Po3gan Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Witam serdecznie, otóż od niedawnego czasu posiadam Windowsa XP PRO w edycji nieco rozszerzonej. Problem polega na nagraniu tego Windowsa ponieważ jego rozmiar jest powyżej 800MB a na CD taki rozmiar jak wiadomo nie wejdzie. Więc pozostaje opcja nagrywania na DVD, lecz problem tkwi w tym że nie mogę nagrać tej płytki tak jak robiłem to wcześniej przez NERO EXPRESS poprzez nagrywania obrazu (windows jest w obrazie ISO), używając tej opcji nie mogę nagrać płyty ponieważ wyskakuje mi taki komunikat. (widoczny na załączniku) Drugi sposób nagrywania zastosowałem poprzez wypakowanie zawartości całego Windowsa i nagranie go jako "dysk z danymi". Fakt faktem poprawnie autorun odpalał się itd. natomiast gdy wsadziłem go do kompa którego miałem sformatować i zainstalować tego wina nie reagował na płytę i windows (ten stary którego mam sformatować) ładował się normalnie (tak jak by nie było w ogóle płyty) a zaznaczam że w BIOS-sie miałem ustawione tak by na pierwszym miejscu czytało płytę a następnie dysk. Jak poprawnie nagrać Windowsa na DVD tak by można było normalnie można było zacząć instalację systemu ? Proszę o pomoc Z góry dziękuje ;) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Wystarczy poszukać w nero i zmienić z CD na DVD :) Kto szuka nie błądzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Po3gan Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Właśnie w tym rzecz że w Nero mam zainicjowaną opcję jako DVD (załącznik 1) lecz po wybraniu opcji i wybraniu danego pliku z obrazem jako napęd docelowy wyświetla mi CD-R,RW (załącznik 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) A kliknij "Więcej" edit: w drugim załączniku. Musisz to inaczej zrobić. Nero expres jest do "kitu". Nie wiem gdzie jest tam ta opcja. W nero Enterprise Edition wybierasz Recorder-> burn image i tam mozesz sobie wybrać czy chcesz cd czy DVD Edytowane 8 Września 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kwincmincmistrz Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Albo użyj Alcohola 120%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 W tym pierwszym załączniku to masz jedynie pokazaną nazwę urządzenia, na którym chcesz nagrywać. Jak wygląda ta wersja nero express ?? nie ma tam na początku takiego okna jak w normalnym nero ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Po3gan Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Wchodziłem w "Więcej" lecz nic nie zdziałałem tam i nadal było to samo. Wersja nero wygląda tak jak na załącznikach. Dzisiaj jeszcze będę miał okazję nagrać to na innym komputerze (tam jest bodajże najnowsza wersja Nero) Jeśli by mi się udało (z czego sobie bardzo życze :P ) To z jaką prędkością mam nagrywać ten obraz z Windowsem? Najmniejszą czy największą? Edytowane 10 Września 2009 przez Po3gan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Masz ISO utworzone jako CD i nero automatycznie chce takiego nosnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Mozna to ominąć za pomocą UltraISO - ma on opcję nagrywania z obrazów , wykorzystuje API Nero , zaznaczasz opcję DVD i nagrywasz ten obraz już na DVD . Robiłem tak nie raz jak miałem Nero i obraz CD . Normalnie potem takie DVD działało . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 nagraj imgburnem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Kup plyte CD 870MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...