Skocz do zawartości
photoduo

Problem Z Wlaczeniem... Aspire One

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To moj pierwszy post i rowniez pierwszy laptop z malej serii. Laptop acer aspire one. procesor 1.6 dysk 80gb. Kupiony 2 tyg temu chodzil bez zastrzeżeń. Chcac go wlaczyc wczoraj laduje sie napis acer i nagle wyskakuje napis na czarnym tle cos w stylu ze wloz cd z windowsem i nacisnij r jesli chcesz naprawic i napisane jest jeszcze ze windows/system32/config/system plik zostal uszkodzony badz nie mozna go odczytac... i dlatg komputer sie nie chce wlaczyc... a to maly komp wiec ani wlozyc cd bo nie mam przenosnego napedu ani nic... no i nie mam pojecia... dzwonie na gwarancje a oni: prosze wyslac my rozpatrzymy to w 3tyg i odeslemy zrobiony.... zalosne jak dla mnie bo wyjezdzam za 5 dni... nie wiem co zrobic... ma ktos jakies pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej byłoby skorzystać z płytki z Win, ale skoro nie można - jeśli kupiłeś lapa razem z systemem, możliwe, że na dysku masz partycję pozwalającą na przywrócenie systemu (przynajmniej tak jest w zwykłych Acerach) - kiedy po włączeniu widzisz logo producenta, wciśnij F12 - może pojawią się odpowiednie opcje, ew.

Bardzo możliwe, że stracisz aktualne partycje razem z danymi na nich - ale z tym także trzeba się liczyć w przypadku wysłania lapa do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To netbook wiec logiczne ze z płyty nie skorzysta

We wszystkich acerach tak jak i w tym aspire one recovery jest pod Alt+F10.

Naciskasz w trakcie uruchamiania i przywracasz system, przy czym dane z dysku idą w ******. Tyle ze serwis i tak zrobi to samo. Swoja droga serwis w czechach zwykle robi w około 2 tygodnie.

Edytowane przez SGJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi