wiader Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Jaki monitor 22" do 1000zl? Duzo gram w gry (Team Fortress 2, Left 4 Dead), ogladam seriale, czasem jakis film. Obecnie mam LG L1960TR, a mysle nad Samsungiem T220HD, gdyz baaardzo podoba mi sie tuner w monitorze. Milo by bylo, gdybyscie dorzucali linki do sklepow, w ktorych dane monitory maja taka cene. ;-) Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienol Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Jak chcesz koniecznie tuner w monitorze to bierz, ale najlepszym monitorem 22" do tej kwoty bylby LG L227WTP-PF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 nie wiem czy najlepszym ale na pewno bardzo dobrym, L227WT to najlepiej swiecąca TN jaką miałęm okazję zobaczyć. Zwroc uwage, ze niektore LCD z tunerem mają problemy z inputlagiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Za ~1250zl masz Dell 2209WA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 A Gateway? Też kawał dobrego monitora http://proline.pl/sklep.php?prodid=GATEWAY+2200+HDMI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 A Gateway? Też kawał dobrego monitora http://proline.pl/sklep.php?prodid=GATEWAY+2200+HDMI ;)Porównywanie byle TN-ki jakich pełno na rynku do IPS jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Porównywanie byle TN-ki jakich pełno na rynku do IPS jest delikatnie mówiąc nie na miejscu.tylko ze nikt niczego nie porównywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 tylko ze nikt niczego nie porównywał.Jeśli w tym przedziale cenowym po modelu na IPS podaje się coś na TN to jest to poniekąd porównanie. To coś w stylu : chcę kupić samochód: xxx pisze: - masz w tym przedziale cenowym Opla Astrę yyy pisze: - Fiat 126p też kawał dobrego samochodu x-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Jeśli w tym przedziale cenowym po modelu na IPS podaje się coś na TN to jest to poniekąd porównanie. To coś w stylu : chcę kupić samochód: xxx pisze: - masz w tym przedziale cenowym Opla Astrę yyy pisze: - Fiat 126p też kawał dobrego samochodu x-P Heh jak ja napisalem w tym temacie o wyzszosci Opla Astry to jeden z uczestnikow dyskusji zjechal mnie okrutnie piszac ze wiekszosc ludzi nie widzi roznicy miedzy Oplem a Maluchem wiec po co przeplacac.... :lol: Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Porównywanie byle TN-ki jakich pełno na rynku do IPS jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. a kto Ci powiedział ze ten Gateway 22 LCD 2200 HDMI jest na IPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a kto Ci powiedział ze ten Gateway 22 LCD 2200 HDMI jest na IPS Czytaj uwaznie, kolega porownal Dell 2209WA (IPS) do tego Gatewaya (TN). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemekc1 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 A jeżeli brać pod uwagę HP w2228h i LG L227WTP-PF to który byście polecali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Heh jak ja napisalem w tym temacie o wyzszosci Opla Astry to jeden z uczestnikow dyskusji zjechal mnie okrutnie piszac ze wiekszosc ludzi nie widzi roznicy miedzy Oplem a Maluchem wiec po co przeplacac.... :lol: post z dzisiaj, użytkownika ilear http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3260885 "eizo No i chyba jednak nie kupie sobie eizo - powod? BRZYDKI! jakbym to kwadratowe pudlo (sorry ale bez kitu jakie to to jest brzydkie!!!) to bym nie wytrzymal psychicznie chyba icon_wink2.gif Sama matryca ok, choc przy stojacych wokol TNkach LG etc nie byla jakos olsniewajaco lespsza jakosc obrazu. Katy of korst widocznie lepsze od TNek, ale mimo wszystko, jakos obrazu mnie nie powalila ... a to niby Eizo icon_wink2.gif Pewnie jego atuty uwidocznily by sie po dokladniejszych ogledzinach..ale pierwsze wraznie jest po prostu "ok" jesli chodzi o obraz, bo o wygladzie juz wspomnialem - masakra." pominmy kwestie wygladu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) post z dzisiaj, użytkownika ilear http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3260885 "eizo No i chyba jednak nie kupie sobie eizo - powod? BRZYDKI! jakbym to kwadratowe pudlo (sorry ale bez kitu jakie to to jest brzydkie!!!) to bym nie wytrzymal psychicznie chyba icon_wink2.gif Sama matryca ok, choc przy stojacych wokol TNkach LG etc nie byla jakos olsniewajaco lespsza jakosc obrazu. Katy of korst widocznie lepsze od TNek, ale mimo wszystko, jakos obrazu mnie nie powalila ... a to niby Eizo icon_wink2.gif Pewnie jego atuty uwidocznily by sie po dokladniejszych ogledzinach..ale pierwsze wraznie jest po prostu "ok" jesli chodzi o obraz, bo o wygladzie juz wspomnialem - masakra." pominmy kwestie wygladu Pewnie gdyby obok był EIZO za 15 tys. PLN to napisałby to samo (choć nie zdziwiłbym się gdyby napisał że taki EIZO CG221W wyświetla gorzej niż jakiś syf TN). Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 No mi się akurat "kwadratura i prostota" Eizo podoba jak w żadnym innym modelu. Nie lubię tych wszystkich wypolerowanych, świecących, pozaokrąglanych, pokrzywionych ramek które teraz są nagminnie ładowane do wszystkiego co ma być monitorem lub tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 No mi się akurat "kwadratura i prostota" Eizo podoba jak w żadnym innym modelu. Nie lubię tych wszystkich wypolerowanych, świecących, pozaokrąglanych, pokrzywionych ramek które teraz są nagminnie ładowane do wszystkiego co ma być monitorem lub tv. przeciez nie chodzi o wygląd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 przeciez nie chodzi o wygląd... No jak nie chodzi jak chodzi: "eizo No i chyba jednak nie kupie sobie eizo - powod? BRZYDKI!" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 No jak nie chodzi jak chodzi: "eizo No i chyba jednak nie kupie sobie eizo - powod? BRZYDKI!" widziales po co zaytowalem ten tekst? Nawet specjalnie zrobilemm dopisek - pominmy kwestie wyglądu nie zauwazyles frgmentu o tym ze autor nie zauwazyl roznicy w jakosci obrazu a tu na forum ktos mi wmawial ze kazdemu potrzebny jest SIPS albo PVA, ze TN to syf ktory do niczego sie nie nadaje albo ze kazdy koniecznie musi doplacac do PVA SIPS bo inaczej nie da sie pracowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 widziales po co zaytowalem ten tekst? Nawet specjalnie zrobilemm dopisek - pominmy kwestie wyglądu nie zauwazyles frgmentu o tym ze autor nie zauwazyl roznicy w jakosci obrazu a tu na forum ktos mi wmawial ze kazdemu potrzebny jest SIPS albo PVA, ze TN to syf ktory do niczego sie nie nadaje albo ze kazdy koniecznie musi doplacac do PVA SIPS bo inaczej nie da sie pracowac... A, to z tym wyglądem to mi chodziło, że autor tamtego tekstu ( a nie Ty ) nie wziąłby eizo raczej ze względu na brzydki design. A co do jakości, to niestety TN jest dla ludzi o bardzo niskich wymaganiach. Jeśli do nich należysz, ok, masz problem z głowy i możesz kupić 24" i więcej w granicach tysiaka i nie musisz się męczyć. Dla mnie i dla wielu TN jest nie do zaakceptowania. No wybaczcie, ale jak mi góra ekranu daje inny kolor od dołu no to ja dziękuję. :lol: BTW. Szybkie porównywanie monitorów na wystawach w hali czy nawet nie dużym salonie to można sobie wsadzić w..... między książki. :wink: Daje to mniej więcej tyle, co stanie obok super sportowej maszyny. Nie ma się pojęcia jak to jedzie, jak działa itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 A co do jakości, to niestety TN jest dla ludzi o bardzo niskich wymaganiach. Jeśli do nich należysz, ok, masz problem z głowy i możesz kupić 24" i więcej w granicach tysiaka i nie musisz się męczyć. Dla mnie i dla wielu TN jest nie do zaakceptowania.Coś za coś ,TN są bardzo tanie,natomiast monitory na lepszych matrycach niestety są 2 a czasami 3 razy droższe.,wiec nie dziwie się ze ludzie nawet ci "świadomi" wybierają TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) kazdy koniecznie musi doplacac do PVA SIPS bo inaczej nie da sie pracowac... Bo taka jest prawda - jak chcesz pracować z grafiką i robić to dobrze (mieć szansę zobaczenia w znacznej części to nad czym pracujesz) to musisz kupić matrycę o przyzwoitych parametrach (xVA/IPS) Coś za coś ,TN są bardzo tanie,natomiast monitory na lepszych matrycach niestety są 2 a czasami 3 razy droższe.,wiec nie dziwie się ze ludzie nawet ci "świadomi" wybierają TNOczywiście - na tym polega świat ... nie każdy jeździ Fiatem Panda / Oplem Insignią / VW Phaeton / Porsche Carrera GT ... z różnych powodów (nie tylko finansowych czy z braku wiedzy). Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Bo taka jest prawda - jak chcesz pracować z grafiką i robić to dobrze (mieć szansę zobaczenia w znacznej części to nad czym pracujesz) to musisz kupić matrycę o przyzwoitych parametrach (xVA/IPS) dla mnie i 90% uzytkowników ktorym probujecie wmowic ze TN nie nadaje sie do niczego PRACOWAĆ to znaczy pracowac z Office, z przeglądarką i szeregiem programów biurowych domowych, ogladanie filmów i oczywiście GRY (wymagajace szybkich matryc i małego IL). Dodatkowo raz na tydzien zajmuje sie obróbka grafiki - zdjec z imienin u cioci. Dopłata 300 czy 1000zł jest dla mnie niezbędna? Nie sądzę dlatego nie pojmuję tego wieczne ataku na TN, pisania że to syf itp. Czy ktoś tu proponował TN do pracy z grafiką? Takich osób jest może 10% i wiadome że nie szukają 24" za 1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Poza "pracą z grafiką" jest jeszcze kwestia wymagań odnośnie jakości ... jednemu nie przeszkadzają zniekształcenia barw wprowadzane przez TN (lub przeszkadza to w mniejszym stopniu) a innemu przeszkadza to bardziej (np. podczas oglądania stron www, zdjęć, filmów). ps. w kwestii input LAG Dell 2209WA na H-IPS z wynikiem 9 ms wypada bardzo dobrze a Samsung T220 MD na TN z wynikiem 40 ms wypada tragicznie (biorąc pod uwagę dodatkowo fakt że ma 6 bit matrycę itd. a DELL ma pełny 8 bit. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...