżek zrestartować EADM i zamiast pobierz pojawia się zainstaluj :) klik kilka sekund i po sprawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Popykałem trochę w multi i muszę stwierdzić, że rozgrywka sieciowa jest dedykowana snajperom - gigantyczne mapy na których najlepiej sprawdzają się właśnie snajperskie zestawy. Nawet nieźle się pyka, choć ja ogólnie za multi jakoś zbytnio nie przepadam. Wiecie może czy będą robione jeszcze jakieś patche do tej gry? Ktoś z was spotkał się z czymś takim?: W snajperkach mam buga, że jak mam na zbliżeniu to czasami samo z siebie zbliżenie znika, ale nadal patrzę przez lunetę czy inny mechanizm przybliżający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Ktoś z was spotkał się z czymś takim?: W snajperkach mam buga, że jak mam na zbliżeniu to czasami samo z siebie zbliżenie znika, ale nadal patrzę przez lunetę czy inny mechanizm przybliżający. Akurat to ostatnio często się zdarza nie tylko dla zestawu snajperskiego ale i przy innych broniach z luneta. Swoją drogą myślałem, że pozbyłem się tego błędu A1382C2.263 PB ale występuje dalej na kilku serwerach. PB zaktualizowany, a mnie dalej wywala po 5 min gry jakieś pomysły co z tym zdziałać, zapora i antywirus off w czasie gry, ale nic to nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Ten bug występuje chyba tylko chwilkę po odrodzeniu. Zdaje się, że jest od ostatniego patcha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 No właśnie nie tylko po po respawnie. Cóż, trzeba zgłosić błąd do ea i liczyć na ich łaskę, czy to naprawią czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu_ Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Nie naprawią... W tej grze jest więcej błędów które wymagają naprawienia, ale EA skupia się teraz na BF3 i olewają BC2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathray Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Jest jakiś fix na ten bug z oddaleniem zoomu przy respawnie? Ostatnio też męczy mnie brak aktualizacji statsów w grze po zakończonej rundzie. Za każdym razem muszę wejść do meczu i wyjść, aby się zaktualizowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Wodzu_ EA Jest tylko Dystrybutorem :) cala serie BF tworzy wspaniala grupa DiCE Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Hmm mam dziwny problem z BC2 od jakiegoś tygodnia. Znaczy po ok 10-15 min FPS zaczyna powoli spadać. DO aż połowy (z 51 na 28 np). Temperatury w normie - myślałem ze to przez to, ustawienia w sterownkach też w normie, w każdej innej grze jest OK. Miał ktoś z was podobny problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Hmm mam dziwny problem z BC2 od jakiegoś tygodnia. Znaczy po ok 10-15 min FPS zaczyna powoli spadać. DO aż połowy (z 51 na 28 np). Temperatury w normie - myślałem ze to przez to, ustawienia w sterownkach też w normie, w każdej innej grze jest OK. Miał ktoś z was podobny problem ? nie sprawdzalem frapsem, ale mam podobne odczucia, stopniowo giera zwalnia, tak jakby jakis bufor sie zapychal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wodzu_ EA Jest tylko Dystrybutorem :) cala serie BF tworzy wspaniala grupa DiCE Ważniejsze słowo to że EA to wydawca. Oni decydują co będzie robić DICE w danym momencie, i to EA zdecydowali że prawie cała siła robocza poszła na BF3, a support w przypadku poprzednich gier ogranicza sie już zapewne tylko do utrzymania serwerów. EA rządzi, bez nich by nie było kaski na pisanie kolejnych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 nie sprawdzalem frapsem, ale mam podobne odczucia, stopniowo giera zwalnia, tak jakby jakis bufor sie zapychal Ja sprawdziłem frapsem i spada FPS to prawie 2 razy mniejszej wartości... Jakby sie bufor zapychał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 szukam na oficjalnym forum ea odpowiedzi na temat tych fpsow, ale widze tylko solucje typu : - przegrzewanie jakiegos komponentu - za duza fragmentacja partycji itd ogolnie jakies mielenie banalow nic konkretnego nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelsowy Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Spróbujcie tego klik Podobno pomaga :) Sam nie sprawdzałem, bo mój komp od kilku poprawek nie daje rady. Ja osobiście z BF3 nie zrobię tego błędu co z BC2 i nie kupie w dniu premiery, poczekam na opinie, pozytywne oczywiście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 (edytowane) na razie zobacze jak bedzie smigac jak ustawie priorytet dla bc2 w menagerze zadan na czas rzeczywisty Edytowane 10 Czerwca 2011 przez lukas666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zapraszam na serwer Polish Legion Gamers. Najlepszy klimat i najlepsze mapy :) Użytkownicy z purepc bardzo mile widziani ;D W wyszukiwarce wpiszcie =PLG= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu_ Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Hmm mam dziwny problem z BC2 od jakiegoś tygodnia. Znaczy po ok 10-15 min FPS zaczyna powoli spadać. DO aż połowy (z 51 na 28 np). Temperatury w normie - myślałem ze to przez to, ustawienia w sterownkach też w normie, w każdej innej grze jest OK. Miał ktoś z was podobny problem ? Na 99% wina punkbustera. Podczas gry jak zauważysz spadek fps naciśnij alt+ctrl+del, i sprawdź w ilu % proces PnkBstrB.exe obciąża procesor. Zapewne będzie w okolicach 40% lub więcej. Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Wodzu_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathray Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Szukam fajnego, polskiego serwera. Oto moje preferencje: sqm, hc, isla, 300frags. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Masz zbyt wygórowane preferencje, nie ma takiego serwera. Po co polski? Chcesz zatonąć w bluzgach i oskarżeniach o czity? A 300 fragów to sporo. Na isli to nawet przy 100 już nie ma żadnego budynku i biega się tylko po otwartej przestrzeni jak poparzony :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathray Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Jest kilka takich serwerów. Z tymi pustymi mapami z samymi gruzami, to nie do końca tak jest. Gram nałogowo na jednym niemieckim serwerze, gdzie nie ma: snajperów (w tym mortar) czy at vs inf. Nie ma też spamowania 40mm gl i c4, więc pod koniec rundy są jeszcze jakieś osłony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Na 99% wina punkbustera. Podczas gry jak zauważysz spadek fps naciśnij alt+ctrl+del, i sprawdź w ilu % proces PnkBstrB.exe obciąża procesor. Zapewne będzie w okolicach 40% lub więcej. Dokladnie tak. Na poczatku jest normalnie po 10 min jak zwalnia PnkB zużywa ok 40% zasobów... Jest jakieś na to rozwiązanie (poza tym: Workaround for Punkbuster high CPU usage - Battlefield Bad Company 2 PC - Battlefield Bad Company 2: EA Forums ) ? EDIT Reinstalacja pb itd nic nie dała... Eh Z tego co czytam wiele osób teraz ma taki problem. Ktoś ma podobnie i rozwiązał ten problem ? (inaczej niż z process lasso i niż w linku powyżej) czy trzeba czekać na update pb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Panowie - rozwiązał ktoś z Was ten problem ? Cały czas pb po ok 10 min gry używa 40% procka... Nie da się tak grać - zwolnienia są bardzo upierdliwe wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 U mnie problem nie występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam Zastanawiam się z bratem nad kupnem 2x BC2. Znalazłem na allegro klucze EADM w cenie 25-30zł i chciałbym się dowiedzieć czy to jest bezpieczne czy po tygodniu dostanę bana etc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Jedyny, legalny sposób nabywania samych kluczy to ea store, także licz się z ewentualną blokadą konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...