Hubis Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Śrubek C.D. ;) i to z wielkim sukcesem. X Y który stanowi mały element przerósł moje wszelkie oczekiwania! Oby tak dalej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Dzięki za opinie a przy okazji kilka fotek: LanParty w świetle UV: Litery z aluminium dostały czarne brzegi: :D :D Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Ghost991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Co tu dużo mówić. Jest świetnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Z racji wolnego czasu pracę ruszyły ku przodowi i najważniejsze również ku końcowi :) Jak to coś prezentuje się w środku: i jak również prezentuje się w naturze: Ogólnie jestem zadowolony z tej obudowy - na teraz :) Panel frontowy został już naszkicowany: i tak od lewej: - przełącznik na kluczyk który będzie połączony szeregowo z przyciskiem POWER komputera - przycisk power-ujący - pod nim przycisk resetujący - Wyświetlacz TT Flow Plus który najprawdopodobniej zawita u mnie w poniedziałek :D :D :D - regulatory wentylatorów ułożone w pionie Wszystkie litery będą wykonane z pleksi bezbarwnej 2mm, możliwe, że X pomaluje na czarno a Y na czerwono, ale to się okaże gdy będę miał już litery Planowany koniec 2 tydzień maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 (edytowane) osobiście wywalił bym XY z prawego boku a zamiast tego zrobił bym grile na przednie wentylatory u góry X na dole Y i pomalował na czerwono Edytowane 3 Maja 2009 przez rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Nie jest źle, ale pleksa na górze rzuca się trochę w oczy. Poza tym nie ma nic takiego. Może przy innym świetle wyglądać to będzie lepiej. Racja. Pisałem Na szybko. Można z biczować i zbluzgać. Edytowane 5 Maja 2009 przez Polonium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 raczej moze a nie "morze" fakt czerwona plexa wpada w oko ale własnie o to chodzi. czerwien i srebrny to kolory dominujące w tej budzie. Co do pomysłu grili na przednie wentyle fakt mozna nad czyms pomyslec. Lewy boczek jets na prawde juz odpicowany :) nie ruszaj bo co za duzo to ie zdrowo no i osobiście czekam na panel frontowy ;) jetem ciekaw jak wyjdzie ;) ale widac ze masz ręce do majsterkowania i nie mam żadnych obaw ze cos wyjdzie "brzydko" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Drobny skromny uptadejt: Dzisiaj wywierciłem otwory pod potencjometry: ze drugiej strony: Dzisiaj też zakupiłem gałki do potencjometrów: Oczywiście chodzi o te trzy jednakowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Uptadejt Zająłem się dzisiaj chamraniem otworów na panelu :) Duże okrągłe otwory nie za ładnie wyszły, ponieważ musiałem je powiększać pilnikiem ale na szczęście przełączniki mają spory kołnierz i zasłonią te nierówności Przymiarka TT Flow + Teraz oczekuje na przełącznik do resetu i "stacyjkę" oraz litery z pleksi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 zmień te radiatory na tych stabilizatorach daj jeden na wszystkie i wywal te co są przyklejone ''do przodu'' i tak pewnie mało dają albo przyklej lub przykręć do panela bo to chyba tez alu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Jest to jeden z ostatnich uptadejtów :) w tym modzie Dzisiaj wyciąłem otwór pod przedni panel kontrolny :) Na samym początku był szkic: a potem to już wiadomo co następuje: Dostałem również dziś gałki które jedynie mi podpsowały i nie były aż tak drogie: Pasują idealnie na potencjometry :) Z racji tego, że nie mogę siedzieć bezczynnie postanowiłem zrobić sobie top-a do grafiki a co :P a tak się prezenci na na karcie: W poniedziałek dostanę wreszcie "stacyjkę" Litery miały być wycinane z pleksi ale Maniakalny stwierdził, że są za małe więc...........będą grawerowane na dymionej pleksi :D cdn...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 zmień te radiatory na tych stabilizatorach daj jeden na wszystkie i wywal te co są przyklejone ''do przodu'' i tak pewnie mało dają albo przyklej lub przykręć do panela bo to chyba tez alu Raz, musiał by wtedy zaizolować elektrycznie radiator od stabilizatorów. Dwa, regulator będzie raczej niewidoczny więc nie ma co się nad tym spuszczać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Uptadejt :jupi: :jupi: Ta aktualizacja będzie połączone z montowanie LC, obudowa jest już w pełni gotowa tylko oczekuje na dodatki od Maniakalnego. Na pierwszy ogień poszła karta graficzna. Po zdjęciu BOX-owego chłodzenia zrobiło się siwo: Powiedział bym, że była delikatnie zaniedbana :P ale to się już zmieniło: Uzbrojenie karty na razie w radiatorki: Następnie blok: Gotowa do startu. Kolej na Mobasa: Wszystkie bloki zamontowane więc zabrałem się za pasowanie Mobo do obudowy i tacki Wpasowało się idealnie :) Następnie szyna pod dyski: i wszystko razem: Prądu brak - zasilacz montaż: jak by stąd był :) Test układu i wszystkich części elektronicznych ...cdn... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 ...cdn... ładnie Ci to wyszło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 ładnieeee :) takie disco :rolleyes: i niezły radiatorek dałeś na sekcje zasilania na GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Uważam, że jak coś robić to porządnie. Radiator był malowany sklejany i dopasowywany właśnie pod tą sekcję, ale co najważniejsze spełnia swoją rolę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 ale taki szybki, bajerancki komputer a dyski pod ATA? :) i mógłbyś zrobić coś z tym to są chyba naklejki jakieś :D jakoś się nie komponują z resztą wg. mnie ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 ale taki szybki, bajerancki komputer a dyski pod ATA? icon_smile3.gif i mógłbyś zrobić coś z tymSzybki??? Nie.... po prostu zwykły komputer Właśnie też zauważyłem te naklejki. Przy wymianie pamięci będzie to zdemontowane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 może nie szybki, ale za to bajerancki :D po prostu kable SATA lepiej wyglądają :D ja np. w swojej budzie mam oczo-rażący pomarańcz, który podobno świeci w UV (podobno, bo nie mam lampy UV w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Uptadejt Projekt uważam za zakończony!!!!!!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 w mojej ocenie, swietny final! brawo! imo mat wyglada lepiej na tej obudowie anizeli polysk. btw nie myslales, zeby dolozyc jakies grille na te wentylatory na froncie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) 8O nie lubie duzych obudow, ale ta bardzo mi sie podoba :) jakies porownnie ze zwykłą midi moze? Edytowane 16 Maja 2009 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Daj foty ze środka i w czasie pracy ;] btw, fajne nóżki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) Daj foty ze środka i w czasie pracy ;]Foty będą za niedługo, ponieważ czekam na nową pamięć jakies porownnie ze zwykłą midi moze?Proszę bardzo :) Edytowane 16 Maja 2009 przez Ghost991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7dcd91cece0baa9b na tym zdjęciu wygląda najlepiej :D ustaw sobie na tapetę ^_^ brawo jeszcze raz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 No, oglądam już ten temat od powstania i wreszcie doczekałem się finału. Obudowa imho super Ci wyszła. Hehe, teraz zważ ile całość waży :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Dzięki wszystkim za opinie. Mała modyfikacja w Lightroom-ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Szkoda, że nie jest na "lustro", ale i tak fajnie wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 mi brakuje czegoś na przedzie, ale i tak + dla Ciebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Buda wypas jedynie co nie pasuje to kolor plexi ale to IMO więc ;) alu FTW!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...