SinRock Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Parę dni temu w przypływie optymizmu i chęci rozwoju sprzętu kupiłem dość tanio q9450, jak się jednak okazuje moja płyta kiepsko radzi sobie z oc tego proca - max jaki udało się osiągnąć to 3,45ghz ( FSB 431 ):lol: W związku z powyższym doszedłem do wniosku że wypadało by wymienić mobo na coś pokroju Asusa P5Q E/Turbo albo chociaż MSI NEO2-FR by nie marnować jego potencjału. Z drugiej jednak strony zastanawiam się czy jest sens pchać się dalej w umierający już socket i czy aby nie sprzedać całego sprzętu z podpisu (e7300 i q9450,ram, mobo) i zmienić to na X4 w AM3? Co byście zrobili na moim miejscu i ewentualnie o jakim sprzęcie od AMD mogę myśleć za kwotę uzyskaną ze sprzedaży? Nie wiem czy aby przypadkiem w dobrym dziale o to pytam daltego w razie czego proszę o przeniesienie, a nie kasowanie tematu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 No tak, P35 słabo sobie radzi z Quadami, o czym przekonało się już parę osób na tym forum... Jak najbardziej zostań na Intelu, zwłaszcza, że już kupiłeś procesor, więc kombinowanie jest zbędne. Kup MSI P45 Neo2, można ją kupić już za 280 zł (np. w Agito), a w tej cenie jest to świetna propozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...