snowar Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 cze mam mały problem z zakupem zasilacza a właściwie z wyborem... czy Waszym zdaniem warto dokładać ok 70 zł do chiefteca 420w czy lepiej kupić 360 (dual fan)? pzd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Xor no i złapałeś mnie na niewiedzy, nie wiem czemu ubzdurałem sobie że synchroniczne ustawienie pamięci to fsb pomnożone przez jej krotność, w tym przypadku 3, ech człowiek się uczy całe życie, lamus ze mnie i już :oops: :oops: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Skladam kompa kumplowi na FRN2-L rev.E i DLT3C1700+,TwinMOSy 256mb pc3200,chlodzenie to Volcano9.Wlasnie instaluje Xp'ka na 11x200 ze standardowym Vcore 8)Vip jak bedziesz mial czas i checi to sprawdz czy wystepuja tez te problemy z resetowaniem biosu przy odłączeniu całkowitym zasilania (takie jak ma slim). pzdr sprawdzilem.....problem niewystepuje.Tam siedzi biosik D1.4L i wszystko jest OK sprzecik chodzi max. na 11.5x200 z Vcore1.8V calkiem fajnie to sie boja :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Oblukałem posty dotyczące mojego Geila PC400 i co się okazuje...chodzi ledwo ponad swoją specyfikacje, Kamilnew wspominał że jego Geil PC400 CL2 chodził max na 408 MHz, a inny że max 440 bez względu na ustawione timingi i Vdimm, qrde to klops maxymalny ludki ze swoich twin mosów 333 wyciągają 430 MHz i więcej :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 _Vip_ co jest karwa grane, przy standardowym napięciu 2.5V, mój Geil buja się tylko na 435 MHz, przy wyższych częstotliwościach pamięci musiałem mu robić co chwile clear cmosa :( na 450MHz nie idzie nawet przy podniesieniu V dima na 2.8V Czyżby ten mój tandetny proc ograniczał pamięć??? bo co to ma być kurde z 400MHz na 444MHz? shit na maxa UPDATE Zapomniałem że mam zasiłke megabajta niby 350 watt, to chyba ona mi troche bajzlu robi, poza tym co ma ten proc do pamięci, chyba nic, pozdroffka Jak Ty liczysz taktowanie pamieci, ze przy fsb=145 synchro wychodzi Ci 435 8O :?: Wychodzi, ze mnozysz podstawe fsb razy 3... :?: :?: Jak masz ustawione w biosie na 145, to rzeczywiste fsb masz 290, jak masz pamieci na synchro (czyli 100%), to sa taktowane 290MHz. I tyle - nie zadne 435. Jak chcesz, zeby Ci pamieci chodzily na 444MHz, to musisz ustawic podstawe fsb na 222MHz. Na Polomino mowy nie ma, zebys te Gaile puscil synchro istotnie wiecej jak 300. Zeby sprawdzic, jak sie kreca, musisz sprawdzic asynchro nawet 200% Xor masz racje synchro 300 nie idą 296 to max, ale zostawie je na 420MHz asynchro a fsb niech sobie hula 140MHz fsb=140 i pamięci 280 MHz synch Memory Read 2124MB/s Memory Write 882MB/s fsb=140 i pamięci 374 MHz Memory Read 2148MB/s Memory Write 890MB/s fsb=140 i pamięci 420 MHz Memory Read 2180MB/s Memory Write 890MB/s Z tego wynika że i tak lepiej zapuścić je asynchronicznie rzędu 420-430 MHz choć różnica między synchro jest minimalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Chlopaki mam jeszcze jedno nurtujace mnie pytanie natomiast jak wlaczam np Quake 3 Arena to czy na 800600 czy 1024768 (oczywiscie wszystko na max) to caly czas mam 90 klatek na sekunde- i nie wiem co jest grane-domyslam sie ze jakas funkcja jest wlaczona ale jak to wylaczyc tak zeby mozna bylo sprawdzic ile na maxa moze miec klatek w tej grze-w innych to samo np stary UT I tez caly czas 90 klatek .....niby nie jest zle ale ....chcialbym zobaczyc co potrafi ta karta- przy czym 3Dmark chodzi normalnie...wynik ok 12500 Pozdro I sorry za OT W Q3 w konsoli wpisujesz com_maxfps xx, gdzie xx to liczba klatek do ktorej chcesz ograniczyc ilosc FPSow. Vip to było gniazdko uziemione czy nie ?? Tak,uziemione gniazdko + listwa,ale na moim (z biosem 4 power user) tez wystepuje ten broblem a tez ma uziemione gniazdko + listwe Huh.. to ja juz glupieje - od czego to zalezy ?? Wylaczam kompa za kazdym razem całkowice i taka przeszkoda bardzo by mnie denerwowała, a chetnie bym qpil tego Soltka :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Mam pytanko. Czy ktos z was kozystal juz z dzwieku 5.1 na tej plycie???? Za cholere nie moge go uzyskac. Czytalem instrukcje. Grzebalem w winzgrozach. I nic!!! Caly czas tylko 2 glosniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cradle Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Zerknąłem na ostatni slot PCI i mam frn2-l :D :D :D Ale strasznie mnie to gryzie bo na stronie Solteka mój model płyty powinien wyglądać tak ( przynajmniej wg nazwy modelu ) http://www.soltek.de/English/product/75frn2-rl.htm a naprawdę wygląda tak :) http://www.soltek.de/English/product/75frn-rl.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Zerknąłem na ostatni slot PCI i mam frn2-l :D :D :D Ale strasznie mnie to gryzie bo na stronie Solteka mój model płyty powinien wyglądać tak ( przynajmniej wg nazwy modelu ) http://www.soltek.de/English/product/75frn2-rl.htm a naprawdę wygląda tak :)http://www.soltek.de/English/product/75frn-rl.htm cos mi sie zdaj ze nie czytales calego tego topic'a :wink: wszystko bylo.Ta pierwsza fotka to FRN2-L rev.E,a druga to FRN-L lub FRN2-L rev.D .Jesli miales w biosie regulacje VDD to masz FRN2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cradle Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 No to zasysam najnowszy Bios D1.4L do FRN2-L :))) Dzięki za pomoc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 No to zasysam najnowszy Bios D1.4L do FRN2-L :))) Dzięki za pomoc :P ja bym sobie darowal ten biosik bo jest daremny,tak samo jak wszystkie po D1.1L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 No to zasysam najnowszy Bios D1.4L do FRN2-L :))) Dzięki za pomoc :P ja bym sobie darowal ten biosik bo jest daremny,tak samo jak wszystkie po D1.1L A do tej rev.E jaki bios standardowo daja ?? i czy mozna go na 1.1 zmienic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mam pytanko. Czy ktos z was kozystal juz z dzwieku 5.1 na tej plycie???? Za cholere nie moge go uzyskac. Czytalem instrukcje. Grzebalem w winzgrozach. I nic!!! Caly czas tylko 2 glosniki. A zainstalowales drivery do tego zintegrowanego Realteka ? Czy siedzisz na driverach audio nvidii ? Po zainstalowaniu sterow do realteka musisz miec panel kontrolny na pasku - tam wszystko mozna ustawic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 No ba oczywista sprawa. Ale mimo to jak odhaczam obie opcje podlaczenia tylnych glosnikow i suba to i tak one nie dzialaja :? A najlepsza akcje mam gdy podlanczam jakies nowe urzadzenie (dysk) Wtedy winzgrozy wywalaja mi stery od zoltrixa 5.1(do ktorego znow powrocilem). Musze go wtedy odlanczac, instalowac stery do zintegrowanego dzwieku i dopiero moge ja spowrotem podlaczyc. W innym wypadku nie widzi sterow :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 EEEEEE... wiecej nie wiem :) Sam siedze na sluchawkach klejonych tasma :P Wiec nawet nie mam mozliwosci sprawdzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 No to zasysam najnowszy Bios D1.4L do FRN2-L :))) Dzięki za pomoc :P ja bym sobie darowal ten biosik bo jest daremny,tak samo jak wszystkie po D1.1L A do tej rev.E jaki bios standardowo daja ?? i czy mozna go na 1.1 zmienic ??Jak juz bylo pisane, mozna na E zmianic bios na D1.1L, ale nie bedzie sie dalo zmainiac fsb :( Pozostaje bios 4-power-user :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Ufff Witam po przerwie ;) Kolejna płyta padła! To już 3cia! Co jest grane!? Z tego wszystkiego to dla świętego spokoju oddałem Chiefteca 360W również do reklamacji i jade na Feel'u 300W. Ciekawe czy znowu przez ten czas mi płyta padnie czy nie. Kurka, w życiu nie miałem takich jaj! Nie mam uziemienia w gniazdku, listwe mam, ale nigdy jeszcze wczesniej nie miałem takich problemów. I nie bardzo mi się chce wierzyć, że to wina braku uziemiania robi takie jaja. Mam nadzieje, że to zasilacz wadliwy. Czy jest możliwe żeby jeszcze w grę wchodził jakiś inny czynnik niż zasilacz i brak uziemienia? Jak się okaże , że to nie zasilacz i płyta mi znowu padnie to ja już nie będę wiedział kompletnie co mam robić! Czy zmieniać płytę główną na jakiejś innej firmy czy co? Normalnie parodia! Ufff spadam spać bo się zaczynam nerwowy robić od tych porażek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Kurde mi padl bios kilka dni temu, po ustawieniu fsb 240 i pamieci na 75%:( kapa ani insert ani wyciagniecie bateri nie pomagalo:/ Wczoraj oddalem do servisu ciekawe ile bede czekal :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Kurde mi padl bios kilka dni temu, po ustawieniu fsb 240 i pamieci na 75%:( kapa ani insert ani wyciagniecie bateri nie pomagalo:/ Wczoraj oddalem do servisu ciekawe ile bede czekal :[No to czeka cie kolego flashowanie biosu na gorąco, tyle razy było mówione tutaj : nie dawać pamięci poniżej 75 %, nie wiem...chyba Xor, albo michnik bez przerwy bios flasciach!ą :lol: :lol: :lol: maniaki jedne, a więc zapytaj ich dokładnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Kurde mi padl bios kilka dni temu, po ustawieniu fsb 240 i pamieci na 75%:( kapa ani insert ani wyciagniecie bateri nie pomagalo:/ Wczoraj oddalem do servisu ciekawe ile bede czekal :[No to czeka cie kolego flashowanie biosu na gorąco, tyle razy było mówione tutaj : nie dawać pamięci poniżej 75 %, nie wiem...chyba Xor, albo michnik bez przerwy bios flasciach!ą :lol: :lol: :lol: maniaki jedne, a więc zapytaj ich dokładnie :wink: Już za pozno plyta w servisie:) Zreszta i tak nie mam drugiej kosci biosu.....Troche to dziwne bo plyta zawsze wstawala po takich zabawach a tym razem trzoda:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Kurde mi padl bios kilka dni temu, po ustawieniu fsb 240 i pamieci na 75%:( kapa ani insert ani wyciagniecie bateri nie pomagalo:/ Wczoraj oddalem do servisu ciekawe ile bede czekal :[No to czeka cie kolego flashowanie biosu na gorąco, tyle razy było mówione tutaj : nie dawać pamięci poniżej 75 %, nie wiem...chyba Xor, albo michnik bez przerwy bios flasciach!ą :lol: :lol: :lol: maniaki jedne, a więc zapytaj ich dokładnie :wink: Już za pozno plyta w servisie:) Zreszta i tak nie mam drugiej kosci biosu.....Troche to dziwne bo plyta zawsze wstawala po takich zabawach a tym razem trzoda:P Mistrzem świata w podkręcaniu Solteków jest _Vip_ on wie wszystko powinieneś jego i innych extremistów (xor, michnik):wink: zapytać co nie tak :D, chociaż ja raz dałem pamięć na 50 % i nic się nie stało ale może dlatego że było niskie fsb rzędu 140MHz, nawet nie wiedziałem wtedy że istnieje coś takiego jak flashowanie :lol: po prostu uruchomiłem kompa w trybie awaryjnym raz jeszcze wlazłem do biosu i ustawiłem default, obeszło się bez flesza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Kurde mi padl bios kilka dni temu, po ustawieniu fsb 240 i pamieci na 75%:( kapa ani insert ani wyciagniecie bateri nie pomagalo:/ Wczoraj oddalem do servisu ciekawe ile bede czekal :[No to czeka cie kolego flashowanie biosu na gorąco, tyle razy było mówione tutaj : nie dawać pamięci poniżej 75 %, nie wiem...chyba Xor, albo michnik bez przerwy bios flasciach!ą :lol: :lol: :lol: maniaki jedne, a więc zapytaj ich dokładnie :wink: Już za pozno plyta w servisie:) Zreszta i tak nie mam drugiej kosci biosu.....Troche to dziwne bo plyta zawsze wstawala po takich zabawach a tym razem trzoda:P Mistrzem świata w podkręcaniu Solteków jest _Vip_ on wie wszystko powinieneś jego i innych extremistów (xor, michnik):wink: zapytać co nie tak :D, chociaż ja raz dałem pamięć na 50 % i nic się nie stało ale może dlatego że było niskie fsb rzędu 140MHz, nawet nie wiedziałem wtedy że istnieje coś takiego jak flashowanie :lol: po prostu uruchomiłem kompa w trybie awaryjnym raz jeszcze wlazłem do biosu i ustawiłem default, obeszło się bez flesza Ja tez zawsze dawalem rozne ustawienia 50,75 obojetne.... i wstawala bez problemu az wkoncu nie wstala :lol: soltek dal ciała troche bo juz kilku osoba padla w ten sposob. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 2pac --> na jakim biosie ? na D1.1L z cala pewnoscia mozna ustawiac dowolne % taktowania pamieci. Z problemem spotkalem sie na biosie specjalnym do o/c - tym, co go rozsyla support solteka. Wiec jesli miales D1.1L - to rozwiazaniem jest (jak juz bylo z dziesiec razy pisane) odlaczenie na jakis czas wtyczki z zasilacza (kilka minut). Potem jak ruszy insert i po sprawie. Natomiast w przyp. biosu o/c - tu juz potrzebny bedzie hot-flash... Czyli jak nie masz 2 kosci - masz problem :) Michnik --> na wakacjach sie byczylo ? :) Ech, ja dopiero moze cos we wrzesniu... Co do plyty - ale zanizasz nam statystyki :) Niedlugo nasz soltek statystycznie bedzie najbardziej problemowa plyta :!: :wink: A ja bym ciagle obstawial brak uziemienia. Choc moze faktycznie to zasilacz - sam mialem problemy z chieftekiem, i teraz juz tej marce tak bezgranicznie nie ufam... P.S. Co sie stalo z Vad3r-em :?: Za dlugo sie wpatrywal w plyte i oslepl :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 DObra to ja mam taki problem mam frn-L i sieciowa mi nawala podejrzewam ze moze chodzic o stery... no i takie pytanko jak u was na przyklad XP wykrywa ta sieciowe? bo u mnie jest to "NVdia MCP Networking Adapter podczas gdy oczekiwalem jakiegos Realteka. Wiec moze da sie jakies inne stery do niej zapodac? PODpowieDZCIE Cos !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 DObra to ja mam taki problem mam frn-L i sieciowa mi nawala podejrzewam ze moze chodzic o stery... no i takie pytanko jak u was na przyklad XP wykrywa ta sieciowe? bo u mnie jest to "NVdia MCP Networking Adapter podczas gdy oczekiwalem jakiegos Realteka. Wiec moze da sie jakies inne stery do niej zapodac? PODpowieDZCIE Cos !!!! U mnie nazywa sie tak samo, a co do tej karty to sprawuje sie bardzo dobrze- aczkolwiek u mnie mozna zaobserwowac dosc uciazliwa przypadlas gdy jest podlaczona do neta-tz sieci, zdarza sie ze sluchajac muzyki czy ogladajac filmy dzwiek potrafi trzeszczec-co jest na maxa denerwujace-ale i z tym sobie poradzilem. Mielem karte Relatek ze starego kompa na PCI ktora sprawowala sie wysmienicie, wiec wylaczylem w biosie zintegrowana a zainstalowalem ta na PCI i wszystko jest teraz wporzo. UPDATE: Sorry ale nie zauwazylem ze mamy "troszeczke" inne plyty glowne, ale w kazdym badz razie u mnie ta karta nazywa sie tak samo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryzan Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Przed wymiana zasilacza (teraz cudowny i stabilny :P) podczas skoku napięcia jeden z układów po prostu się spalił. Na szczeście płyta wstała, ale nie mogłem wymyślić co to może być. Kiedyś podczas przeglądania boisu zauważyłem, że płyta nie odczytuje, bądź odczytuje jakieś kosmiczne wartości prędkości obrotowej wentylatora, o albo 19000 rpm na przemian. Nie jest to więc poważny problem, ale dość irytyujący - czy można gdzieś taki układ dostać i wymienić? Oczywiście od razu tracę gwarancję, ale na obecnych podzespołach chyba już mnie nic nie zaskoczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 DObra ale ja mam problem nastepujacy ze po prostu czasem jak walczam kompa to pokazuje mi sie w Tray'u ze "KABEL SIECIOWY ODLACZONY" i pomaga wtedy roszada pozmieniac troche w duplex settings i chodzi ale to jest troche denerwujace uwierzcie mi.... :( :/ dlatego pytam moze sa jakies inne drivery ... MOZE WYPOWIE SIE JAKIS WLASCICIEL FRN-L !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Serwus Tzn. chodzi mi glownie o Bios i funkcje w Advanced Chipset Features "Memory Frequency" ktore jest na "AUTO" obok pisze "For Best Result" - czyli nie wiem synchronicznie do FSB? Myslalem ze da sie asynchronicznie i synchronicznie ustawiac pamieci np. By SPD, AUTO no i procentowo - tak bylo w przypadku plyty FRN-L a teraz mam model wyzej + najnowszy bios D1.4L bodajze. P.S Zmienilem bios z D1.4L na D1.1L dalo sie zmieniac synchronicznie i asynchronicznie, zmienilem na D1.3L - tutaj tez sie nie dalo zmieniac, to chcialem sprubowac D1.2L ale nie chcial sie sflashowac bios i teraz nie moge awdflash'em wgrac np. D1.1L w ogole backup'a nie robi save'uje stary porownuje je ale nie zaczyna flashowania - to lepsze niz mialby sie w polowie wgrywania zaciac. I dlaczego te nowe biosy sa takie cienkie ? P.S2 WCPUID pokazuje mi System Bus : 420,95Mhz DDR - czyli te kingstony 333 chodza na tyle ? I jak tak to czemu majac FSB w biosie 210Mhz no i Memory Frequency na AUTO po restarcie pokazuje mi 175Mhz(350Mhz). Nie rozumiem... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 To samo mialem z FRN-Lem ale nie wiem czy nie tylko pod XP a jak tak to drivery prawdopodobnie :S. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 uff! witam po big-byczeniu w Żarach :twisted: michnik -> z uziemieniem daj sobie raczej spokój - miałem gniazdko najpierw wyzerowane, teraz jest uziemione, a różnicy i tak ni mo (restarty nie odejszły :( ) w moim przypadku to najpewniej zasilacz (coś zauważyłem, że na tym forum ma sporo osób problemy z Fortonami od Haszyda) i... chociaż objewy masz nieco inne, to IMO to też jest wina zasilacza osobiście temat uziemiania kompa vs. stabilność pracy sl75-frn*.* uznałbym za zakończony - może i pomaga, ale brak raczej nie szkodzi (choć ciekawe, co na to support center...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...