ulatus Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Witam. Chcę odswierzyć nieco komputer. Jak narazie mam: -monitor 24cale -zasilacz 600W -HDD -DVD Powyższych części nie będę kupował. Zatem chcę kupić: -płytę główną- - która za szybko się nie zestarzeje, da możliwość obsadzenia lepszych procesorów np. 4 rdzeniowych (w przyszłości) - mile widziana możliwość obsadzenia 2 kart graficznych (czy warto) -procesor- - jedyne ograniczenia to finanse -karta graficzna- -jak powyżej w rozsądnej cenie no i oczywiście -kości ram- -4 GB do tego jeszcze jakaś obudowa + chłodzenie procka na wszystko chciał bym przeznaczyć około 1500zł +200zł(niechętnie) -200zł (chętnie) Komp bedzie używany do oglądania filmów oraz do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalt Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Płyty głównej ci nie doradzę, ale jeśli chodzi o pozostałe to: Karta graficzna Radeon HD 4830 (ok. 500zł), pamięć 4GB 800Mhz (200zł), procesor Intel Core2 Duo E7300 2,66GHz (ok.570zł) Razem to będzie ok. 1200zł bez płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Ciekawy ten zestaw :D no1. Podaj zasilacz bo 600W marki zasilacz nic nie da, musimy byc pewni ze da rade. A ogolnie to 4850, najlepiej od sapphire. Jezeli grasz w wysokich rozdzielczosciach to bierz 1gb choc jest sporo drozszy. Pamieci g.skill :P ? Proc to phenomII x3 BE lub juz x4 i plytke sobie zobacz w zestawach (temat taki przyklejnoy jest, zestawy na...). Zreszta zaraz ci doradza. Jezeli na intelu to tanio wyjdzie e5200 z p5q pro np., ale z drugiej strony jak juz masz te 1500 to mozna lepiej wykorzystac. 7300 bym pominal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulatus Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Jeżeli chodzi o zasilacz to zaszła mała pomyłka zasilacz mam 560W Chieftec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Proponuję : Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł Płyta Główna : ASRock P45XE-R - 425 zł RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 230 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4850 512MB - 599 zł RAZEM : 1544 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Proponuję : Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł Płyta Główna : ASRock P45XE-R - 425 zł RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 230 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4850 512MB - 599 zł RAZEM : 1544 zł Mogę potwierdzić, że jest to najlepszy zestaw w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulatus Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Na innym forum zaproponowano mi podobny zestaw tylko płyta główna inna była GIGABYTE GA-EP45-DS3L czy tez by sie nadawała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Też może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Brałbym jednak Asrocka - ma lepsze chłodzenie sekcji zasilania, co przy Quadzie może być kiedyś kluczowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulatus Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Zaproponowano mi jeszcze płytę MSI P45 Neo-F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Zaproponowano mi jeszcze płytę MSI P45 Neo-F Która jest gorsza od obu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 ASRock P45XE-R będzie na pewno najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulatus Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Ta płyta jest z opcią Crossfire, w zasadzie to nie wiem czy kiedykolwiek wsadze w nią 2 karty graf, wiec aby nieco zmniejszyc koszta jaką płytke byście polecili ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Asus P5QL PRO albo P5QL-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Asus P5QL PRO albo P5QL-E Asrock P45TS będzie lepszy od tych płyt na P43. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 @ Gi3r3k Dokładnie. ASRock P45XE-R będzie za to najlepszy pod przyszłą rozbudowę o Quada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulatus Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Wstępnie zdecydowałem sie na taki zestaw: Płyta gł. : ASRock P45XE-R Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 BOX Pamięć : OCZ 2x2GB 800MHz Platinium CL5-4-4 Karta graf: Radeon 4850 Gigabyte 512 (PCI-E) Zalmann Obudowa: Cooler Master Elite 331 Chłodzenie: Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum Pytanie: czy bedzie to ze soba w miare dobrze współpracowało:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Ekhm... Nie. Ram na G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - będą na pewno lepsze. GPU na Sapphire HD4850 512MB - będzie cichszy, no i lepszy producent. Chłodzenie - do Karakorum dokup pastę Zalman ZM-STG1. I wtedy będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Ok, wychodzi na jaw bycie nie na bieżąco. Co do obudów słówko - wszystkie CoolerMastery, Antec-i, LanCool, Sharkoon. Polecam Antec Three Hundred. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Jak ma być najtaniej, to Tacens Prior - ma w środku cichy wentylator 92mm. Jakość wykonania jak na tą cenę jest super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulatus Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Ekhm... Nie. Ram na G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - będą na pewno lepsze. GPU na Sapphire HD4850 512MB - będzie cichszy, no i lepszy producent. Chłodzenie - do Karakorum dokup pastę Zalman ZM-STG1. I wtedy będzie ok. Penie ze bym lepszą karte kupił ale Happire sa troche droższe a kaski mi nie przybędzie co do G.Skil chciał bym kupić o ile sie da wszystko w jednym sklepie (komputronic) mają OCZa nie maja G skill... a słyszałem ze OCZ tez sa dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 OCZ, szczególnie te tańsze wersje rewelacyjne nie są. Ale powiedzmy że do E5200 wystarczą w zupełności więc jeśli nie masz ochoty kupować w różnych sklepach to ostatecznie możesz je wziąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A czemu wybrales najdrozszy sklep ? :D Troche to ciekawe, poszukaj innych o dobrej opinii, bo ci powiem ze nawet computronic ma czasem nieciekawe :P Gwaraantuje ze gdybys kupil w jakims tanszym to ci starczy na sapphire i g skille xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulatus Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A czemu wybrales najdrozszy sklep ? :D Troche to ciekawe, poszukaj innych o dobrej opinii, bo ci powiem ze nawet computronic ma czasem nieciekawe :P Gwaraantuje ze gdybys kupil w jakims tanszym to ci starczy na sapphire i g skille xD Bardzo dobra rada ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Osobiście zamiast tego 4850 wziąłbym 9800gtx+ w tej samej cenie http://www.allegro.pl/search.php?string=98...312&order=p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...