PluszakTheGreat Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Witam, jako że uzbierało się trochę pieniążków zdecydowałem się sprawić sobie laptopa. Niestety po 3-dniowym poszukiwaniu nie znalazłem niczego, co by mi w 100% odpowiadało. Wytypowałem na razie: *Lenovo Idea Pad u330 *Lenovo Idea Pad y430 i y650 (niestety żaden nie jest jeszcze dostępny) *Samsung q210 *Dell Studio XPS 13'' Proszę o opinie na ich temat jak i również nowe propozycję. Przypuśćmy że nie ma ograniczenia cenowego. Jedyne wymagania to nie cięższy niż 2.4kg i w miarę porządna grafika (muszę mieć przynajmniej 200fps w cs 1.6 : ) A! I jeszcze przydałyby się dobre głośniki, ale to i tak sprawa drugorzędna, jako że w po głośnikach w laptopie nie ma się czego spodziewać. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie od i podpowiedzi. pluszak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 http://www.purepc.pl/xgp_na_wbudowanym_ekranie http://www.fujitsu-siemens.com/home/produc...ic_booster.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) http://www.purepc.pl/xgp_na_wbudowanym_ekranie http://www.fujitsu-siemens.com/home/produc...ic_booster.html Niby fajne rozwiązanie, ale po pierwsze to laptop + pudełeczko to już 3kg. Po drugie nie ma tego jeszcze w Polsce. A po trzecie nie jest to na pewno wygodne, by nosić 2 rzeczy. Jeszcze się zastanowię, ale w między czasie poproszę o inne propozycję. Edytowane 19 Marca 2009 przez PluszakTheGreat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 może XPS Studio 13 od Della Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 LG P310 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Studio XPS to niestety niewypał. Poczytaj testy, recenzje, opinie. Koszmarnie się grzeje, słaba bateria, gdzie nie złapiesz to zostawiasz odciski palców, a materiały są gorsze niż w zwykłej serii xps. Jest ładny i ma b. fajną gwarancję, ale imo to nie wystarcza żeby go kupić. Ja się szybko wyleczyłem z jego zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Oglądałem lg. Świetny laptop! Boję się tylko tego jak będzie z serwisem po tym jak lge wycofało się z Polski. Czy ktoś coś wie na temat serwisu? Proszę o następne propozycję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Tak to prawda. LG z dniem 1 marca 2009 roku wycofało się ze sprzedaży laptopów na terenie Polski. Nowe modele nie będą juz sprowadzane. Serwis laptopów, które zostały już sprzedane i tych co jeszcze znajduja się na magazynach nadal będzie realizowany przez autoryzowane serwisy na terenie Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) A TO ??? Minimalnie cięższy od założeń, ale bardzo wydajny i dluuugo trzymający na baterii. albo najlepiej sobie wybierz któregoś. + kasa na system inne duperele. Edytowane 20 Marca 2009 przez kacp3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 A TO ??? Minimalnie cięższy od założeń, ale bardzo wydajny i dluuugo trzymający na baterii. albo najlepiej sobie wybierz któregoś. + kasa na system inne duperele. O nie.... 2.8kg to za dużo. Siostra ma Hp, który waży 2.7 i już jest dla mnie za ciężki. Ten laptop nie ma być desktop-replacement'em, ale lekkim notebookiem do przeglądania internetu, grania w cs 1.6 i od czasu do czasu puszczania jakiejś muzyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 O nie.... 2.8kg to za dużo. Siostra ma Hp, który waży 2.7 i już jest dla mnie za ciężki. Ten laptop nie ma być desktop-replacement'em, ale lekkim notebookiem do przeglądania internetu, grania w cs 1.6 i od czasu do czasu puszczania jakiejś muzyki. Zastanawiałeś się nad MSI EX300? CS1.6 to i tak uciągnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Zastanawiałeś się nad MSI EX300? CS1.6 to i tak uciągnie :P Tak. Między innymi przeglądałem ex300, ex310, a także px211 jeśli chodzi o msi. Niestety nie jestem przekonany do samych laptopów jak i firmy? Czy ktoś może ją polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Tak. Między innymi przeglądałem ex300, ex310, a także px211 jeśli chodzi o msi. Niestety nie jestem przekonany do samych laptopów jak i firmy? Czy ktoś może ją polecić? http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/ms..._na_tranzystory naturalnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/ms..._na_tranzystory naturalnie ;) Dzięki za link. Po lekturze tego testu MSI ex300 staje się leaderem w wyścigu na moje biurko ^^. Jednak cały czas nie wiem jak w testach spisuje się MSI px211. Teoretycznie powinien mieć mocniejszą grafikę. ponieważ ma ATI Radeon HD3450 Hybrid CrossFire, DDR3 256MB MSI px211 - specyfikacja O! Jeszcze jedno pytanie. Szukając msi ex300 zauważyłem dwie wersję MSI EX300-005PL i MSI EX300-004PL Czym się różnią? Z tego co patrzyłem to tylko kartą dźwiękowa i pracą na baterii. Która wersja jest nowsza? Edytowane 22 Marca 2009 przez PluszakTheGreat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) O! Jeszcze jedno pytanie. Szukając msi ex300 zauważyłem dwie wersję MSI EX300-005PL i MSI EX300-004PL Czym się różnią? Z tego co patrzyłem to tylko kartą dźwiękowa i pracą na baterii. Która wersja jest nowsza? A możesz poczęstować linkiem do obu specyfikacji? Zobaczymy co się da stwierdzić :P [edit] Hm, z tego co widzę: http://www.morele.net/produkt/197299 http://www.morele.net/produkt/197999 To różnią się kolorem ;) Co do HybridCrossfire to faktycznie może być nieco wydajniejszy ;) Edytowane 22 Marca 2009 przez bagienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Szczerze mówią to cały czas pluję sobie w brodę, że w piątek nie kupiłem Lg p310. Widziałem go w jednym z Saturnów w Warszawie za 3900zł brutto. Były jeszcze 3, więc powiedziałem sobie: "Wrócę do domu, zastanowię się czy warto. Najwyżej kupię w niedziele." (nie byłem zdecydowany, ponieważ nie miał napędu DVD) No i tak wyszło, że już wczoraj go nie było. Wszystkie poszły..... :/ A co myślicie o tym laptopie. MSI GX400? http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...od_no=1596#menu Bardzo dobre parametry, a przy tym tylko 2.2kg wagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Też niezły, ale wydaje mi się, że ten model nie jest sprowadzany do Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Też niezły, ale wydaje mi się, że ten model nie jest sprowadzany do Polski. Zobaczymy. Wysłałem e-mail'a do MSI Polska. We wtorek pewnie mi odpowiedzą. Na razie tego laptopa nigdzie nie widziałem (nawet zagranicą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) MSI jeszcze nie odpowiedziało. Natomiast dostałem informację od Lenovo Polska o y650 i y430. Witam, IdeaPad Y650- planowana sprzedaż jest na kwiecień, natomiast Y430 jak na razie nie jest planowany. Pozdrawiam, Barbara Krawczyk Lenovo Technology B.V. Sp.z o.o. Oddział w Polsce Al.Krakowska 271 02-133 Warszawa tel. +48 22 395 64 76 fax +48 22 395 64 64 Edytowane 23 Marca 2009 przez PluszakTheGreat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 MSI jeszcze nie odpowiedziało. Natomiast dostałem informację od Lenovo Polska o y650 i y430. Coś strasznego. MSI nie może odpowiedzieć od tygodnia.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Coś strasznego. MSI nie może odpowiedzieć od tygodnia.... :/ Cały czas bez odpowiedzi. Może ktoś wie coś na temat premiery MSI GX400? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Cały czas bez odpowiedzi. Może ktoś wie coś na temat premiery MSI GX400? MSI cały czas nie odpowiada...... Wysłałem do nich 3 mail'e. Ta ich postawa trochę mnie zniechęciła do laptopów MSI. Poczekam chyba na Asus'a N81 albo Lenovo y650. Co o nich myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Asus N81Vp wygląda faktycznie nieźle. Na notebookreview masz recenzję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodolev Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Osobiście miałem okazję spędzić chwilę z pierwotnie wytypowanym modelem, czyli Lenovo U330 - naprawdę godny polecenia. Grafika hybrydowa, więc jeśli nie wykorzytujesz w danej chwili jej potencjału można wydłużyć czas pracy na baterii wykorzystując zintegrowaną kartę. Dobrą opinię ma również na Stodole: http://stodolatest.pl/produkt/Lenovo_IdeaPad_U330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Przestań spamować tą stodołą! :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszakTheGreat Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Asus N81Vp wygląda faktycznie nieźle. Na notebookreview masz recenzję. A lenovo y650? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) A lenovo y650?Trudno stwierdzić. Trochę ostro się świeci. No i jak tak na niego patrzę wydaje mi się spory nawet jak na 16". http://www.notebookreview.com/default.asp?...vo+ideapad+y650 ;) Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez bagienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...