Skocz do zawartości
Po3gan

Nagrywanie Windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, otóż od niedawnego czasu posiadam Windowsa XP PRO w edycji nieco rozszerzonej. Problem polega na nagraniu tego Windowsa ponieważ jego rozmiar jest powyżej 800MB a na CD taki rozmiar jak wiadomo nie wejdzie. Więc pozostaje opcja nagrywania na DVD, lecz problem tkwi w tym że nie mogę nagrać tej płytki tak jak robiłem to wcześniej przez NERO EXPRESS poprzez nagrywania obrazu (windows jest w obrazie ISO), używając tej opcji nie mogę nagrać płyty ponieważ wyskakuje mi taki komunikat. (widoczny na załączniku)

Drugi sposób nagrywania zastosowałem poprzez wypakowanie zawartości całego Windowsa i nagranie go jako "dysk z danymi". Fakt faktem poprawnie autorun odpalał się itd. natomiast gdy wsadziłem go do kompa którego miałem sformatować i zainstalować tego wina nie reagował na płytę i windows (ten stary którego mam sformatować) ładował się normalnie (tak jak by nie było w ogóle płyty) a zaznaczam że w BIOS-sie miałem ustawione tak by na pierwszym miejscu czytało płytę a następnie dysk.

Jak poprawnie nagrać Windowsa na DVD tak by można było normalnie można było zacząć instalację systemu ?

Proszę o pomoc

Z góry dziękuje ;)

Pozdrawiam :)

post-176191-1252426673_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kliknij "Więcej"

edit: w drugim załączniku.

Musisz to inaczej zrobić. Nero expres jest do "kitu".

Nie wiem gdzie jest tam ta opcja. W nero Enterprise Edition wybierasz Recorder-> burn image

i tam mozesz sobie wybrać czy chcesz cd czy DVD

post-146198-1252434092_thumb.jpg

Edytowane przez szpachla2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodziłem w "Więcej" lecz nic nie zdziałałem tam i nadal było to samo.

Wersja nero wygląda tak jak na załącznikach.

Dzisiaj jeszcze będę miał okazję nagrać to na innym komputerze (tam jest bodajże najnowsza wersja Nero)

Jeśli by mi się udało (z czego sobie bardzo życze :P ) To z jaką prędkością mam nagrywać ten obraz z Windowsem? Najmniejszą czy największą?

Edytowane przez Po3gan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna to ominąć za pomocą UltraISO - ma on opcję nagrywania z obrazów , wykorzystuje API Nero , zaznaczasz opcję DVD i nagrywasz ten obraz już na DVD .

Robiłem tak nie raz jak miałem Nero i obraz CD .

Normalnie potem takie DVD działało .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi