Skocz do zawartości
PitBull993

Jaką Płyte Główną Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o płytę główną pod ten sprzęt procek C2D E8400, grafa jak na razie GF 9600GT 512 MB, Ram 2x2 Kingstone 800mhz?? A i jeśli byście byli na tyle mili to jeszcze może jakiś zasilacz?? A a limit cenowy na płyte główną to jakies 300zł w ostateczności 350 zł a na zasilacz 200zł doradzicie Proszę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Markowy czyli np. jakieś pentagram albo corsfire a na pewno wystarczy 450w?? A jeśli chodzi o płytę główną to zastanawiałem się nad gigabyte albo asus. Chodzi mi raczej już P45. Widziałem dużo już takich tematów ale wszystkie z przed ponad roku a potrzebuje aktualnych informacji:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płyty głównej, to albo ASRock P45XE, albo droższa DFI X38.

Co do zasilacza, to na pewno nie Pentagram - miałem 460W u siebie w komputerze przez długi okres czasu i nawet przy 8800GS była głośniejsza, niż Chieftec GPS-350EB-101A, no ale przy HD4850 musiałem wstawić ten mocniejszy... Ja polecałbym brać zasilacz Corsair CX400W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo to w tej cenie faktycznie Asrock lub jakiś Gigabyte EP35/EP45 DS3L. Za 390zł masz niezłe DFI DK X38. Co do zasilacza Corsair CX400W jest fajny, potem masz jeszcze be quiet Pure Power 350W, ewentualnie dozbierać do OCZ ModXtream 500W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi