ulvar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Witam Potrzebuje pomocy w budowie kompa opartego o intelowskiego quada q6600 (którego juz posiadam ) na reszte kompa nie chcial bym przeznaczac wiecej niz 1600 zl 1700 . Oprócz procesora posiadam juz bude CHIEFTEC CH-01B-B-SL chłodzenie na procka SCYTHE Ninja Mini nagrywarke DVD , i zasilacz Chieftec 450 vat ( licze sie z tym ze jego bede musial wymienic wiec tutaj moze dojsc dodatkowy koszt> . Mysle o karcie GAINWARD Radeon HD4850 512MB DDR3 Golden Sample oraz o płycie Gigabyte GA-EP45-DS3 tylko niewiem jak ona ma sie w stosunku do OC (płyta powinna byc do zdatnego krecenia oraz miec crossfire ) i co sadzicie o pamieciach Geil 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz Black Dragon CL5 . z gory dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 i zasilacz Chieftec 450 vat Jeżeli ten GPS to powinien dać radę. co sadzicie o pamieciach Geil 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz Black Dragon CL5 Polecane na forum G.skill'e. oraz miec crossfireJestem za tym, aby kupić jedną dobrą, a nie się bawić w łączenie dwóch słabszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 CF to wydatek ~1000 zł w najtańszej sensownej opcji (4830x2). Lepiej jednak wziąć 4870 za tą samą cenę lub, oczywiście, 4850 i zaoszczędzone pieniądze włożyć w porządną płytę główną - chociażby Asusa P5QL-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulvar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 czyli konfiguracja zdatna ???? dobry wybor płyty ?? czy pod OC cos lepszego proponujesz ? ostatecznie moge odpuscić ten crossfire :> a zasilacz GPS dobra odpuszczam crossfire . W jaka płyte najlepiej sie pakowac :-/ i ile z tego q6600 powinnem wyciągnąc żeby stabilnie łaził ( zaznaczam że dysponuje scythe ninja mini i nie mam zmaiaru go zmieniać na ninje ani mugena badz Karakorum) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 CF mówimy nie. Wyjdzie lepiej sprzedać starą grafikę i kupić nową, lepszą. Myślę, że te 3.2GHz osiągniesz spokojnie. Pamięci G.Skill 800MHz CL4 PK Jedno pytanie - dysk ci potrzebny, czy już masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulvar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 no własnie potrzebny :> moge ostatecznie troche podniesc budżet ale nie chcialbym tego bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) A więc tak: Płyta Główna : Gigabyte EP45-DS3 - 420 zł RAM : 2x2GB G.Skill 800MHz CL4 PK- 210 zł Karta Graficzna : Radeon HD4870 GoldenSample 1024MB - 799 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 255 zł Razem - 1684 zł (ESC.pl) Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulvar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 a co myślisz o MSI P45 Neo2-FR bo moge ją miec w podobnej cenie co tego GB i qrde boje sie tego 4870 bo czytałem że one coś z chłodzeniem mają ze jakieś strasznie głośne zlikwidowali to w nowej serii kart ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 a co myślisz o MSI P45 Neo2-FR bo moge ją miec w podobnej cenie co tego GB i qrde boje sie tego 4870 bo czytałem że one coś z chłodzeniem mają ze jakieś strasznie głośne zlikwidowali to w nowej serii kart ???? Tak, MSI P45 Neo2 będzie lepszym wyborem, możesz brać. Karta, którą podałem, ma chłodzenie niereferencyjne. Podobno dość ciche. http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=15103 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulvar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 zwracam honor czytalem o jej wersji 512 :) http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/R...trona/3418.html a jeszcze jedno :> niewiesz czy na tego msi wejdzie mi ninja mini :D ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 No mam tą płytkę, ale wszystkich chłodzeń nie próbowałem :wink: Mój Karakorum (spore bydlę...) wchodzi w jednej pozycji spokojnie, w drugiej są problemy, trzeba wyginać chłodzenie płyty. Ten Ninja jest dość mały, tak więc powinien spokojnie wejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulvar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ok dzieki wielekie :) chyba sie zdecyduje na ta konfiguracje oparta na tej msi :) tylko zastanawiam sie nad pamieciami czy jednak nie zainwestowac w cos takiego http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/Cors...23,cpsrc,ceneo/ chyba ze nie opłaca sie w inwestycej w 1066 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie opłaca się. Zresztą Corsair w tej chwili dołuje pod względem jakościowym... Bierz G.Skille, mają 800MHz, za to CL4, czyli mniejsze opóźnienia (wydajnościowo równe mniej więcej 1000MHz CL5). Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulvar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 a i [gluteus maximus] z tego co widze to ten 4870 wymaga min 500 watowego zasilacza :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Tymi 500W się nie przejmuj, piszą zawsze na wyrost. Przy Q6600 i HD4870 twój zasilacz wystarczy, choć może się pocić, będzie też głośno trochę... Najwyżej wymienisz ten zasilacz za miesiąc lub dwa, tyle spokojnie da radę - nie spali się w tym czasie na pewno. Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulvar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ok to mnie troche uspokoiles :) a co do głośnej pracy kompa jestem do tego przyzwyczajony:) czyli moge go krecic do ok 3.0 -3.2 i wsadzic tam 4870 i nie powinno byc bum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Jak zdobędziesz fundusze, to dokup w niedalekiej przyszłości Be Quiet! Straight Power E6-450 lub 500W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...