Tomky Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 1.Co kupić Bequieta Dark Power Pro czy jaiegoś "no name'a" i wymienić w nim wentylator na Noctu'ę? Porządany efekt -nie chcę słyszeć o zasilaczu;-))) 2.Dlaczego do Bequieta można podłączyć tylko 4 wentylatory? 3.CZy nie można spiąć np dwóch nawiewnych i podłączyć razem pod jedno zasilanie z Bequieta((TT Xasera i tam jest 5 wentyli plus ten od procesora)? 4.Czy można ustawiać obroty za pomocą regulatora w Bequietcie czy są one ustawiane tylko i wyłącznie automatycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Pod pojęciem no name masz na myśli jakiegoś Codegena/I-Boxa i podobne zasilacze? Czy może po prostu inne od bq? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Do jakiego cfg ? Jakie by ono nie było noname odpada .. Pytanie z 1. pkt. jest źle zadane - naświetl sytuację. Do zasilacza można podłączyć dużo wentyli - od czego są moleksy i przejściówki do nich. Natomiast nie ma mowy o ciszy przy 4-6 wentylatorach - hałas sie nałoży nawet jeżeli wszystkie bedą "niesłyszalne". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Cisza to sprawa drugorzędna. Zastanów się najpierw, czy ten noname uciągnie Twój komputer, bo to jest dużo ważniejsze od jakiejś tam ciszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomky Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Komp jest stary więc każdy zasilacz od 300W go pociągnie. Nie chcę jednak wywalać kasy w błoto i chciałbym kupić coś czego nie będę musiał wymieniać w momencie rzesiadki na i7. Koncepcje są dwie Bequiet 650W Dark Power Pro lub cos innego z wymianą wentylatora na cichszy? Czy ewentualnie jeśli uważacie to za dobry pomysł Bequiet plus wymiana wentyla na Noctuę, ale 500-550 za zasilacz i jeszcze wymieniać zasilcz???? W tej chwili będę miał do podłączenia 2 wywiewy i jedn nawiew oraz wentyl procesora.Wszystko oprócz procesora na Noctuach, procesor standard ninji 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Jeśli komp jest stary, to można by pomyśleć o pierwszym lepszym zasilaczu (np. z dużym wiatrakiem) + prosty regulator obrotów do niego. Skoro zamierzasz przesiadać się na i7, to szkoda inwestować w stary sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomky Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) regulator obrotów mam stary zasilacz to był TTpurepower 480W.Wiesz tylko pytanie czy jest sens dwa razy wydawać kasę. bo może być tak że dzisiaj kupię ten ierwszy lepszy i podmienię wentyl na Noctue 120mm a jutro padnie mi płyta główna i będę musiał kompa zmienić a zasilcz mimo że nowy będzie zbyt słaby do i7?i kasa dwa razy wydana???? temat można zamknąć zasilacz jednak działa. Dzięki Edytowane 6 Lipca 2009 przez Tomky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Jeżeli komputer jest stary to kupno nowego zasilacza jest doskonałym sposobem aby nie słyszeć nowego PSU - prawdopodobnie nie uruchomi się :wink: Zasilacz musi być dopasowany do wersji ATX płyty głównej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 a nie masz w tym Xaserze panelu frontowego z regulatorem ? mam xasera III notabene już troszkę lat ma ale nie oddam jej bo to solidna buda, w niej w sumie mam 7 wentylków, obecnie dwa zdjęte, tylko 2 molexy podpięte do tego panelu, każdy kanał obsługuje po 2 wentylki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...