Papryka244 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam! Poszukuję płytki do solidnego oc Q9550. Co możecie polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Są dwie opcje w tej cenie: MSI P45 Neo2 MOA w cenie ok. 330 zł. Do Quada płyta w sam raz, ale ma jeden minus - trzeba zmienić bios na starszy, bo na nowych nie można na Quadach przekroczyć 400MHz FSB. Alternatywą jest GA-EP45-UD3 rev. 1.1, troszkę droższa od MSI: http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-ep45-ud3_11.html Problem w tym, że we wszystkich sklepach jest zdjęcie rewizji 1.0, która aż tak dobrym wyborem nie jest (głównie ze względu na brak radiatorów na sekcji zasilania). Dlatego musiałbyć powysyłać do sklepów trochę maili z zapytaniem, czy mają na stanie rewizję 1.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 asus commando do quada się nada? bo chcę kupić ją do c2d e8200 ale po tem mam zamiar quada kupić i też go kręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcode Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Nie nada sie... (Kentsfield to max). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papryka244 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Tak właśnie myślałem nad tym Gigusiem. Radiatorki można zrobić i samemu ,ale jak ona sprawuje się z Q9550? Bo testu nie mogę znaleść ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Jak masz ochotę i czas robić radiatory, to pewnie. Testów z Q9550 brak, to fakt. Wyciskania ostatnich soków pewno nie będzie, ale myślę, że ok. 500MHz FSB na Quadzie jest możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Nie nada sie... (Kentsfield to max).Właśnie prędzej się nada do yorkfielda :wink: przecież 965 robi świetne oc na 45nm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcode Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ale na 45nm dwujajowcach - z Yorkiem nawet nie wstanie - zreszta popatrz na HCL'e i wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ale na 45nm dwujajowcach - z Yorkiem nawet nie wstanie - zreszta popatrz na HCL'e i wszystko jasne." -Support Intel® next generation 45nm Multi-core CPU - Obsługa czterordzeniowych procesorów Intel® " Chyba że asus kłamie, zresztą 45nm C2D na Commando wstają więc dlaczego Yorkfield miałby nie wstać :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...