Skocz do zawartości
kirieelejson

komp do 5 tys. zlotych

Rekomendowane odpowiedzi

Kalwas tak zle to ja jeszcze chyba nie piszę ;) Wiadomo ze są lepszi ode mnie... :) A co do kineskkopów to te trinitrony nie są jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>ne w kosmos ;) Wyswitlają obraz bardzo dobrej jakości ale chociażby niektóre monitory philipsa tez nie odbiegają tak znacznie a sa niekiedy sporo tańsze :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/gefo.../strona-13.html spoko poprosto miod. na pixelview i sparkle , trudno o lepszy obraz !

dx 9 do czego jesszcze , 3dstudioMAx ? dla tatusia coreczki ?

tatus sadze ze grafikiem nie jest bo w taki wypadku sam by obie skladal kompa.

no nie wiem, napisałem że ma b. dobry obraz bo akurat miałem okazję składać komputer z tą kartą i z monitorem philips `107p40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...no nie wiem, napisałem że ma b. dobry obraz bo akurat miałem okazję składać komputer z tą kartą i z monitorem philips `107p40

bez urazy ale 17" to nie 19" - typowe klony nVidia jeszcze przy 1024x768 85Hz ujda w tloku ale juz 1280x1024 85Hz w wielu przypadkach nie da sie sensownie pracowac (no a typowa rozdzieczoscia przy 19" jest wlasnie ta) - wiem ze to ogolna ocena ale czesto trafna :!:

IMO do 19" moniaka budzetowa grafika nie do grania to Radek 9000 od Szfira (jezeli X-Power nadal pakuje Szafiry to mozna oszczedzic te 20zl)

a co do FX5200 to bedzie dobry jak przestaniemy placic za to ze jest nowosca i bedzie kosztowal w granicach 350zl (gora 380zl) - dla mnie tyle jest warta grafika wolniejsza od Radka 9100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez urazy ale 17" to nie 19" - typowe klony nVidia jeszcze przy 1024x768 85Hz ujda w tloku ale juz 1280x1024 85Hz w wielu przypadkach nie da sie sensownie pracowac (no a typowa rozdzieczoscia przy 19" jest wlasnie ta) - wiem ze to ogolna ocena ale czesto trafna :!:

przeciez philips 107p ma możliwość pracy w 1280x1024x85, i tak tez sprawdzałem, było bardzo dobrze, do tego jeszcze sprawdzałem w 1600x1200x75, i było również dobrze, co prawda przy tej rozdzielczości na monitorze 17" nie można już wydawać jakichś wiarygodnych opinii, ale 1280x1024x85 wydaje mi sie że można

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez philips 107p ma możliwość pracy w 1280x1024x85, i tak tez sprawdzałem, było bardzo dobrze, do tego jeszcze sprawdzałem w 1600x1200x75, i było również dobrze, co prawda przy tej rozdzielczości na  monitorze 17" nie można już wydawać jakichś wiarygodnych opinii, ale 1280x1024x85 wydaje mi sie że można

nie bede sie sprzeczal - ale cenowo jest jak na moj gust niekonkurencyjna kosztuje za duzo o 80zl (jak nie wiecej) w stosunku do tego co oferuje

zreszta skoro komp nie bedzie sluzyl do grania to kupowanie karty z obsluga DX9 jest calkiem bez sensu (placenie za marketingowy belkot i za nowosc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdz na www.monitory.pl czy tam bez "y" i se zobacz. Moim zdaniem z monitorow nadaje sie tylko sony. Kosztuje ok 1300zl ale jaka jakosc. Zaj.....a

LOL a np EIZO, i inne firmy ktore maja kineskopy Trinitron tylko daja wlasna elektronike (czesto lepsza a czasem tansza niz SONY) to juz nie nadaja sie do niczego LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdz na www.monitory.pl czy tam bez "y" i se zobacz. Moim zdaniem z monitorow nadaje sie tylko sony. Kosztuje ok 1300zl ale jaka jakosc. Zaj.....a

zgadza sie z tym że sony robi jedne z lepszych monitorów, ale po co odrazu bluzgać inne, przecież nie każdy ma 1300 czy 1500 na monitor. Poza tym nie każdy ma aż tak duże wymagania co do monitorów, dla zwykłego usera wystarczy np. taki philips 107E, który co prawda wyciąga tylko 1280x1024 ale za to w rozdzielczości 1024x768 jest bardzo, ale to bardzo dobry (mam go w pracy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Chipa nie patrzeć!!! Oni tam wszyscy równo są opłaceni!

oplaceni czy nie ale Szajsung robi niezle moniaki - nad 19" to bym sie zastanowil nad modelem SyncMaster 959 NF :!:
Mi Samsungi nie przypadły do gustu - w porównaniu do mojego Sony mają kiepskie (mało nasycone) i przyszarzałe kolory, a czerń nie jest czarna tylko taka dziwnie szara :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie z tym że sony robi jedne z lepszych monitorów, ale po co odrazu bluzgać inne, przecież nie każdy ma 1300 czy 1500 na monitor. Poza tym nie każdy ma aż tak duże wymagania co do monitorów, dla zwykłego usera wystarczy np. taki philips 107E, który co prawda wyciąga tylko 1280x1024 ale za to w rozdzielczości 1024x768 jest bardzo, ale to bardzo dobry (mam go w pracy)

No tylko wypada dodać że 1280x1024 to i 15" ciągną. Moja na 66hz niestety tylko ale jest (choć nie używam). W 1024x768 - 86 hz, a 800x600 109.

No i oczywiście Eizo nigdy bym na soniaka nie zamienił (o podobnych parametrach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Chipa nie patrzeć!!! Oni tam wszyscy równo są opłaceni!

oplaceni czy nie ale Szajsung robi niezle moniaki - nad 19" to bym sie zastanowil nad modelem SyncMaster 959 NF :!:
Mi Samsungi nie przypadły do gustu - w porównaniu do mojego Sony mają kiepskie (mało nasycone) i przyszarzałe kolory, a czerń nie jest czarna tylko taka dziwnie szara :?
to chyba normalne przy porownywaniu monitorow na kineskopach z maska perforowana (Samsung) i maska szczelinowa (Sony - wlasciwie wszystkie kineskopy -trony poza LG bo tam jakis inny wynalazek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalwas tak zle to ja jeszcze chyba nie piszę ;) Wiadomo ze są lepszi ode mnie... :) A co do kineskkopów to te trinitrony nie są jakieś <font color="#FF0000">[ciach!]</font> w kosmos ;)  Wyswitlają obraz bardzo dobrej jakości ale chociażby niektóre monitory philipsa tez nie odbiegają tak znacznie a sa niekiedy sporo tańsze :?

Tylko że ten Philips po 2-3 latach nie będzie już taki cool a te na trinitronie to i po 5 latach mająobraz idealny. Może sie troche geometria rozjechać ( to sie ustawi) no i troche sie wypali.

Mój Eizo ma około 5-6 lat i obraz ma idealny zarówno ostrość jak i kolor

troche sie geometria rozjechała i jest wyświecony do CS'a trzeba na maxa.

Ale w we wszystkich aplikacjach i reszcie gier jest janość i kontrast na okolo 80%.

Kumpel ma 6 lestniego Sony na Trinitronie i obraz jest też dobry tyle że nie jest taki wyświecony.

A monitorek hmm teraz działam na 1152x864 w 100Hz

Zresztą powiedz jakich monitorów używają graficy. Bo raczej żaden szanujący sie grafik nie kupi takiego Flatrona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...