error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam mam kompa tylko troche stary i wydaje mi sie ze to zlom i chcialbym go podkrecic lecz nie wiem jak (aha jak zly dzial to przeniescie) A wiec tak nie wiem jak sprawdzic procesor bo chcialbym wymienic na lepsy bo mam AMD Althon XP a chcialbym na cos mocniejszego tylko nie wie jak pozniej to zamontowac bo jak kupie z innymi wejsciami czy cos to byla by lipa ma jakis Socket A (462) jaki byscie procek doradzili?? Teraz ram to wiem mam DDR ale tylko 256mb chcialbym 1 lub 2GB ktore polecacie ?? Teraz chyba najwazniejsze karta graficzna mam GeForce 2 :oops: 64mb kupil bym cos zeby gry dzialaly plynnie.Aha a co do wmiany czy gdybym chcial to wszystko wymienic to czy musial bym kupowac plyte glowna i jak cos zle napisalem to powiedzcie bo ja sie nie znam na taym a chcialbym miec cos lepszego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie masz co tutaj zmieniać. Płytę, ram, zasilacz, procesor i kartę musisz kupić żeby to jakoś chodziło. Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) co nic nie da sie zrobic czy jak ?? nie no chcialbymz eby troche lepij chdozil nie chce wiele tylko tak szybsze chodzenie bylo by dobre :D @edit a podal bys konkretne linki do plyty,karty,zasilacza,procka i ramu ale zeby dobre byly pod mojego kompa ja sprawdzic nie potrafie jco ja tam mam. Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) drr są drogie. Dobry proc nie wejdzie na tą płytę. Zasilacz masz pewnie z mocną linią 5V. Ile masz kasy na modernizacje? Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) a gdybym chcial kupic procek z plyta to jaka ?? @edit a o kase sie nie martwie bo akurat mam troszke nazbierane :D Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ale wtedy masz za słaby zasilacz i ramy nie pasują. Ile kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) mam kolo 980 zl.A jakbys mogl to podal bys mi linki np do plyty potem procesor pod ta plyte i ram zeby bylo tez pod to i karta no i zasilacz ja sie nie znam i wiesz nie chce kupowac w ciemno tak jak moj kumpel kupil DDR3 a mial DDR2 :/ A co do kasy to bedzie wiecej tylko chcialbym zebys podal jakies konkretne linki do plyty a pod nia procek itd Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Karta Reszta w ESC: Procesor : AMD Athlon X2 7750+ Black Edition Płyta Główna : ASRock A780GXH RAM : GoodRam 2GB 800MHZ Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0 Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Kumpel genialny xD Pozdrow go :D Czyli masz okolo 1k a to juz sporo. Chcialbys kupic calosc za to czy np. kupic lepszy zestaw a grafike dokupic pozniej ? ^^ To bylo by fajne wyjscie, zwazywszy na to ze dzisiejsze integry i tak by ci wystarczyly widzac co masz dzis ;] Co do twojego kompa to nie ma naprawde co zmieniac juz. DDR sa drogie jak kolega pisal, czesci trzeba by szukac na allegro uzywek, duzo roboty wzrost wydajnosci maly no i wydawanie kasy na stare technologie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) a gdy to wsyzstko juz kupie to czy bede musial miec jakas specjalna obudowe ?? bo mam taka srednia z wygladu a nawet tania ta plyta tylko na allegro 1 jest a inne popatrze jeszcze aha i czy trudny montaz dam rade sam czy trzba bedzie fachowca ?? @edit co do pana wyzej to prawda ale andrew777 podal mi konkretne nazy i chyba bedzie dobrze Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Jak troche poczytasz to dasz rade na luzie, ale mozesz wezwac z tym ze nie fachowca ktory ma wiadomosci z lat 90 tylko jakiegos sprytnego kolege ktory ci to zrobi za free czy dyszke. Zwazywszy na to ze nie jestes zbyt zaawansowany :D i nie interesujesz sie tym to ja naprawde radzilbym wziąć cos lepszego na razie (710 x3) i przez troche dluzszy czas niz przy 7750 nie martwic sie upgradem, chociaz andrew dal taki zestaw ze to byloby banalne, no chyba ze kupilbys cos w stylu jak twoj kumpel ;] Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Obudowa może być zwykła ATX. Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ja nie wiem jaka mam obudowe taka szara to co sie odkreca metalowe dwie diody zilona i czerwona i tyle a w tym co podales co kupic to jaka karte graficzna pod ten zestaw ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Jak Prolog wyżej napisał możesz kupic x3 710, a kartę kupić później. Jeżeli na razie nie będziesz grał w nowe gry to integra ci wystarczy. Później jak będziesz miał trochę kasy możesz dokupić kartę. Obudowa będzie pasować, a do karty podałem link wcześniej. Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Nom ale chcialbym pograc w gierki :D ale nie takie typu GTA 4 bo na taki sprzecik to chyba bym musoa wydac geube tysiace :D tylko tak zeby na full San Andreas i inne gry takie z tych nowszych :D to jaka by kupic a co do zestawu to dobry i tani :D aha Prolog ja nie popelniam takich bledow jak moj kumpel :D i co do ortografi to sorki nie dziala mi pare przyciskow w tym alt ctrl i czasami nie dziala enter :D ale jutro wybieram sie do sklepu po klawiature :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 W takim razie kup zestaw podany w 8 poście. Gry będą chodzić. Nawet GTA 4 jakoś powinno iść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ale to ja ten blad odwalilem :D Jak zwykle.. z tym ze ja rl jestem dysklektykiem. W GTA 4 zagrasz, nie dygaj ;] oczywiscie nie na full xD No to jak chcesz, moze kupisz pierwszy zestaw andrew lub kupic ten zestaw ze zmiana proca na x3 710 (ten ma 3 rdzenie, a tamten 2, uprzedzajac ten jest lepszy ) ale bez karty, a za jakies np. 3 miechy kupic dobra karte za dobra cene, oczywiscie teraz juz mozna to zrobic, ale ati wypusci nowa karte i moze spadna ceny innych itp :D w kazdym razie drozej byc nie powinno, a wydajniej bedzie, bo jak juz jestesmy przy tym gta 4 to to jest gra jak i kilka innych ktora korzysta z wiecej niz 2 rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) A gdy wszytsko kupie to trudny bedzie montaz ?? odlaczanie czy cos przykrecanie jak to wyglada trudne ?? nie chcialbym czegos zepsuc :D @edit co do wyzej wymienionej wypowiedzi to czy gdy kupie ten procek zco ty podales to czy bede musial kupowac nowa plyte glowna czy to co podal andrew?? Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Nic trudnego. Poczytaj trochę i na youtube chyba masz nawet filmiki jak złożyć kompa. Prolog proponuje dobre rozwiazanie pod warunkiem, że za jakis czas kupisz kartę. GTA SA pójdzie na tej integrze. Łatwo tą kartę się kreci. 1 opcje w biosie przestawiasz i masz kilka fps więcej w grach. Te procki podejdą pod tą płytę. Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 czyli ekstra zestawik. jak wymienie wszystko to jak komp sie bedzie wlaczal bedzie in ne tlo ?? sorki ze sie glupio pytam ale juz sie doczekac nie moge i cyba to jutro pozamawiam juz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Jakie tlo ? xD Kolega ma informatyke w ogole ? ;P Pamietaj ze musisz zadbac o system operacyjny, moze masz juz win jakiegos, nie wiem, ale pamietaj ze bez os nic nie zdzialasz ;] Jezeli o to tlo chodzi to zalezy jaki system bedziesz mial wlasnie, zreszta co za roznica jak to jest przez kilkadziesiat sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) no wiem ale tak tylko pytam ale teraz mam link do montazu kompa : http://www.youtube.com/watch?v=3_xQDrDg4IE...feature=related a czesc druga jest obok i to tak wyglada ?? jesli tak to bulka z maslem :D aha i w 6 minucie jest jakis zestaw chlodzacy to jest zasilacz ?? bo nie wiem :oops: Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 To jest chłodzenie na procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
error Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 no juz wiem ogladnolem caly i mysle ze dam rade :D latwo sie podpina te ramy i karte wstarczy tylko w wejsca na zatrzaski :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Tylko nic na siłę nie wkładaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 To chyba nie jest najlepszy pomysł żebyś brał sie za montaż nowego kompa. Widać że posiadasz zerową wiedze w tym zakresie. Dla bezpieczeństwa na twoim miejscu poprosiłbym kogoś kto sie na tym zna. Mógłbyś przyjrzeć sie jak to sie robi i przy okazji czegoś nauczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Czytając to walnąłem rybkę, że ktoś próbuje namówić kolesia żeby sam składał. Bez jaj . Kup wszystkie części w jednym sklepie i niech ci złożą, przynajmniej komp będzie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Czytając to walnąłem rybkę, że ktoś próbuje namówić kolesia żeby sam składał. Bez jaj . Kup wszystkie części w jednym sklepie i niech ci złożą, przynajmniej komp będzie działał. Dokładnie, chłopak ma wiedzę dość mizerną. Niech zamawia w ESC, tam mu złożą, a kartę najwyżej sam da radę włożyć, to aż tak trudne nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Szkoda tylko, że nikt nie napisał do końca co się robi po wymianie całej platformy.... error - musisz wiedzieć, że system, który masz teraz zainstalowany nie poleci na nowym komputerze, a nawet jeśli poleci to bedzie chodził 10x gorzej niż teraz. Konieczna będzie reinstalacja, czyli tak zwany format, w skrócie: formatujesz dysk, instalujesz windows od nowa, potem wszystkie sterowniki i będzie chodził jak ta lala. Jak to zrobić? 1. www.google.pl 2. wpisujesz: instalacja xp (jeśli masz windows xp) 3. podejrzewam, że już na 1 stronie będzie dokładna instrukcja, 4. postępujesz według wskazówek 5. i to by było na tyle ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Chyba mu nie złożą w ESC, bo zamawia tylko kilka części, a nie cały komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...