olej93r Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam! Zakładam ten temat, ponieważ od pewnego czasu mam problem z tym dyskiem. Kiedy jest podpięty pod SATA II i uruchamiam komputer, w trakcie wgrywania (przed ekranem bootowania) hardkore'owo się zawiesza. Nie idzie nic zrobić. Tutaj naradza się moje pytanie. Jak go sprawdzić? Jakieś programy coś. Byłem z nim w naprawie, ale gościu nic nie zrobił, a powiedział że da się zrobić i teraz nie wiem ... Pomocy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) Podam ci link : http://www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html Najpierw SCAN .. jak wykaze ci UMC ( bady fizyczne/logiczne ) to najpierw Zerowanie a pozniej REMAP.. Miałem ostatnio SP08002N zawieszajacego sie.. 5 UMC miał.Po remapie 0 umc i jeden tylko sektor realokowany... czyli 4 bady logiczne i 1 fizyczy wyłaczony z obiegu dysku... Badziki zrobił zasilacz firmy EC power ? jakis szajs... co niestabilny był... Zerowanie wymazuje all dane z dysku ! ( w moim przypadku nic nie wymazał :o co wydaje sie dziwne ale prawdziwe ) Zaden "cudowy" HDD degenerator ! Bo ci z dysku wióry zostana... Edytowane 12 Czerwca 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej93r Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ściągnąłem ze strony Szajsunga program Hutil. Uruchomiłem go w DoSie przeprowadziłem gruntowny skan i stwierdził, że dysk jest 100 % sprawny. Potem zanstalowałem HD Tune i napisane jest, że dysk 100% (podłączałem go będąc w Windowsie, bo inaczej nie idzie go uruchomić). Ściągnąłem HDD Health i napisane: HDD Health 100% | Temperatura: 39% Jak go zresetowałem to się znowu nie chciał uruchomić... Spruta zabawa -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Tymi % to moza sobie conieco podetrzec... tyle one informacji daja takie programy.. Podaj Smart Scan MHDD 2x F4 Czy jak dysk jest zimny to jest problmem z dostepem do niego ? Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 a może w międzyczasie masz pena podpiętego?masa kompów i serwerów wiesza sie wtedy i tylko reset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Proponuję zacząć sprawdzanie od... podpięcia innego zasilacza i sprawdzenia kabli/wtyczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Dokładnie to samo chciałem napisać. Quad puszczony na wyrobie Tracera?? Odważny jesteś..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...