Musik Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam posiadam płytę GA-M57SLI-S4 z procesorem 3800 x2, chcialem zrobić upgrade na procek AMD Phenom II X3 720 Black Edition. Teraz pytanie czy ten procek będzie działać na tej płycie czy czeka mnie zmiana? Dzięki z góry za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirdagor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam posiadam płytę GA-M57SLI-S4 z procesorem 3800 x2, chcialem zrobić upgrade na procek AMD Phenom II X3 720 Black Edition. Teraz pytanie czy ten procek będzie działać na tej płycie czy czeka mnie zmiana? Dzięki z góry za pomoc Według tej strony ostatni bios FHE wspiera Phenoma II X3 720 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Jak widać na stronie, rev. 2.0 wspiera, ale pozostałe nie... Nawet jeśli obsługuje, radziłbym zmienić płytę. Procesor będzie na niej pracował z HT 1.0, co mocno ograniczy jego wydajność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musik Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Dzieki, wlasnie tak myslem, temat mozna zamknac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Nawet jeśli obsługuje, radziłbym zmienić płytę. Procesor będzie na niej pracował z HT 1.0, co mocno ograniczy jego wydajność...Nie ograniczy praktycznie w ogóle. Może w jakichś syntetykach będą różnice na poziomie poniżej 1%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie ograniczy praktycznie w ogóle. Może w jakichś syntetykach będą różnice na poziomie poniżej 1%.Mój błąd. Nie wiem czemu, ale pomyliłem NB z HT. Cóż, tak to jest, jak się siedzi prawie 2 lata na Intelu, wiedza wycieka... A temat do zamknięcia. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...