Borys-Tech Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 (edytowane) Dzisiaj po 10h jazd i oglądania aut zakończyłem moje poszukiwania :] Zaklepałem sobie Toyotę Corrole kombi 2003r bezwypadkowa srebrna. Przebieg 108tys 1,4 VVT-i. Może i mały silniczek ale i tak większość czasu czyli 99% będzie używane w mieście więc wystarczy :D 97KM dużo i nie mało Corolla w wersji kombi trochę waży ale przynajmniej będzie oszczędna :P Jutro jadę ją odbierać bo muszą papiery dokończyć :] Edytowane 31 Marca 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Czytałem sporo o większym bracie montowanym w tej corolli czyli 1,6 i oceny tego silnika była takie sobie. Może i ma te 15KM więcej ale za to według użytkowników spalanie jest sporo większe a nie adekwantne do osiągów. Dzisiaj zrobiłem 100km wracając do domu i powiem że jestem jak narazie bardzo zadowolony. W środku jedyne co słychać to rosnący szum powietrza przy prędkościach 120km/h+. Posiadam również Fiata Marea z silnikiem 1,8 115KM i powiem szczerze że jakoś myślałem że odczuje większą różnicę przesiadając się na słabsze auto. W skrócie ergonomia wnętrza i jakość zdecydowanie na duży + w stosunku do Fiata. Nie ma co gdybać kupiłem to co kupiłem i ważne że mi się podoba :P Co do spalania to się zobaczy co komputer pokaże. Mam do pracy 5-7km więc nie daleko. 100KM spokojnie mi wystarczy. O ile pamiętacie to w miastach mamy ograniczenie do 50km/h a tutaj przez 99% czasu to auto będzie używane. 100km/h ma przy około 3k rpm czyli podobnie do mojej Marei. Jak bardziej obeznam się z autem i zauważę jakieś niedobory to dam znać :P Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Temat oczyszczony z offtopa. Do dalszych dyskusji na temat silników zapraszam do TEGO wątku. A wracając do tematu, to czekam na jakieś podsumowanie od Borys-Tech np. po tygodniu użytkowania autka oraz na fotki w galerii. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wpadł mi w oko taki golfik http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8231769 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...