andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Podkręcenie takiego x3 na 3GHz to zmiana kilku opcji w biosie. Nie warto nie kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zastanowię się nad tym. Bo szczerze mówiąc przemyślałem całą sprawę. Stwierdziłem że taki trzyrdzeiowy procesor i karta typu Radeon HD4850 DDR5 byłaby mi potrzebny gdybym grał w gry typu Crisis lub posługiwał się jakimiś super programami. A właściwie ja gram głównie w Simy a specjalistycznych programów też nie używam (czy możecie podać przykład programów, które np. wykorzystują 3 rdzenie?). Dlatego stwierdziłem że wystarczy mi ten AMD 550 BE + Sapphire Radeon HD4770. Nie wiem co wy na ten temat sądzicie? EDITH: Co do wypowiedzi o Sims 3 patrząc na testy to zależy praktycznie od szybkości procesora a nie od ilości rdzeni. Bo np;. Phenom x4 9950 BE jest gorszy od dwurdzeniowego C2D E6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Phenom I jest słaby. HD4770 nigdzie nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Mają być w I połowie czerwca. Pomyślę jeszcze bo albo zdecyduje się na 710 lub na tego 550. EDITH: Co do zestawu to myślę, że złotym środkiem będzie ten zestaw, na który chyba się zdecyduje: AMD Phenom II X2 550 AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ GoodRam 4GB (2x2GB) 800MHz CL5 Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell 512MB DDR5 / Sapphire Radeon HD4770 Pioneer DVR-216D SATA Cooler Master Elite 330 Pentagram 450W Silent Force Value Jeżeli się coś zmieni to napiszę jeszcze do was. A na razie proszę o recenzje tego zestawu. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez szynszylam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Weź inny zasilacz (Corsair CX400W). Ten Pentagram jest głośny. Wziałbym do tego inny RAM (OCZ Special Ops 2x2GB 800MHZ o 1zł tańszy). Edytowane 3 Czerwca 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Corsair 400W jak chcesz tego x2 to go przynajmniej porządnie podkręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) I tak bez podkręcania jest wydajniejszy według testów, ale jeżeli zajdzie potrzeba to napiszę do Was. A ty ten zasilacz nie jest za słaby? Edytowane 3 Czerwca 2009 przez szynszylam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 A ty ten zasilacz nie jest za słaby?Nie jest za słaby. Tu nie chodzi o ilość watów w nazwie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zasilacz sobie poradzi. Jak będziesz kręcił to napisz do mnie na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dzięki wam bardzo za wszystkie rady. Okazało się że ktoś dołoży mi trochę kasy dzięki czemu mogę wziąć taki zestaw: AMD Phenom II X3 720 AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ GoodRam 4GB (2x2GB) 800MHz CL5 Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell 512MB DDR5 / Sapphire Radeon HD4770 Pioneer DVR-216D SATA (ivory) Cooler Master Elite 330 Corsair CX400W Jeśli możecie to powiedźcie coś na temat tego zestawu i od razu mówię że ten procek wziąłem dlatego że nie będę robić OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Kup hd4850 ddr5 palita. 720 jest zbyt drogi w porównaniu do 710, a wydajność jest tylko troszkę większa. Dlaczego bez OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 A czemu nie Gainwarda? Przecież to to samo. Aha i jeszcze coś czy możecie mi zaproponować inny DVD. Bo tego Pioneer'a już nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Palit ma lepsze chłodzenie. SH-223 Dlaczego bez oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Chyba mają te same chłodzenie, ale już nieważne, bo tych kart już chyba nie ma. Szczególnie gdy ja będę zamawiać w przyszłym tygodniu w piątek. Czy możecie doradzić inną kartę graficzną do 530 zł? Może ten Gainward HD4850 DDR3 GS? Albo czekać na HD4770? A może Sapphire Radeon HD4850 1 GB? Edytowane 5 Czerwca 2009 przez szynszylam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Chyba mają te same chłodzenie, ale już nieważne, bo tych kart już chyba nie ma. Szczególnie gdy ja będę zamawiać w przyszłym tygodniu w piątek. Czy możecie doradzić inną kartę graficzną do 530 zł? Może ten Gainward HD4850 DDR3 GS? Albo czekać na HD4770? A może Sapphire Radeon HD4850 1 GB? uuu skąd masz takie informacje ? Kartę graficzną można zamówić zawsze na allegro (tylko, że dochodzą jeszcze koszta przesyłki). Montaż karty jest banalnie prosty. Też zamierzam w najbliższym czasie nabyć podobny zestaw do twojego. Ja się zastanawiam czy lepiej kupić za 480zł x3 710 z ESC czy może zainwestować w x3 710@x4 3,4gHz - selekt z bachkomp (599zl). Jeżeli bym kupował z bachkompa, musiałbym także zainwestować w jakąś pastę termo przewodzącą , tak? Doradźcie coś;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie kupuj tego selekta, bo ostatnio były problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Jakiego typu problemy? Lepiej ryzykować kupując nie selekta np z esc? Jeżeli tak to ma ktoś doświadczenie z tym sklepem, czy dobrze składają PC ? Czy z porządną pastą, czy solidnie? jeszcze mam pytanie : Jeżeli nie selekt za 599zl z bachkomp to za te pieniądze w sklepie esc są jeszcze następujące procki : (590zl)AMD Phenom X4 9850 Quad-Core Black Edit /2.5GHz, 2MB, 125W, BOX, AM2+/ [HD985ZXAGHBOX] (480zl)AMD Phenom X4 9650 Quad-Core /2.3GHz, 2MB, 95W, BOX, AM2+/ [HD9650WCGHBOX] co o nich można powiedzieć? Pytam się gdyż boje się, że z moim szczęściem trafie na x3 710 który ani się nie odblokuję, ani nie podkręci;p a z tego co widzę to różnica między x3 710 a x3 710@x4 3,4 jest ogromna.. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Milkman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) komp miał problemy z włączeniem się na x3@x4. ^ Żaden z tych innych kup sobie zwykłego x3 710, chyba każda sztuka zrobi 3.5GHz. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Mam te informacje stąd, że już w kilku największych sklepach internetowych nie ma. Ale jeśli będzie to zamówię, lecz chce mieć jakąś alternatywę i zastanawiam się pomiędzy Sapphire Radeon HD4850 1GB a Sapphire Radeon HD4850 VAPOR-X 512MB DDR3 (tylko nie za bardzo wiem czym się różnią? Która będzie wydajniejsza?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) W ESC jeszcze są. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 A co myślicie o Sapphire Radeon HD4850 Vapor-x 512MB DDR? Jest cicha, niskie temperatury, świetna jakoś wykonania, dobra firma a dodając że Sims 3 płynnie chodzi na karcie GeForce 9600M GT to może być dla mnie dobry wybór. Wiem że może myślę stereotypami ale nie mam zaufania do Palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jak będzie problem z karta to gwarancje masz. Tylko te inne karty to ddr3, a ten Palit prawie hd4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Wiem, ale niestety w Palicie usterki zdarzają się zbyt często. A chodzi mi o jakość wykonania itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Bez przesady. Każdemu się to zdarza. Kup palita i nie kombinuj, bo lepszej opcji nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Wiem, ale jednak zdecyduje się na Sapphire. Zależy mi bardziej na jakości wykonania, bo jak mówiłem Sims 3 będzie i tak chodzić na maks detalach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 W takim razie kup hd4830 na allegro za ~330zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Aż takiej słabej karty to nie chcę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ty wiesz co piszesz? Jest trochę słabsza od hd4850, po oc jej dorównuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 A mam jeszcze jedno pytanie, którą wersję Visty wziąć 64 bit czy 32 bit? Bo słyszałem że niektóre aplikacje mogą źle działać na 64 bitowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jeżeli chcesz kupić Viste to zrezygnuj z tego pomysłu i ściągnij Windows 7 RC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...