Skocz do zawartości
Gość dominoko12

Gainward Hd3870 Czy Geforce 9600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dominoko12

Witam! chcialbym kupic karte graficzna prosze o porade czy hd3870 czy 9600gt moj sprzet to: amd athlon 64 x2 4600+ 2400mhz overclock 2986mhz msi k9n41gx-fih 2x2gb ram 800mhz karta gainward geforce 8600gt 1024mb ddr2 1000mhz zasilacz take Me sorella 400w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dominoko12

Jedyne co zacheca do kupowania takich zasilaczy to nazwa:D

Take Me - jak to dumnie brzmi :lol2:

Oczywiscie zgadzam sie z tym co pisali koledzy wyzej

jakoś niedawno włożyłem od kolegi gainward hd3870 i wszystko hulało na max detalach i najwyższym antyalisingu .Zasilacz jest lepszy od tego co wy piszecie.Tylko zastanawiam sie czy kupić hd3870 czy 9600gt napiszcie mi co jest lepsze Edytowane przez dominoko12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dominoko12

Jeżeli wiesz co jest lepsze to po co temat zakładasz?

Tylko zastanawiam sie czy kupić hd3870 czy 9600gt napiszcie mi co jest lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś niedawno włożyłem od kolegi gainward hd3870 i wszystko hulało na max detalach i najwyższym antyalisingu .Zasilacz jest lepszy od tego co wy piszecie.Tylko zastanawiam sie czy kupić hd3870 czy 9600gt napiszcie mi co jest lepsze

Jeżeli miarą "lepszości" zasilacza jest ta liczba przed literą "W" to masz rację Twój zasilacz jest lepszy i jeszcze pewnie masz w planach zakup którejś z ww kart w wersji z 1G ramu (oczywiście ddr2 bo pasuje do tej pamięci co masz w kompie ). No ale jak już tak bardzo chcesz zainwestować to kup 96gt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś niedawno włożyłem od kolegi gainward hd3870 i wszystko hulało na max detalach i najwyższym antyalisingu .Zasilacz jest lepszy od tego co wy piszecie.Tylko zastanawiam sie czy kupić hd3870 czy 9600gt napiszcie mi co jest lepsze

Ehh... Kolejny, co kieruje się zasadą: skoro ma 400W, a wsadziłem tam taką i siaką grafę i nic się nie stało, to zasilacz jest dobry.

To cię zmartwię - ten zasilacz to bomba z opóźnionym zapłonem. Niewypał z II wojny. Wyrób zasilaczopodobny. Mnóstwo historii o tym było. Potrafi taki spalić się po paru tygodniach i nic nie uszkodzić, a inny działa 6 lat, daje radę wielu modernizacjom i nagle bum! zostajesz bez sprzętu, bo zasilacz spalił wszystko.

Kup to, co radziłem ja i Miguel707.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dominoko12

Ja niestety kupuje kompa srednio co 2 lata tego akurat kupilem od komornika za 400zl. grafe chce jak najlepsza bo procesor wymienie jak bede mial kase mam wejscie am2+ zasilacz tez moze kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz tez moze kupie

Nie może, tylko na pewno, i to teraz. HD4670 + MC-350 to najlepsza opcja, ile razy mamy ci powtarzać? Przy tym procesorze, co masz, nie zauważysz różnicy między 9600GT, a HD4670. Nawet przy lepszym procesorze różnica nie jest zbyt duża (ok. 10%).

Choć niestety, z tego co piszesz, już podjąłeś decyzję...

Będziesz żałował, nie będziesz miał do czego kupować procesor, bo zasilacz spali płytę główną...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak wszyscy ci radza tak i ja się dołącze. Bierz 4670 np. sapphire z DDR4, ma byczy wentylator dobrze chłodzi a przy okazji jest cichy - poniżej 20db, bierze tylko 7W w idle i 70 w stresie. Do lepszego 9600gt musialbys doplacic 100, a tak te 100 mozesz wydac na zakup lepszego zasilacza np. MC-350.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi