Havoc Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam. Znajomy podrzucił mi dwa takie laptopy z którymi nie mogę się uporać. Na obu były systemy: jeden pracował na XP bez kłopotu, drugi miał Vistę ale przy ładowaniu BSOD wywalało. Miałem wrzucić Vistę na obu...format, kopiowanie....i błąd. Spróbowałem XP SP3-efekt: instalator nie może wykryć stacji dysków. Na obu lapkach to samo. Myślałem że Vista i XP SP3 ma już stery do sata i nie ma takich akcji jak 2 lata temu ze sprzętem i ładowaniem sterów. Mylę się? Jak to rozwiązać? Druga sprawa, że prosiłbym o jasne nakierowanie jak załadować przy instalce Visty sterownik bo nigdy tego nie robiłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Myślałem że Vista i XP SP3 ma już stery do sata i nie ma takich akcji jak 2 lata temu ze sprzętem i ładowaniem sterów. Mylę się? Jak to rozwiązać?Mylisz się. Przeczytaj ten temat: http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...ow-t295262.html Druga sprawa, że prosiłbym o jasne nakierowanie jak załadować przy instalce Visty sterownik bo nigdy tego nie robiłemMusisz wybrać zaawansowany tryb instalacji i o ile dobrze pamiętam zaawansowane opcje przy podziale dysku. Edytowane 27 Czerwca 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Vista nie wydaje mi się być trafionym pomysłem. Sterowniki integruj z instalką przy pomocy vLite (nLite w przypadku XP). BSOD przy instalce to ewidentna wina SATA - włączone AHCI i brak sterowników. Upewnij się, że AHCI jest dobrze ustawione w BIOS i wtedy instaluj mając pod ręką sterowniki lub płytę ze zintegrowanymi sterownikami. Sterowniki można znaleźć na stronie producenta sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...