Skocz do zawartości
PluszakTheGreat

Laptop Do 2.4kg Z Porządną Grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako że uzbierało się trochę pieniążków zdecydowałem się sprawić sobie laptopa. Niestety po 3-dniowym poszukiwaniu nie znalazłem niczego, co by mi w 100% odpowiadało.

Wytypowałem na razie:

*Lenovo Idea Pad u330

*Lenovo Idea Pad y430 i y650 (niestety żaden nie jest jeszcze dostępny)

*Samsung q210

*Dell Studio XPS 13''

Proszę o opinie na ich temat jak i również nowe propozycję. Przypuśćmy że nie ma ograniczenia cenowego. Jedyne wymagania to nie cięższy niż 2.4kg i w miarę porządna grafika (muszę mieć przynajmniej 200fps w cs 1.6 : ) A! I jeszcze przydałyby się dobre głośniki, ale to i tak sprawa drugorzędna, jako że w po głośnikach w laptopie nie ma się czego spodziewać.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie od i podpowiedzi.

pluszak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby fajne rozwiązanie, ale po pierwsze to laptop + pudełeczko to już 3kg. Po drugie nie ma tego jeszcze w Polsce. A po trzecie nie jest to na pewno wygodne, by nosić 2 rzeczy.

Jeszcze się zastanowię, ale w między czasie poproszę o inne propozycję.

Edytowane przez PluszakTheGreat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Studio XPS to niestety niewypał. Poczytaj testy, recenzje, opinie. Koszmarnie się grzeje, słaba bateria, gdzie nie złapiesz to zostawiasz odciski palców, a materiały są gorsze niż w zwykłej serii xps.

Jest ładny i ma b. fajną gwarancję, ale imo to nie wystarcza żeby go kupić.

Ja się szybko wyleczyłem z jego zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to prawda. LG z dniem 1 marca 2009 roku wycofało się ze sprzedaży laptopów na terenie Polski. Nowe modele nie będą juz sprowadzane. Serwis laptopów, które zostały już sprzedane i tych co jeszcze znajduja się na magazynach nadal będzie realizowany przez autoryzowane serwisy na terenie Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A TO ???

Minimalnie cięższy od założeń, ale bardzo wydajny i dluuugo trzymający na baterii.

albo najlepiej sobie wybierz któregoś. + kasa na system inne duperele.

O nie.... 2.8kg to za dużo. Siostra ma Hp, który waży 2.7 i już jest dla mnie za ciężki.

Ten laptop nie ma być desktop-replacement'em, ale lekkim notebookiem do przeglądania internetu, grania w cs 1.6 i od czasu do czasu puszczania jakiejś muzyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nie.... 2.8kg to za dużo. Siostra ma Hp, który waży 2.7 i już jest dla mnie za ciężki.

Ten laptop nie ma być desktop-replacement'em, ale lekkim notebookiem do przeglądania internetu, grania w cs 1.6 i od czasu do czasu puszczania jakiejś muzyki.

Zastanawiałeś się nad MSI EX300? CS1.6 to i tak uciągnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Między innymi przeglądałem ex300, ex310, a także px211 jeśli chodzi o msi. Niestety nie jestem przekonany do samych laptopów jak i firmy? Czy ktoś może ją polecić?

http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/ms..._na_tranzystory naturalnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za link. Po lekturze tego testu MSI ex300 staje się leaderem w wyścigu na moje biurko ^^. Jednak cały czas nie wiem jak w testach spisuje się MSI px211. Teoretycznie powinien mieć mocniejszą grafikę. ponieważ ma ATI Radeon HD3450 Hybrid CrossFire, DDR3 256MB

MSI px211 - specyfikacja

O! Jeszcze jedno pytanie. Szukając msi ex300 zauważyłem dwie wersję MSI EX300-005PL i MSI EX300-004PL

Czym się różnią? Z tego co patrzyłem to tylko kartą dźwiękowa i pracą na baterii. Która wersja jest nowsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O! Jeszcze jedno pytanie. Szukając msi ex300 zauważyłem dwie wersję MSI EX300-005PL i MSI EX300-004PL

Czym się różnią? Z tego co patrzyłem to tylko kartą dźwiękowa i pracą na baterii. Która wersja jest nowsza?

A możesz poczęstować linkiem do obu specyfikacji? Zobaczymy co się da stwierdzić :P

[edit] Hm, z tego co widzę:

http://www.morele.net/produkt/197299

http://www.morele.net/produkt/197999

To różnią się kolorem ;)

Co do HybridCrossfire to faktycznie może być nieco wydajniejszy ;)

Edytowane przez bagienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówią to cały czas pluję sobie w brodę, że w piątek nie kupiłem Lg p310. Widziałem go w jednym z Saturnów w Warszawie za 3900zł brutto. Były jeszcze 3, więc powiedziałem sobie: "Wrócę do domu, zastanowię się czy warto. Najwyżej kupię w niedziele." (nie byłem zdecydowany, ponieważ nie miał napędu DVD) No i tak wyszło, że już wczoraj go nie było. Wszystkie poszły..... :/

A co myślicie o tym laptopie. MSI GX400?

http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...od_no=1596#menu

Bardzo dobre parametry, a przy tym tylko 2.2kg wagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI jeszcze nie odpowiedziało. Natomiast dostałem informację od Lenovo Polska o y650 i y430.

Witam,

IdeaPad Y650- planowana sprzedaż jest na kwiecień, natomiast Y430 jak na razie nie jest planowany.

Pozdrawiam,

Barbara Krawczyk

Lenovo Technology B.V. Sp.z o.o.

Oddział w Polsce

Al.Krakowska 271

02-133 Warszawa

tel. +48 22 395 64 76

fax +48 22 395 64 64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas bez odpowiedzi. Może ktoś wie coś na temat premiery MSI GX400?

MSI cały czas nie odpowiada...... Wysłałem do nich 3 mail'e. Ta ich postawa trochę mnie zniechęciła do laptopów MSI. Poczekam chyba na Asus'a N81 albo Lenovo y650. Co o nich myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście miałem okazję spędzić chwilę z pierwotnie wytypowanym modelem, czyli Lenovo U330 - naprawdę godny polecenia. Grafika hybrydowa, więc jeśli nie wykorzytujesz w danej chwili jej potencjału można wydłużyć czas pracy na baterii wykorzystując zintegrowaną kartę.

Dobrą opinię ma również na Stodole: http://stodolatest.pl/produkt/Lenovo_IdeaPad_U330

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A lenovo y650?

Trudno stwierdzić. Trochę ostro się świeci. No i jak tak na niego patrzę wydaje mi się spory nawet jak na 16". http://www.notebookreview.com/default.asp?...vo+ideapad+y650 ;) Edytowane przez bagienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi