Havoc Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam. Krótka piłka do Was. Koleżanka poszukuje kogoś z Gdańska żeby dowiedzieć sie jak w miare normalnie dostać sie z dworca (zapewne PKP) na plażę...Byłby ktoś tak mił i wspomógł dobrą radą? Jeśli to ma znaczenie, dziewczyna planuje sobie trip na kwiecień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Na Stogi: tramwajem 8 lub 13 (tylko trzeba sprawdzic rozklad, bo niektore jezdza tylko do petli Pasanil i potem jest 2km spaceru). Do Jelitkowa: tez osemka, ale w przeciwna strone niz na Stogi Do Brzezna: 13, tez w przeciwna strone niz Stogi. Tramwaje sprzed dworca PKP. Plaze w Brzeznie i Jelitkowie sa polaczone, plaza lub rownoleglym do niej deptakiem mozna dojsc az do Sopotu. Ja co prawda nie z Gdanska, ale mam tam rodzine i jestem tam co roku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Na plaze na Stogach jezdzi tylko tramwaj nr.8 :) costi rodzine masz na Stogach, ze tak dobrze znasz okolice?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Najładniejsza jest plaża w Jelitkowie i na Stogach. Polecam zrobić taki mały spacerek z Brzeźna do Jelitkowa (hm... Sopotu? wcale nie jest tak daleko) . Najlepiej by było żeby wzięła ze sobą rower. Trójmiasto, a szczególnie Gdańsk, jest połączony najlepszą siecią scieżek rowerowych w Europie Środkowej ;) Można spokojnie w 30-20-15 minut dojechać z Dworca w kierunku Brzeźna, a stamtąd pasem nadmorskim do Sopotu(15-20 minut) Można więcej zobaczyć jednego dnia. Piękne widoki gwarantowane. Jeżeli jednak wybierasz "lamerską" opcję tramwaj :-) To kup bilet całodobowy, i możesz jeździć tramwajami i autobusami do woli po Gdańsku i części Sopotu. //Nie tylko 8, ale też 13 ;) Edytowane 26 Lutego 2009 przez kakadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 //Nie tylko 8, ale też 13 ;)Bezpośrednio przed plażę tylko 8 ;) Z 13 trzeba jeszcze kilkanaście minut iść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Dzięki Wam wielkie chłopaki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Gdańsk piękne miasto. Dawno mnie tam nie było, a też mam rodzinę. Trzeba będzie nadrobić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 costi rodzine masz na Stogach, ze tak dobrze znasz okolice?:PBingo :) Na Hozej dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 To może ja też dodam coś od siebie :D. Na plażę w Jelitkowie jeździ też 2 i 6 (spod dworca PKP w Głównym), z tego co pamiętam jeździ kapkę częściej niż 8 czy 13, a do spaceru wzdłuż brzegu Jelitkowo równie dobre jak Stogi. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 To może ja też dodam coś od siebie :D . Na plażę w Jelitkowie jeździ też 2 i 6 (spod dworca PKP w Głównym), z tego co pamiętam jeździ kapkę częściej niż 8 czy 13, a do spaceru wzdłuż brzegu Jelitkowo równie dobre jak Stogi. pzdr Ja bym powiedział że jednak Jelitkowo jest lepsze do chodzenia. Mniejsze prawdopodobieństwo utraty mienia z powodów niezależnych od nas. Z Jelitkowa bliżej do Sopotu. Stogi też są fajne. Polecam też trasę Orłowo i kierunek Gdynia (trasa z atrakcjami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Na Wyspę Sobieszewską autobusy nr 186 i 112, z czego 112 jedzie aż do Gdańsk - Świbno. Obydwa mają przystanki spod Dworca Głównego. Jako alternatywa. :wink: Havoc, mała pomoc www.ztm.gda.pl - schematy komunikacji tramwajowej i autobusowej będą pomocne. Edytowane 26 Lutego 2009 przez mortex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja bym powiedział że jednak Jelitkowo jest lepsze do chodzenia. Mniejsze prawdopodobieństwo utraty mienia z powodów niezależnych od nas. Ha, co prawda to prawda, pod tym względem Jelitkowo bezpieczniejsze :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...