Kacper1609 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Witam. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będe zamawiał nowy komputer. Z dużą pomocą Andrewa wybrałem coś takiego : Procesor : AMD Phenom II X4 710 3,4GHz - z bachcompu Płyta Główna : ASRock A780GXH RAM : G.Skill 2x2GB 1000MHZ PK Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4770 512MB Zasilacz: Corsair CX400W HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG Napęd : Samsung SH-223Q SATA PENTAGRAM FREEZONE HP-120 AlCu Karakorum Arctic Silver 5 - Pasta termoprzewodząca (3,5g) I teraz potrzebuje waszej pomocy. Karta będzie raczej podkręcana, czy ten zasilacz 400W da rade temu czy brać mocniejszy ? I zastanawiam się nad obudową. Czy brać sagitte lux : http://bachcomp.pl/1369,produkt,SAGITTA-LUX-BK-SV.html czy może np tą : http://www.nokaut.pl/obudowy/obudowa-ibox-lion-604b.html lub doradzcie jaką inną kupić, głównie chodzi mi o taką z wyświetlaczem i może być z oknem ale nie musi jak już to z nie dużym bo tak to kupiłbym tą sagitte tyle że jak dla mnie to te okno troche za duże, a w sklepie gdzie będe brać reszte nie ma sagitty bez okna :sad: Z góry dziękuje za pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Zasilacz sobie poradzi bez problemu. Pisałem Ci nie kupuj śmieci typu ibox, tracer, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) OK zwróciłem tylko na niego uwagę bo miał w ostatnim miesiącu największą popularność czy coś takiego. A polecilibyście innego ? Bo narazie jestem nastawiony na tą sagitte chyba że znajdzie sie cos ciekawszego. I jeszcze jedno pytanie : Będę kupował sapphire radeon hd 4770, ale zastanawiam sie tez nad 4850 ddr5. Mam monitor LG 19cali opłaca się brać te 4850 czy kupić 4770 a przy zmianie monitora ( może w przyszłym roku ) zmienic karte na 4850 ? Edytowane 17 Maja 2009 przez Kacper1609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Obudowę proponuję Antec 300. A teraz wziąłbym HD4770 i wymienił później kartę na coś z kolejnym DX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 I teraz potrzebuje waszej pomocy. Karta będzie raczej podkręcana, czy ten zasilacz 400W da rade temu czy brać mocniejszy ? I zastanawiam się nad obudową. Czy brać sagitte lux : http://bachcomp.pl/1369,produkt,SAGITTA-LUX-BK-SV.html czy może np tą : http://www.nokaut.pl/obudowy/obudowa-ibox-lion-604b.html lub doradzcie jaką inną kupić, głównie chodzi mi o taką z wyświetlaczem i może być z oknem ale nie musi jak już to z nie dużym bo tak to kupiłbym tą sagitte tyle że jak dla mnie to te okno troche za duże, a w sklepie gdzie będe brać reszte nie ma sagitty bez okna :sad: Z góry dziękuje za pomoc !Obudowy Chieftec, Coller Master, Antec... Reszta wg mnie bardzo dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Antec 300 mam i polecam, jest znakomity przewiew :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 O ile dobrze pamiętam to pisał mi, ze antec mu się nie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 O ile dobrze pamiętam to pisał mi, ze antec mu się nie podoba.Cooler Master Centurion 534, srebrna :miodzio: 200zł droższa Chieftec CH05B-B, marzenie 270zł i więcej. Choć i tak najbardziej podoba mi się akurat ten antec 300. Ale to już indywidualna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Dobra to powiedzcie, która lepsza Cooler Master Centurion 534 Tacens Sagitta Lux Obydwie z wyglądu mi się podobają, teraz tylko powiedzcie która lepsza. Sagitta ma okno, ale nie jest to dla mnie żaden priorytet, nie potrzebuje. Sagitta ma też wyświetlacz, powiedzcie mi, lepiej jest mieć ten wyświetlacz czy jest on raczej zbędny ? Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) cm 534 lux Edytowane 19 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Poczytałem o jednej i drugiej,ale zależy mi też na waszej opinii, która ma lepszą wentylację, czy wyświetlacz jest przydatny czy raczej zbędny, którą wy wybralibyście itp itd. Proszę jeszcze oceniać je nie patrząc na ceny bo obydwie mają podobne. Chodzi mi głównie o to która jest wydajniejsza,lepiej sie sprawuje. Im więcej sensownych wypowiedzi tym lepiej :rolleyes: Za wszystkie odpowiedzi jest bardzo wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Głosy będą podzielone. Wybierz budę, która się tobie bardziej podoba. Musiał by się ktoś wypowiedziec kto mial do czynienia z tymi 2 budami, a raczej kogoś takiego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 OK rozumiem. O wyglądzie nie bedziemy juz tu rozmawiać, sprawa gustu, mi sie podoba. Chodzi mi tylko o to czy ta obudowa ma dobry przepływ powietrza, nie wygina się ? Więc powiedzcie mi tylko czy decydując się na CM Centurion 354 będe zadowolony i nie bedzie czego żałować w tej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Ten CM będzie dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper1609 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 ok dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie : W wymaganiach gier, niekoniecznie tych najnowszych jest podany system - najczesciej xp/vista/2000. Ja mam zamiar na nowym kompie zainstalować W7 RC, czy nie będę mieć problemów z włączeniem każdej gry na tym systemie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Nikt tego nie obieca. Ja na viscie odpalam gry nie majace jej wpisanej tam ;P A z drugiej strony jeszcze niedawno kupa gier ktore mialy nawet dopisek Vista nie chcialy isc xD Ale to w ogole dziwny system jest, mlody a legendy jakie ^^ 7 zapowiada sie dobrze, poszukaj podforum o systemach operacyjnych i poczytaj, bo ludzie juz pewnie wszystko testowali ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...