kkNd! Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Kilka dni temu moj topower p5 450w nie wytrzymal wymiany wentylatorka (chyba)... Niestety bede potrzebowal komputera i nie moge czekac na diagnoze co z ta zasilka - musze cos kupic :/ Poki co konfig to asus p5k-e wifi/ap, c2d e8400@3900 mhz, 4gb ramu, gf 8800gts 512, asus xonar, nagrywarka dvd, 2 dyski twarde, 6 wentylatorkow i panel sterujacy. W niedalekiej przyszlosci chcialbym wymienic grafe na cos mocnego i procesor na quada, wiec zasilka musi miec "drobny" zapas mocy ;) jednak najwiekszy problem mam z tym @#^%^% wentylatorkiem ;D kompa prawie idealnie wyciszylem, a wentylator z topowera byl stanowczo zbyt glosny. Mozecie mi polecic cos dobrego i praktycznie idealnie cichego? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 BQ E6 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) BQ E6 500W. Enermax pro82+. Edytowane 12 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Widze, ze panuje co do tego pelna zgoda ;) A powiedzcie mi... Corsair CMPSU-650TXEU to zly pomysl? Jeszcze niedawno wszyscy je polecali. Niby 150w wiecej w tej samej cenie ;) ale tak jak pisalem - najbardziej zalezy mi na ciszy i tym zeby w przyszlosci pociagnelo jakiegos quada i cos typu gtx'a 280 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Lepiej Corsair'a 620W ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Widze, ze panuje co do tego pelna zgoda ;) A powiedzcie mi... Corsair CMPSU-650TXEU to zly pomysl? Jeszcze niedawno wszyscy je polecali. Niby 150w wiecej w tej samej cenie ;) ale tak jak pisalem - najbardziej zalezy mi na ciszy i tym zeby w przyszlosci pociagnelo jakiegos quada i cos typu gtx'a 280 ;) chciałeś ciszy to polecamy bq albo enermaxa , cichszych zasilaczy nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Odwiedź moją stronę W razie piszczących cewek chyba uznają gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) Oplaca sie dac 90zl wiecej za kolejne 100w w moim przypadku? Wersja 600w tego Be quiet nie bedzie glosniejsza? ;) Odwiedź moją stronę W razie piszczących cewek chyba uznają gwarancje. szkoda tylko, ze odsylaja inny zasilacz ;) jak cos tam odesle next time to tylko na niezgodnosc towaru z umowa ;) no moze poza wentylatorkiem ktory mi zalega ;D Edytowane 12 Czerwca 2009 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Nie lepiej OCZ 600W? Tu masz recenzję: http://www.frazpc.pl/artykuly/661/Krotki/p...CZ/i/MODXSTREAM [...] Wykorzystuje wentylator 140x140x25mm (i przy tym nie powala ceną). [...] Można bowiem śmiało nazwać go cichym (jest słyszalny jedynie delikatny szum powietrza) i przy tym nie wydawał on z siebie żadnych dodatkowych dźwięków, zarówno w spoczynku jak i pod obciążeniem. Sam delikatny szum zaś w większości konfiguracji zmiesza się z odgłosem pracy innych wentylatorów, nawet tych uznawanych za bardzo ciche (odgłos porównywalny jest z tym jaki generuje np. wentylator Fander pracujący z prędkością ~1000RPM).No chyba, że niska cena nie jest dla ciebie priorytetem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 najglosniejszym elementem mojego kompa sa wentylatorki przykrecone do ~700 rpm ;) takze chyba jednak BQ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 chciałeś ciszy to polecamy bq albo enermaxa , cichszych zasilaczy nie znamA seasonic? Z kolei bq wcale takich cichych zasilaczy nie robi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) A moze inaczej... jaki zasilacz kupic, zeby mial normalna wtyczka, pod ktora bede mogl podpiac jakies swoje smiglo... obowiazkowo bez plomby ;D zalezy mi na gwarancji bo ostatnio cos za czesto musze zmieniac zasilacze :/ Teraz nawet nie wiem, czy ewentualne zle dolutowanie (czarny do czarnego, czerwony do czerwonego) kabli od wentylatorka moglo popsuc topowerka? :x Bo zalanie destylka juz przerabialem wczesniej, komp chodzil dalej ;D A seasonic? Z kolei bq wcale takich cichych zasilaczy nie robi... seasonic jest troche ciezko dostepny... 1 sklep chyba je ma tylko, a to nigdy nie sprzyja dobrym cenom ;) update... Zapomnialem o jednej, chyba waznej sprawie. Liczy sie dla mnie glosnosc jedynie w idle/przy malym obciazeniu ;] jak gram, czy cos ogladam to i tak pierwsze skrzypce graja glosniki/sluchawki ;) Edytowane 12 Czerwca 2009 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Dołącze sie do pytania ;) Jaka BEZGŁOŚNA zasilka w okolicach 550-650W w cenie do 400pln ?? W gre wchodzi też każdy dobry zasilacz bez plomby tak aby można było tam bezproblemowo zrobić fan swapa nie tracąc gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depedro Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Szukaj z zasilaczy BeQuiet Straigt Power E6-500W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) http://zenlabs.pl/zasilacze/17-szybkie-por...ci-6-zasilaczy/ wg tego testu corsair 650w bedzie tanszym, cichszym i mocniejszym wyborem niz BQ 550 ;] Edytowane 16 Czerwca 2009 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...