KnoogeR Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, szukam dobrego monitora który będzie wykorzystywany w 90% do grania w cenie do 1000zł oraz rozmiarze 22''. Samsung T220 odpada w sklepie w którym chce go kupić dostałem informacje o wycofywaniu monitora ze sprzedaży.Monitor powinien nie smużyć i mieć jak najmniejszy "input lag". Co myślicie o Iiyama PLE2201W-B2 lub LG W2252TQ-PF? Pozdrawiam. Edytowane 4 Sierpnia 2009 przez KnoogeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Nie znam tych dwóch monitorów, ale ostatnio też miałem taki problem. Zdecydowałem się na ProLite B2206WS, jeden z użytkowników PPC go chwalił i ja też sobie go chwalę. Dla porównania miałem Samusnga T240HD od kumpla i stwierdzam, że ta iiyama ma dużo ładniejszy obraz. Nie znam tych dwóch monitorów, ale ostatnio też miałem taki problem. Zdecydowałem się na ProLite B2206WS, jeden z użytkowników PPC go chwalił i ja też sobie go chwalę. Dla porównania miałem Samusnga T240HD od kumpla i stwierdzam, że ta iiyama ma dużo ładniejszy obraz. Do gier się nadaje wyśmienicie, żadnego smużenia nie widziałem. Za ggranicą zbiera pozytywne opinie i nagrody. W Polsce w rankingu Chip'a dostał w kategorii Power 92/100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ja bym Ci radził wziąć już coś bardziej przyszłościowego. Świetną opcją są monitory 23" w formacie 16:9 bo na wysokośc są zbliżone do takiej 22" jak szukasz ale są szersze bo mają format prawdziwej panoramy. Dodatkowo będziesz miał o niebo większy komfort pracy przy rozdzielczości FullHD zobasz sobie np. to: http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-23-lcd...f.0.344076.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Można w jakimś sklepie zobaczyć tego ProLite B2206WS?Media Markt albo cos? Interesujący jest ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) No właśnie w tym jest problem, że ciężko go w Polsce dostać. Za granicą jest chwalony, a u nas jakoś nie zauważony. Ja po prostu zaufałem recenzjom i opinii jednego użytkownika z tego forum. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, z tym, że monitor jest w tej chwili na gwarancji, wyskoczyły trzy martwe piksele, a, że firma oferuje 30 dniową gwarancję na zero martwych pikseli to odesłałem i czekam na nowy. @EDIT Zastanawiałem się też na wersjami z FullHD, ale to by musiało być wtedy minimum 24", na 22" i 23" wszystko jest (dla mnie) za małe, nawet na 24" Samsungu u kumpla literki są ciut za małe. Jeżeli jednak możesz dołożyć trochę grosza,to gdzieś tu polecali świetnego Della na PVA ;) Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez Matthaios84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/item699761481_nowy_d..._w_wa_rz_w.html Ja się osobiście nad takim zastanawiałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=...2=5093&ph=1 Z powodu lepszej matrycy wolałbym DELL (kąty, kolory). Jego opóźnienie jest pomijalne a smużenie w porównaniu do najszybszych TN też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgadza się, bardzo dobry monitor, z tym, że dla mnie był już za drogi więc wziąłem tą iiyamę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A możesz mi zrobić 2-3 zdjęcia z monitorem podczas grania w jakąś grę?Byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) Z tym może być problem, jedyny aparat jaki mam to ten w telefonie (cyfrówka nie przeżyła wakacji :)). Jeśli natomiast obawiasz się o smużenie to powiem tak: cały czas grałem na CRT, tam smużenie nie występuje, teraz pograłem w parę gier (m.in prototype) i smużenia nie dostrzegam (ale też nie specjalnie mam czas tego szukać), poza tym jest to kwestia wprawnego oka, niektórzy nie widzą "ghostingu" nawet na 20 ms monitorach. Jedyne co mi w tej iiyamie przeszkadza to zdecydowanie gorsza jakość obrazu (głównie kolory) w porównaniu do mojego starego CRT, trzeba się przyzwyczaić. Nie chce "na siłę" polecać tego ekranu, odczucia są indywidualną sprawą. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony, w tej cenie nie znalazłem nic lepszego. Co prawda wyskoczyły 3 martwe piksele (rozproszone, jak się ich nie szukało to nie rzucały się w oczy), ale wysłany na reklamację monitor w poniedziałek dzisiaj przyszedł nowy, więc serwis uważam za dobry. Mogłem też w każdej chwili odesłać monitor do sklepu i zamówić inny, nie zrobiłem tego. @EDIT Zrobiłem parę zdjęć telefonem, ale ich jakość jest tak niska, że nawet ich nie wklejam, żeby Cie nie zniechęcić ;) Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez Matthaios84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Nawet CRT smuży =D wystarczy szybko przejechać po pulpicie myszką. Najbardziej się obawiam tego "input laga" chociaż opóźnienie 1-3 klatek/s chyba nie jest zauważalne. =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Nawet CRT smuży =D wystarczy szybko przejechać po pulpicie myszką. Najbardziej się obawiam tego "input laga" chociaż opóźnienie 1-3 klatek/s chyba nie jest zauważalne. =)Zauważalne czy wyczuwalne? Bo "widać" to może tych ~50 ms nie "widać" ... ale podczas gry da się wyczuć bez problemu ... 50 ms (3 klatki) to po prostu dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTajemniczy Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Jeżeli do grania, to może poczekaj aż stanieje trochę Samsung 2233RZ. Możesz też uzbierać jeszcze 200 złotych lub poczekać na wprowadzenie większej ilości modeli ze 120Hz (jest jeszcze ViewSonic, ale słabo dostępny w UE, w Polsce praktycznie w ogóle). Raczej daleko w tyle pozostawia inne monitory jeśli chodzi o gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Do grania 2233RZ to świetny wybór. Szkoda że tak mało jest modeli z 120Hz. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 a ile warto dac za tego 2233rz? czytalem ze ma slabe kolory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...