mook Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Cze, obecnie posiadam neostradę i linksys wag200g, chce przejść na netie co wiąże sie ze zmianą routera. I Teraz słyszałem że mogę dokupić do mojego routera modem na rj45 i będzie działać, ale mój router nie ma złącz WAN czy cos takiego, i co teraz?? Jeśli nie będzie to działać to sprzedam go i kupię najprawdopodobniej Wrt54 + jakiś modem, tylko niewiem dokładnie którą wersje wrt54 <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i jaki modem na annexb, tak do 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Kup sobie lepiej już jakiś ruter z modemem. No chyba, że Chcesz Tomato, to wtedy WRT54 + modem. Znajomy na Netii ma Netgear DG834GB i sobie chwali, ale nie wypowiem się, bo nie mam zbyt wiele do czynienia z netem od TP czy Netii. Wolę xDSL z siga ;) P.S. Ogólnie trochę ich powaliło moim zdaniem z bym B. Same problemy. Osobiście bym pewnie kupił modem + WRT54. Bo znajdź tu dobry ruter w B... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Jeśli koniecznie kombajn 3 w 1 to może Fritzbox? Z B nie będzie problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Skoro masz teraz neo to pewnie masz kable tpsa czyli linię analogową, czyli nawet jeśli będziesz miał Netie to i tak annexA, AnnexB to ISDN. Chyba że się mylę... ?? Edytowane 8 Lipca 2009 przez David523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Nie mylisz się. Na analogu tylko Annex A i nieważne Netia , czy TP. Deko inne ustawienia tylko: TP - PPPOA VcMux 0/35 Netia - PPPoE LLC 8/35 Tak więc WAG którego masz dalej będzie Ci służył :) Edytowane 8 Lipca 2009 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Myślę że, kolega raczej wie co mówi skoro pisze o modemie z annex b. Domyślam się że, będzie miał nową, cyfrową linię. W przeciwnym razie zmiana modemu rzeczywiście jest niepotrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...