Skocz do zawartości
suhmih

Jaka Plyta Pod C2d ,4870

Rekomendowane odpowiedzi

witam wlasnie padla mi plytka dfi p35-t2rs bede musial kupic nowa w cenie do 450zl ,moj sprzet to:

c2d e6750

hd4870

2x1gb baistix

2xsata hdd

z tego co patrze to ciekawe sa gigabyte na p35 ktore tanio mozna wyrwac tak samo asusy p5k, czy lepiej kupic cos z p45/43?

nie chce sli/cf

zintegrowana grafika mile widziana ale niekoniecznie

w przyszlosci upgrade na quada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu kupowałbym Abita AB9 na P965:

http://allegro.pl/item607357352_abit_ab9_q...333mhz_x_f.html

P965 to praktycznie to samo co P35. Faz 4, cyfrowe zasilanie.

Ewentualnie:

http://www.agito.pl/plyty-glowne/msi-p45-n....79.333655.html

Ale ostrzegam - pamięci kręcą się gorzej o jakieś 50MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem dodac ze mam NINJE na procku ktora jest dosyc spora, wejdzie ona bez problemu na te plyty? i te 4 fazy starcza pod quada czy juz nie zabardzo

ta ostatnia plytka pod amd jest pomylka:P

Edytowane przez pier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem dodac ze mam NINJE na procku ktora jest dosyc spora, wejdzie ona bez problemu na te plyty? i te 4 fazy starcza pod quada czy juz nie zabardzo

Na płyty, które podałem, wchodzi.

Abit ma 4 fazy, ale cyfrowe, w dodatku chłodzone, więc do Quada starczy spokojnie.

Mój Q9400 nie męczy zbytnio mojego Neo2 z 5 fazami.

Jeszcze jedno - jak można wywnioskować po mojej sygnaturze, P45 Neo2 ma profile w biosie. Przydatna rzecz ;-) .

A ja wnioskuję, że nie kręciłeś swojego E6750... Niedobrze, ogranicza tego Radka. Jakieś 3.2GHz by się przydało... A pewnie poszedł by wyżej, rewizja G0 ładnie się kręci.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek krecony na 3,76ghz ,pamieci szly na 1130 5-5-5-15 ,radek cienko kolo 800 moze 820 nie sprawdzalem na maxa jeszcze

i tak btw mieszkam w uk i beda mi wymieniac w tym sklepie

http://www.eclipsecomputers.com/subcategor...0775&cat=26

plyta ma kosztowac max 90funa

przyznam ze osobiscie najbardziej podoba mi sie asus p5q ale drogawy troszke

Edytowane przez pier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek krecony na 3,76ghz ,pamieci szly na 1130 5-5-5-15 ,radek cienko kolo 800 moze 820 nie sprawdzalem na maxa jeszcze

i tak btw mieszkam w uk i beda mi wymieniac w tym sklepie

http://www.eclipsecomputers.com/subcategor...0775&cat=26

plyta ma kosztowac max 90funa

przyznam ze osobiscie najbardziej podoba mi sie asus p5q ale drogawy troszke

Bardzo ładne OC, gratuluję :wink: .

Słaby asortyment ma ten sklep, nic ciekawego nie mają za mniej niż 90 funtów... P5Q bym nie brał, bo ma super wyglądające, ale słabe chłodzenie.

P5Q PRO albo inny sklep. No chyba, że to w ramach gwarancji... Jednak poniżej tej płyty bym nie schodził.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki:)

na wymiane plyty mam czas ale chce zasiegnac rady specow, sam tez patrze po tematach ,o asusie wspomnialem bo jest go pelno w liscie plyt polecanych pod c2d na tym forum nie pamietam przez kogo napisany (miquel07 ?)

do dfi jestem zrazony ,nie kupie wiecej dfi a napewno przez dlugi czas, t2rs denerwowala mnie od samego poczatku, bardzo wrazliwa ,wymaga dopieszczenia a potem ma rozne kaprysy jak baba jakas ;)

plyta abit ab9 spoko ale nigdzie jej nie widze ,predzej ta msi neo fr na p43, biostar tez ciekawa ale firma mi sie kojarzy z tandeta nie wiem czemu? a plyty gigabyte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi