Gi3r3k Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) Jeśli chodzi o różnicę między GTA:SA a GTA IV, to Prolog to dobrze wyjaśnił. Co do ilości klatek - granicą pełnej płynności w GTA IV jest 35kl/s. Jak spada poniżej, gra zaczyna haczyć, tak jak w innych grach poniżej 25kl/s. Poniżej 35kl/s spada zazwyczaj, jak się jedzie samochodem w nocy/deszczu. Oczywiście nie wkurza to tak strasznie (no chyba, że spada poniżej 30kl/s), tylko irytuje. W trakcie misji pieszych, jakichś rozrób czy strzelania jest płynnie. Ekhm... To już chyba zahacza o OT... Jakby co, pisz na PW. Edytowane 18 Maja 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endurance Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) Kolejne pytanie. Jeśli wkrótce (tj. powiedzmy pół roku) będę chciał wymienić kartę graficzną na lepszą, a będę miał plomby gwarancyjne od ESC, to co wtedy muszę zrobić? Czy pozostaje mi tylko odesłać do nich komputer (u nich raczej będę kupował sprzęt), czy już przy podkręcaniu tracę gwarancję? (I wtedy samemu będę mógł zamontować nową kartę?) Edytowane 18 Maja 2009 przez Endurance Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Cytuję z tej strony : Zestawy komputerowe w chwili wydania do klienta opatrzone są „plombą” informacyjną, świadczącą o użyciu do ich montażu komponentów wyszczególnionych w specyfikacji oraz o poprawnym przejściu testów przedsprzedażnych. Zerwanie plomby informacyjnej nie ma wpływu na realizację gwarancji co umożliwia samodzielną modernizację zakupionego sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ja na IV sie zawiodlem troche i sporo czasu przy niej nie spedzielem, wiec nie mam pojecia jakies sa patche, poprawki etc Co do 3k to nie mozna miec takich wymagan, skladajac zestaw za 10k tez nikt nie powie ze gra ktora wyjdzie za 4 miesiace pojdzie ci na full, karty rozwijaja sie bardzo szybko... Gry rowniez. Co to za porownanie 4850 do 285 ? xD Ja sie juz gubie, albo mnie wzrok myli ;P 4870 do 260, 4850 ddr5 to 4870 z mniejszym taktowaniem troche, ale 285 nic do tego nie ma ;] Poogladaj te testy jeszcze raz, bo nie zdziwilbym sie gdybys nie patrzyl na to na co trzeba ;P joke Jezeli chcesz to mozesz dolozyc, nikt nie powie ze 260 216sp to zła karta, moze co najwyzej dzis troche mniej oplacalna, ale z drugiej strony jezeli ktos ma tyle kasy to ma jej nie wydac bo troche mniej wydajna ale tansza jest karta x ? x>y>z, z tym ze x i z maja dobry stosunek cena/wydajnosc, ale ja mam kase akurat na y, wiec biore y. Twoja deyzja, widze ze zdolalbys znalezc te pieniadze, co innego gddybys musial na czyms oszczedzic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endurance Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ja na IV sie zawiodlem troche i sporo czasu przy niej nie spedzielem, wiec nie mam pojecia jakies sa patche, poprawki etc Co do 3k to nie mozna miec takich wymagan, skladajac zestaw za 10k tez nikt nie powie ze gra ktora wyjdzie za 4 miesiace pojdzie ci na full, karty rozwijaja sie bardzo szybko... Gry rowniez. Co to za porownanie 4850 do 285 ? xD Ja sie juz gubie, albo mnie wzrok myli ;P 4870 do 260, 4850 ddr5 to 4870 z mniejszym taktowaniem troche, ale 285 nic do tego nie ma ;] Poogladaj te testy jeszcze raz, bo nie zdziwilbym sie gdybys nie patrzyl na to na co trzeba ;P joke Jezeli chcesz to mozesz dolozyc, nikt nie powie ze 260 216sp to zła karta, moze co najwyzej dzis troche mniej oplacalna, ale z drugiej strony jezeli ktos ma tyle kasy to ma jej nie wydac bo troche mniej wydajna ale tansza jest karta x ? x>y>z, z tym ze x i z maja dobry stosunek cena/wydajnosc, ale ja mam kase akurat na y, wiec biore y. Twoja deyzja, widze ze zdolalbys znalezc te pieniadze, co innego gddybys musial na czyms oszczedzic ;] Nie nie, po prostu sam wiesz jak to jest. Kupujesz kartę graf., ale patrzysz, że jest lepsza, a kosztuje "tylko" 100zł więcej, później jeszcze lepsza, i jeszcze bardziej.. HD4850 mi wystarczy, na niej chodzą bardzo ładnie gry, wysokie detale, 1440x900, płynność i jest fajnie. Przy zmianie monitora dokupie nową kartę, jak na razie nie planuje. Tak więc HD4850 512 DDR5 na tą chwilę jest zaklepany. Jeśli nic się nie zmieni w przeciągu tam miesiąca czy iluś (zależy kiedy kupie kompa), to co do karty, czy np. procka nie mam wątpliwości. A co do GTA IV to już mi Gi3r3k napisał co i jak w tej grze, jaki jest FPS etc. ;) Najgorsze będzie dla mnie o/c, bo będę podkręcał kompa pierwszy raz, mam nadzieję, że mi w tym pomożecie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzinski Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Tia,skąd ja to znam. Pozwolę sobie zacytować Gi3rka: "Zgłoś się jak będziesz kupował, taki miesiąc to kupa czasu, wiele może się w tym czasie zmienić." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...